Як відкрити вино без штопора в домашніх умовах - інструкція

  1. Як бути, якщо штопора не виявилося під рукою?
  2. А тепер розглянемо способи, як відкоркувати пляшку вина, якщо штопора не виявилося під рукою:
  3. Витягнути пробку, використовуючи викрутку, шуруп і плоскогубці
  4. Витягти пробку за допомогою нагрівання пляшки
  5. Витягуємо пробку, вдаривши по денця пляшки
  6. Вийняти пробку, використовуючи черевик
  7. Шприц як спосіб відкрити пляшку
  8. Відбийте горлечко ємності

Трапляються моменти, коли в суєті, збираючись на пікнік або організовуючи будь-якої банкет, ми забуваємо про необхідні інструментах, одним з яких може виявитися штопор. Як же діяти, якщо такого потрібного інструменту не виявилося під рукою? У даній статті ми розглянемо основні перевірені способи того, як відкрити вино без штопора в домашніх умовах.

Як бути, якщо штопора не виявилося під рукою?

В першу чергу переконайтеся, чи немає можливості знайти штопор - запитайте у сусідів, відвідайте побутової магазин, якщо той розташований в крокової доступності. Відкриваючи пляшку без штопора, Ви можете зашкодити не тільки пляшку, але і себе, тому, виконавши такі вказівки, підійдіть до цієї справи з обережністю і увагою. Вам можуть знадобитися наступні приналежності для того, щоб відкрити пляшку вина без штопора:

  • черевик;
  • викрутка, шуруп і плоскогубці;
  • вилка або ніж.

А тепер розглянемо способи, як відкоркувати пляшку вина, якщо штопора не виявилося під рукою:

Проштовхнути пробку всередину пляшки пальцем, монетою або ножем

Тут Вам знадобиться багато сили, тому даний спосіб навряд чи підійде для дівчини. Натискаючи на перешкоду, будьте обережні. Для посилення тиску і власної безпеки не згинайте палець в області першої фаланги. Якщо Вам вдасться докласти чималих зусиль, пробка незабаром виявиться в пляшці. Якщо пальцем не вдається заштовхати пробку, спробуйте використовувати монету для збільшення площі тиску. Тут потрібно під час зреагувати, а саме, коли пробка зрушиться з місця. Ясна річ, що монету необхідно витягти з горлечка раніше, ніж пробка потрапить в вино. Саме коли пробка зрушиться, проштовхнути далі її буде набагато простіше і без монети. Також, якщо вищеописані способи Вам не підійшли, можна спробувати використовувати вилку або ніж, проте в такому випадку в вино може потрапити труха від пробки, через що напій необхідно буде процідити.

Проштовхування пробки всередину

Витягнути пробку, використовуючи викрутку, шуруп і плоскогубці

Використовуючи даний спосіб, який є одним з найбільш дієвих, будьте готові до того, що пробка може пошкодитися і вино потрібно процідити від її потерті. Для того, щоб дістати пробку з пляшки таким методом дотримуйтесь рекомендацій:

  1. За допомогою викрутки вкрутіть шуруп в центр пробки, також замість шурупа можуть бути використані цвяхи, які потрібно вкрай акуратно вбити в перешкоду;
  2. Після чого за допомогою плоскогубців витягніть пробку разом з підручними інструментами, будь то цвяхи або шуруп.

Витягти пробку за допомогою нагрівання пляшки

У разі якщо Ви не проти покуштувати глінтвейну - даний спосіб відмінно підійде. Поставте пляшку в каструлю з холодною водою і нагрівайте її, пробка сама витягне в результаті нагрівання. Звертаємо Вашу увагу, що пляшку необхідно ставити саме в холодну воду. Якщо поставити пляшку з вином в гарячу воду, ємність може не витримати і вибухнути, через що є ризики зіпсувати приємний вечір небажаними обставинами. Також можна відкрити пляшку, використовуючи газовий пальник, і нагріти їй тільки шийку - перешкода також саме витягне.

нагрівання пляшки

Витягуємо пробку, вдаривши по денця пляшки

У разі якщо Ви дівчина і у вас немає штопора під рукою - даний спосіб може Вам підійти, тому що тут на допомогу прийдуть обережні постукування по денця ємності. Розглянемо докладніше:

  1. В першу чергу оберніть денце пляшки в тканину (рушник, сорочка), з метою попередити порушення цілісності скляної ємності;
  2. Після чого акуратно постукивайте денцем пляшки по стіні, через що пробка почне поступово просуватися. Коли пробка просунеться досить, витягніть її руками.

Даний спосіб відкорковувати пляшку рідко, але може закінчитися тим, що ємність розбивається, тому закликаємо Вас бути обережними і уважними.

Вийняти пробку, використовуючи черевик

Тут Вам на допомогу може прийти шнурок від черевика, якщо взуття нова, і сам черевик. Бажано, щоб шнурок був виготовлений з шкіряного матеріалу.

Розглянемо спосіб відкрити пляшку за допомогою шнурка. На одному його кінці зав'язують вузол. За допомогою шила роблять в пробці отвір і також, використовуючи шило, проштовхують шнурок з вузлом на кінці в пробку, після чого пляшку відкривають, витягаючи шнурок разом з перешкодою.

За допомогою шила роблять в пробці отвір і також, використовуючи шило, проштовхують шнурок з вузлом на кінці в пробку, після чого пляшку відкривають, витягаючи шнурок разом з перешкодою

Відкриття пляшки за допомогою шнурка

Другий же спосіб, де використовується тільки черевик, дуже схожий на попередній. Основною його відмінністю є те, що замість тканини ми використовуємо взуття:

  1. Помістіть скляну ємність в черевик, розташувавши пляшку рівно на підборах, це робиться з метою уникнути осколків, в разі невдалої спроби;
  2. Коли ви помістили пляшку так, як описано в першому пункті, ударяйте черевиком по стіні. Пробка почне просуватися. Коли та просунеться на половину, відкрийте пляшку вже самостійно.

Даний спосіб зажадає уваги для своєчасного вилучення, адже, зрозуміло, Ви не хочете, щоб напій виявився на підлозі або Вашому одязі.

Шприц як спосіб відкрити пляшку

Для даного способу потрібно шприц з товстою голкою, тому що тонка голка може забитися трухою від пробки. Введіть голку в пробку до самого кінця і почніть потроху закачувати повітря всередину, через що пробка під впливом тиску незабаром сама повинна буде вискочити.

Відкриття пляшки за допомогою шприца

Відбийте горлечко ємності

І завершує наш список - спосіб відкрити пляшку для сміливців, до якого ми радимо не вдаватися через його травмоопасності і ризику зіпсувати напій осколками або ж взагалі розбити пляшку. Підійде такий спосіб людям спритним і сильним. Перейдемо до конкретних дій:

  1. Оберніть горлечко ємності в тканину з метою уникнення осколків і наступних можливих травм;
  2. Вдарте шийкою пляшки по краю столу або іншої поверхні.

Оцініть статтю, поділившись з друзями, будь ласка:

Як бути, якщо штопора не виявилося під рукою?
Як же діяти, якщо такого потрібного інструменту не виявилося під рукою?
Як бути, якщо штопора не виявилося під рукою?

Новости