Як вибрати чоловічий костюм + рейтинг кращих виробників

  1. Кращі виробники чоловічих костюмів - яку фірму вибрати
  2. Особливості пошиття чоловічих костюмів
  3. Види чоловічих костюмів
  4. італійські
  5. американські
  6. німецькі
  7. європейські
  8. Параметри вибору чоловічого костюма
  9. Тип фігури
  10. колір
  11. модель піджака
  12. призначення
  13. технологія пошиття
  14. Який костюм для чоловіка вибрати
  15. Скільки коштує чоловічий костюм
  16. Друзям це теж буде цікаво

У сучасному суспільстві вже далеко не рідкість бачити костюми, які добре посаджені по фігурі власників. Давно вже відомо, що людина, одягнена не тільки по моді, але і за розміром, виглядає значно привабливіше і краще того, хто носить мішкуваті або занадто маленькі штани, сорочку і піджак. Чоловіки у відповідних костюмах мають відмінний козир як в процесі спілкування з жінками, так і в ділових переговорах, і в цілому на роботі. Важливо зрозуміти, що в образі важливий не тільки фасон костюма, але і його пропорції з кроєм. Ми підготували детальний матеріал з безліччю рекомендацій від експертів. З нього ви дізнаєтеся про різновиди чоловічого костюма, існуючих технологіях пошиття, моделях і про те, як вибрати фасон, колір і куди який костюм можна надягати виходячи з призначення. Пам'ятайте, що високоякісний костюм обов'язково підкреслить вашу індивідуальність, якщо він добре сяде по фігурі.

Пам'ятайте, що високоякісний костюм обов'язково підкреслить вашу індивідуальність, якщо він добре сяде по фігурі

Кращі виробники чоловічих костюмів - яку фірму вибрати

Виробництво чоловічих костюмів має дуже давню історію виникнення. Ось уже протягом кількох століть існує кілька ательє, в яких колись одягалися монарші особи, політики, актори, бізнесмени, діячі мистецтва і інші люди першої величини. У таких будинках досі збережені всі традиції, що передаються з покоління в покоління.

Своєрідною Меккою є вулиця Севіля Роу в Великобританії. Саме тут зосередженість кравців і майстрів екстра-класу. До цього дня більшість брендів за краще шити чоловічі костюми виключно вручну. Хоча деякі, молодші марки, пробують нове і поєднують ручної пошиття з машинним.

Крім знаменитих ательє, що працюють в сфері індивідуальних замовлень, також чимало компаній, що розробляють чоловічі костюми для масового виробництва і продажів в магазинах по всьому світу. У нижчеподаному списку знаходяться виробники всіх трьох категорій.

  • Henry Poole & Co;
  • Gieves & Hawkes;
  • Brioni;
  • Pal Zileri;
  • Hugo Boss.

Для особливого випадку найкраще мати костюм від кравців, які знають свою справу. Звичайно, вартість такого виробу буде чималою, але воно того варте. А ось на повсякденне носку можна купити більш демократичний варіант, де оптимально буде поєднуватися ціна і якість.

У будь-якому випадку навіть набутий в магазині костюм можна при необхідності підігнати під фігуру в найближчому до будинку ательє. Якщо ви вже зараз зацікавилися пошуком конкретної моделі, то переходите до нашого рейтингу кращих чоловічих костюмів.

рекомендації:

Особливості пошиття чоловічих костюмів

Особливості пошиття чоловічих костюмів

Чоловічий костюм - це одяг, традиційно включає в себе штани, піджак і жилет. Зазвичай все три предмета виконуються з одного матеріалу.

Класичні моделі являють собою штани з піджаком, іноді жилетом, доповнені сорочкою, краваткою, туфлями, рідше - нагрудним хусткою, капелюхом і кишеньковими годинами з ланцюжком, яка пропускається через ґудзикові розрізи жилета.

Чоловічі костюми розрізняються по:

1. Технологій пошиття (bespoke, made-to-measure, pret-a-porter);

2. Типу моделей піджака (однобортний, двобортний);

3. Призначенню (візитка, смокінг, фрак, неформальні і ділові костюми);

4. Кольору;

5. Стилю (англійська, італійська, німецька та інші).

У своєму звичному вигляді костюм з'явився в шістдесятих роках, це двійки з однобортним піджаком. Але якщо раніше класичний костюм був повсякденним одягом, то на даний момент він значно здав позиції.

Нинішні власники зазвичай ставляться до поціновувачів класичного стилю, в інших же випадках костюми купуються для певних випадків, наприклад, офіційних заходів, свят, відвідувань різних культурних закладів, престижної роботи або публічних виступів.

Види чоловічих костюмів

англійські

англійські

Англійські костюми виділяються серед інших своїм суворим і класичним стилем. Акцент зроблений на плечовий лінії і спині, також вони злегка пріталени. Зазвичай це або двійки, або трійки. Піджаки бувають як однобортними, так і двобортними.

Мають скошені підплічники невеликого розміру, кишені з лацканами теж скошені. Добре сидять подібні костюми на струнких чоловіках, людям з іншого комплекцією бажано вибрати щось інше.

переваги:

  • підходить чоловікам невисокого зросту;
  • підкреслює стрункий силует;
  • внутрішньо «збирає» власника.

недоліки:

  • не сяде на людей більше середньої комплекції.

італійські

італійські

Італійські костюми відрізняються особливою елегантністю. Вони мають відмінний крій строго по фігурі. Слід зазначити, що в Італії є два концептуально різних підходи до пошиття костюмів в залежності від регіону.

У північній частині кравці виготовляють представницькі моделі, які розраховані на ділових людей. З особливостей тут можна виділити прямі брюки, однобортні піджаки з невеликою приталені і чіткої плечової лінією.

У південній, навпаки, костюми мають неофіційними, злегка вальяжно стилем. Їх піджаки не мають строгих ліній, шиються без підкладок, а штани злегка вкорочені і завужені донизу. Незважаючи на це, невелика довжина брюк не применшує довжини ніг. Такі костюми ідеальні для спекотної погоди.

переваги:

  • підходить чоловікам з різною комплекцією;
  • надає образу елегантності;
  • південно-італійські моделі гарні в жарку погоду.

недоліки:

американські

американські

Американські костюми славляться зручністю і комфортною носінням. Правда, подібні предмети одягу мають актуальність лише для неформальних виходів. Піджаки шиються без подплечников, не мають акценту на талії, а лише злегка прилягають до стегон.

Вони можуть бути і двобортними (є глибокі лацкани та оздоблювальні ґудзики, розташовані на великій відстані), і однобортними (центральна шліца і дві три гудзики). В цілому костюми злегка вкорочені.

переваги:

  • зручний під час шкарпетки;
  • відмінно сяде на повненьку фігуру;
  • підійде чоловікам з проблемною зоною талії.

недоліки:

  • не рекомендується для ділових і офіційних зустрічей.

німецькі

німецькі

Німецькі костюми шиються зі спеціальної немнущейся тканини, яка здатна на протязі довго часу зберігати початкову форму. Відрізняються традиційні костюми деякої мішкуватістю і великою кількістю підкладкової тканини, а також вільним кроєм.

Просторі рукава зазвичай розстібати. Петлі для гудзиків обшиваються після прорезки вручну, що надає моделям дорожнечі і престижу.

переваги:

  • використовується особлива немнущіхся тканину;
  • вільний крій;
  • комфортна носка;
  • підійде для чоловіків різної комплекції.

недоліки:

  • характерна мішкуватість не піде худорлявим.

європейські

європейські

Європейські костюми - це категорія злегка видозмінених класичних моделей. Така спрощеність прийшла в моду в вісімдесятих роках минулого століття. Вона виражена в розширеній плечової лінії, більшій ширині брюк і подовженні піджака приблизно на п'ять сантиметрів.

Піджак не має розрізів, він може бути і двобортним, і однобортним. Для невисоких шиються приталені піджаки і завужені брюки.

переваги:

  • прості і зручні в шкарпетці;
  • є модифікація для невисоких людей;
  • відмінно підкреслює гарну фігуру.

недоліки:

  • не підійде повненьким чоловікам.

Параметри вибору чоловічого костюма

Параметри вибору чоловічого костюма

Тип фігури

В першу чергу визначитеся з тим, який у вас тип фігури. Не соромтеся і подивіться на себе правдивим поглядом, оцінивши всі плюси і мінуси. Пам'ятайте, що не буває симетричних людей і скоригувати можна все що завгодно.

1. Костюми з темних тканин в тонку вертикальну смужку здатні візуально зробити вас вище і стрункіше, а в широку - надати відсутнього обсягу.

2. Худорлявим допоможуть світлі матеріали і малюнок в клітку.

3. Якщо потрібно розширити неатлетіческую груди, то слід вибрати костюм з вузькими лацканами, широкі підійдуть лише високорослим.

4. Невисоким людям рекомендується піджак із завищеною лінією талії.

5. Якщо ж необхідно візуально зменшити ріст, то брати потрібно костюми, де у піджака занижена талія.

колір

Колірна гамма костюма повинна гармоніювати з відтінком шкіри, очей і волосся. Але це все дуже індивідуально, тому обов'язково, приміряючи виріб, звертайте увагу на поєднання.

Пам'ятайте також про правила: чим більше офіційна обстановка, тим суворіше малюнок і колір костюма. Для щоденного використання рекомендуються всі сірі відтінки. До універсальних можна ще віднести чорний і темно-синій.

модель піджака

1. Однобортний. Найзручніша модель піджака, обрана більшістю. Ряд гудзиків у нього розташований на одній стороні, а петлі для них - на інший. Відрізняється універсальністю і підходить самим різним фігурам.

2. Двобортний. Менш популярна модель піджака, що відрізняється більшою строгістю. Саме його радять одягати на офіційні заходи, не забуваючи застібати на всі без винятку гудзики, їх тут два ряди. Відмінно сяде на високих і худорлявих чоловіків.

призначення

1. Формальні або урочисті костюми

Для виняткових випадків підійде "візитка" (піджак, з звужується донизу бортами, що утворюють конусоподібний виріз). Для вечірніх випадків найкращим варіантом стане смокінг (має довгі атласні лацкани). Для урочистих заходів рекомендується фрак (піджак костюма короткий спереду, а ззаду має вузькі, але довгі фалди).

2. Неформальні костюми

Тут немає ніякої строгості правил. Подібні костюми йдуть на противагу дрес-коду. Вони висловлюють індивідуальність власника і можуть бути зшиті з будь-якої тканини з будь-яким малюнком. Для дружніх зустрічей і вечірок підійдуть костюми стилю casual, де досить вільний крій у піджака і брюк. Сезонні костюми призначаються для літнього відпочинку, шиються з бавовни, шовку, льону. Вони можуть виглядати недбало і навіть злегка мято.

3. Ділові костюми

Костюми ділового стилю відрізняються пошиттям. Сюди підходять англійські, американські і північно-італійські костюми. Вони суворі за формою, тканини, відтінком і малюнком. Сидіти на власника повинні зручно, щоб протягом зустрічі або виступу людина не був скутий. Ніяких додаткових і зайвих деталей бути не повинно.

технологія пошиття

1. Bespoke tailoring. Зручна тим, що всі лекала виготовляються під конкретного замовника. Це гарантує ідеальну посадку по фігурі. Тканина криється тільки вручну, а збірка проводиться без будь-яких речовин, що клеять. Подібна технологія вважається верхом кравця майстерності. Єдиний мінус - довгі терміни і дорожнеча роботи.

2. Made-to-measure. Ця технологія має в собі щось від Bespoke tailoring в поєднанні з новими промисловими можливостями. Лекала тут не створюються з нуля, а підганяються під фігуру клієнта. Але повний облік побажань зберігається. Час очікування значно коротше, потрібно всього одна примірка і за ціною виходить значно дешевше.

3. Pret-a-Porter. Вже готові костюми, які можна зустріти в усіх торгових точках. Використовуються усереднені стандартні лекала. Підібрати собі ідеально сидить виріб досить важко, особливо для людей з нестандартною фігурою.

Який костюм для чоловіка вибрати

Який костюм для чоловіка вибрати

1. Невисоким чоловікам зі стрункою фігурою найкраще вибрати костюм в англійському стилі.

2. Для тих, хто шукає елегантності радимо італійські костюми.

3. Якщо вам важливі зручність і комфорт, то придивіться до американських костюмах, вони відмінно підійдуть повненьким.

4. Якщо ваша комплекція більше норми, то для ділової зустрічі вибирайте костюм в німецькому стилі.

5. Ставним і високим чоловікам з гарною фігурою рекомендуємо європейські костюми. Для невисоких є спеціальна модифікація.

6. Худорлявим слід вибирати світлі тканини і об'ємні малюнки, але приталений силует. Повненьким, навпаки, темні і більш вільного крою.

7. Якщо не можете визначитися з колірною гамою, то придбайте універсальні відтінки: чорний, темно-синій і сірий.

8. Для більшої зручності радимо вибрати однобортний піджак. Високим і струнким добре буде і в двобортному.

9. Для особливих випадків слід купити візитку або фрак, а для вечірніх виходів - смокінг.

10. Для дружніх вечірок, на літо і на повсякденну носку вибирайте неформальні костюми.

11. Якщо ви необмежені в засобах, то не замислюючись звертайтеся за пошиттям bespoke tailoring.

12. Тим, кому дорого час, слід вибрати технологію пошиття made-to-measure.

13. Чи любите експериментувати і шукати нове, то віддайте перевагу костюми pret-a-porter.

Скільки коштує чоловічий костюм

Скільки коштує чоловічий костюм

1. Найдорожчими є костюми від найстаріших англійських ательє, що використовують технологію пошиття bespoke tailoring. Вартість на замовлення починається від 60 тис. Р і може доходити до одного мільйона.

2. Вироби made-to-measure в кілька разів дешевше. Хороший костюм можна пошити за 40 - 200 тис. Р.

3. Серед pret-a-porter є чоловічі костюми з різних розцінками. Вони починаються від декількох тисяч рублів і закінчуються сотнями.

4. Сучасні будинки мод пропонують придбати костюми за 20-150 тис. Р.

5. Неіменітие ательє за роботу візьмуть від 10 до 50 тис. Р, в залежності від складності.

6. Особливі костюми з фраком, смокінгом і візиткою коштуватимуть дорожче ділових. Ціна коливається в районі 30-70 тис. Р.

7. Костюми-трійки обійдуться в 10-20 тис. Р.

8. Літні моделі костюмів (односезонні) обійдуться в 5-50 тис. Р залежно від бренду.

Друзям це теж буде цікаво

Хочеш отримувати актуальні рейтинги і поради щодо вибору? Підпишись на наш Telegram .

Читайте також:

Якщо помітили помилку, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl + Enter

Новости