Як я купив бритву Xiaomi і що з цього вийшло

  1. Як виглядає
  2. як голить
  3. скільки працює
  4. висновки

До недавнього часу моє знайомство з Xiaomi обмежувалося тільки смартфонами і ноутбуками. Між тим виробництво компанії дійшло до взуття, зубних щіток і самокатів. Прийшов час заповнити прогалину.

Замовив різного з Китаю, потестил, ділюся враженнями.

Йтиметься про електробритву Xiaomi Mijia Portable. Красива, з японськими лезами, працює 30 днів.

Як виглядає

Як виглядає

Дизайнери постаралися над зовнішнім виглядом. Чорний алюмінієвий корпус виглядає дорого і сучасно. Бритвою приємно користуватися і зручно тримати в руці. Корпус гладкий, монолітний і справляє враження надійної речі.

Корпус гладкий, монолітний і справляє враження надійної речі

Зверху глянсовий ковпачок. Він також виконаний з алюмінію, але полірованого. Сидить щільно і не бовтається, знімається без зусиль.

Сидить щільно і не бовтається, знімається без зусиль

На корпусі всього одна кнопка, яка включає і вимикає бритву. Вона маленька, знаходиться точно під великим пальцем і має помітний відгук.

Бритва компактна, трохи більше банківської карти. Товщина 13,2 мм, важить 100 грамів, тому поміститься в кишеню або сумку, зручна для відряджень і подорожей.

як голить

як голить

Лезо виготовлено зі сталі Yasugi з жорсткістю вище 60RHC. Вона поставляється з Японії і, якщо вірити Xiaomi, не поступається за якістю самурайським мечам. Лезо встановлено під кутом в 27 градусів, що допомагає ефективніше позбавлятися від щетини.

У мене були побоювання, що історії про самурайські мечі виявляться маркетинговим прийомом і леза швидко затупятся.

На момент написання огляду користуюся бритвою три тижні. Вона як і раніше гостра і гладко збриває навіть триденну щетину. Не впевнений, що впорається з більш довгою рослинністю. Це рішення на кожен день, щоб підтримувати гладко виголене обличчя або прибирати зайву щетину, якщо певна форма бороди.

Моторчик дзижчить неголосно, але працює швидко - швидкість обертання 7800 об / хв.

Важливий елемент бритви - сіточка Mi Shaver. Вона має 1148 отворів, які за допомогою особливого плетіння покращують зіткнення з особою. Дійсно, роздратування і порізів не було, але багато що залежить від типу шкіри. Сіточка виконана з нержавіючої сталі Sn-Co, яку складно пошкодити: пережила кілька падінь на плитку і залишилася ціла.

Xiaomi Mijia Portable розрахована тільки на сухе гоління, тому в воду опускати не можна. Чи не знадобиться гель для гоління і спеціальний догляд для бритви. Досить зняти сіточку і змахнути волоски щіткою, яка йде в комплекті.

скільки працює

Про розетці не доведеться згадувати місяць, якщо щодня голитися три хвилини. Для зарядки використовується USB-C, що забавно. Він встановлюється не у всі смартфони компанії, але для бритви не пошкодували.

Підзарядитися можна від зовнішнього акумулятора, що зручно в дорозі або на вилазці на природу. Індикатор на корпусі підморгне зеленим, коли акумулятор буде повністю заряджений.

висновки

Xiaomi Mijia Portable залишила тільки позитивні емоції: стильна, компактна, голить гладко, працює довго. При цьому має досить демократичний цінник.

Підходить для щоденного сухого гоління, що виключає зі списку покупок дорогі леза для бриття верстата. Власникам довгою бороди не підійде - скористайтеся тріммером або послугами барбера.

Купити можна тут

У наступному огляді розповім про шикарний ліхтарик від Xiaomi, який заряджає смартфон.


Новости