Як вибрати спінінг новачкові поради відео

  1. Тепер переходимо до вибору спінінга по тесту
  2. Який вибрати спінінг піновий або телескопічний
  3. Як вибрати спінінг по довжині
  4. Відео про правильний вибір спінінга.

Всім привіт Всім привіт. Радий Вас бачити на сторінці про риболовлю та підводне полювання. Завдання стоїть перед нами не легка, а саме як правильно вибрати спінінг. Як стверджують досвідчені рибалки, під кожну рибу і приманку потрібен свій спінінг. Не в сенсі що потрібно на кожну нову рибу брати новий спінінг немає під кожен вид і під розмір. Спінінгові вудилища вибираються по жорсткості (лад спінінга) по тесту, за способом лову, за місцем лову (з човна або з берега) по досвідченості самого рибалки.

Ну нагородив тут стільки всього тепер будемо розгрібати помаленьку. Що значить вибирати по жорсткості або по строю спінінга. Ладом спінінга називають здатність згинатися спінінга. Миру відомі три види жорсткості спінінга. Це швидкий, середній, повільний. Далі по порядку.

Почнемо з швидкого. Вудилища швидкого ладу мають підвищену жорсткість і лише тільки сама верхня частина спінінга гнеться. За рахунок цієї жорсткості можна легко і точно проводити закид приманки. Спінінги зі швидкою жорсткістю легко застосовувати в місцях з зарослими берегами або при наявності ззаду рибалки дерев. Таку снасть можна закидати тільки за допомогою кисті, не потрібно проводити широкий помах рукою. Ще до плюсів можна віднести те що такий спінінг виробляє високо точні кидки що дозволяє доставляти приманку точно замість клювання. Такими спінінгами добре ловити в місцях де у воді є завали дерев кущі або корчі. Також така жорсткість спінінга володіє відмінною чутливістю. Дозволяє легко розпізнати клювання навіть не дуже досвідченому рибалці. Мінус в тому що така жорсткість не дозволить вам зробити дальній кидок.

Наступний клас жорсткості Наступний клас жорсткості. Повільний лад спінінга. Як ви вже зрозуміли з назви це повна протилежність попередньому строю. Тут гнеться все майже до рукоятки. для закидання приманки вже потрібно робити повноцінний помах рукою що виключає всілякі перешкоди навколо рибалки-спінінгіста інакше є шанс зачепитися за найближчі кущі і гілки дерев. Дальність закидання набагато вище, але точність менше, за цим виключає ловлю на водоймах мають перешкоди у вигляді затоплених дерев або кущів. Чутливості менше, але зате за рахунок м'якості відмінно справляється з різкими ривками риби що дозволяє акуратно виводити здобич. З такою жорсткістю добре рибалити на відкритих просторах де особлива точність не грає велику роль. Принади можна чіпляти вагою навіть в 1-2 грами м'якість спінінга і широкий мах рукою доставлять вашу наживку прямо до столу вашої видобутку.

Ну і на закуску подамо спінінг з середнім ладом. Так би мовити золота середина жорсткості спінінгів. Ну а якщо вже середина значить тут зійшлися два попередніх ладу, де все в міру. Трохи від швидкого трохи від повільного. Всього тут намішано по не многу. У міру точності в міру дальність і чутливості теж в міру. Для новобранців в строю спінінгістів раджу починати з швидкого ладу. Відчуйте в руці спінінг налаштуйте свій приціл для закидання пристосуватися до чутливості клювання, а вже потім переходите на більш складні палиці.

Тепер переходимо до вибору спінінга по тесту

Тест спінінга повідомляє нам, який найбільш оптимальну вагу приманок можна використовувати на цьому вудилище. Є медіум, лайт і ультралайт.

Медіум, такі вудилища призначені для приманок вагою до 25-30 грам. Вельми міцна палиця з таким спінінгом можна легко дати бій більш великим трофеїв понад 10 кг. Через свою міцності має погану чутливістю.

Ультралайт. Спінінг з таким маркуванням впоратися з Ультралайт приманками не здаються надто великими 10 грам, а якщо точніше від 0,1 до 10 грам. Міцність менше у таких палиць, але зате чудова чутливість і виводити видобуток одне задоволення тут відчувається кожен рух риби. Можливо через це більшість рибалок роблять свій вибір саме в бік ультралайтових вудилищ. Не дивлячись на те, що такий тест досить м'який і менш міцний трофеї вагою до 3 кг для нього не страшні.

Лайт. Це тест розрахований на приманки вагою від 2-15грамм. Він більш міцний і менш м'який. Але задоволення від роботи з таким тестом вудилища не менш ніж з уьтралайтовим. Такий палицею можна легко витягти 5-7 кг щуку або судака.

Тест на вудилищах пишуть не дарма. Якщо нехтувати цими цифрами і перевищувати допустимий вага, то з часом спінінг вийде з ладу і втратить свої характеристики. І задоволення від риболовлі буде не те, в іншому випадку можна просто на просто поламати спінінг. Найменша циферка означає будь мінімальна вага приманки отримає найбільший відгук від вудилища, а цифра побільше каже що важче приманку на цей вид вудилища ставити не слід. Ну як то так.

Який вибрати спінінг піновий або телескопічний

Телескопічний спінінг за формою схожий на телескоп, кожне коліно складається в попереднє. Такий спінінг добре перевозити в сумці або рюкзаку. Плюси в тому, що він мобільний простий в ремонті.

Піновий це коли спінінг складається з двох максимум трьох частин. Вважається більш професійним. Володіє підвищеної чутливості не желе телескопічний. На штекерному, простіше визначити лад і тест вудилища. Піновий спінінг менш зручний в транспортуванні.

Як вибрати спінінг по довжині

І давайте розберемо як вибрати спінінг по довжині від цього буде залежати місце лову з берега ви будете ловити цим спінінгом або з човни .

Відповідно для лову спінінгом з човна вам потрібно вибрати короткий спінінг Відповідно для лову спінінгом з човна вам потрібно вибрати короткий спінінг. Короткі спінінги ще називають одноручного. Їх довжина приблизно від 1,4 2 метрів. Однорічний спінінг легкий і тому протягом усього дня ви менше втомитеся. Що дозволить зробити більшу кількість закидів. Мінус в тому що така палка не дозволить вам закинути приманку занадто далеко тому їх часто застосовують для лову з човна. Але зате коротиші дуже чутливі і передають в руку все стусани і ривки спійманої риби.

Довгі спінінги вибирають для лову з берега або з катера. Це дворучні спінінги. Його довжина починається від 2,5 до 3 метрів і більше. Для закидання наживки таким спінінгом вам буде потрібно додатковий простір так як потрібно хороший замах двома руками. Дворучні важче одноручних менш чутливі, але дуже добре таїмо вудилищем виводити більших трофеїв. Дальність закидання приманки збільшується в рази за рахунок длінни.К цього спінінгу добре прилаштувати ехолот і просканувати водойму на наявність в ньому риби. Пропоную почитати подивитися огляд без дротових ехолотів.

Можна звичайно вибрати для себе більш універсальну модель щось середнє між дворучним і одноручним спінінгом. Але це тільки на початковому етапі далі ви самі зрозумієте з яким спінінгом вам зручніше працювати. І маючи вже уявлення про спінінгах вам буде простіше зрозуміти що ви від нього хочете.

Ну ось трохи розібралися. Ну і ще трохи корисної інформації. Спінінг повинен добре лежати в руці. Він повинен вам сподобається вас повинно тягнути до нього тому що від цього залежить ваш настрій на риболовлі. З поганим настрій і клювання поганий. Або візьміть з собою досвідченого Ну ось трохи розібралися спінінгіста все таки оцінка досвідченого майстра дасть вам більше інформації. Не поспішайте вибирати дорогу палицю. Візьміть щось середнє порибачьте, спробуйте його в усіх напрямках. На перших етапах важливо зрозуміти і визначитися, для чого вам потрібен спінінг, кого ви будете ловити і якими видами принад. Загалом всім удачі буду радий якщо ця статейка комусь допомогла зробити правильний вибір свого першого спінінга.

Відео про правильний вибір спінінга.

На останок закріпимо інформацію відео-оглядом за вибором спінінга.

Якщо у вас залишилися питання або зауваження пишіть в коментарі будемо шукати відповіді. Всім ні хвоста ні луски. Поки що.

Новости