Як стати впевненим у собі, виступаючи перед аудиторією

Ораторська майстерність - це не дар згори, це цілком навичка, якій можна навчитися так само, як вмінню грати в футбол

Ораторська майстерність - це не дар згори, це цілком навичка, якій можна навчитися так само, як вмінню грати в футбол. Немає нічого страшного в виступі перед публікою , По крайней мере, небезпечного для життя. Чому ж так багато людей «кам'яніє» при вигляді аудиторії, що заважає їм говорити ті ж слова, що вони говорять за сценою, де втратили вони колишню впевненість, яку відчувають в колі друзів і колег?

Багато успішні бізнесмени і підприємці відчувають неймовірний драйв і підйом розумової діяльності під час виступу перед аудиторією. Їх мозок починає активно працювати і їм в голову приходять свіжі ідеї, а публіка їх стимулює до активних дій, прийняття важливих рішень, в той же час вони «підживлюються» енергією залу, яка сприяє підтримці і розвитку впевненості в собі .

  1. Виступ перед аудиторією пройде успішно і буде обґрунтованим, якщо в вас дійсно дозріла свіжа ідея, яка варта уваги аудиторії. Багато виступаючі відчувають страх сцени , Тільки тому, що цілком адекватно розуміють, що їх мова або далека від чудовою, грунтується на розмитих фактах, спирається на сумнівних джерелах, та й, взагалі, не вірять в те, що дана мова може хоч чимось зацікавити або бути вислуханою.
  2. Мова повинна бути добре відрепетирували. Це означає, що ви не тільки повинні бути в змозі її з легкістю читати, ви повинні абсолютно все з неї розуміти, вміти відстояти всі свої доводи, ви повинні бути готові підписатися під кожним тезою, прекрасно розбиратися в термінах. Впевненість буде в вас "обозрима» за кілометр, якщо ви не будете плавати в інформації, а чітко розбиратися в зміст промови.
  3. Написання мови не повинно зайняти у вас 30 хвилин вашого часу і бути написано похапцем. Гарна мова створюється, як мінімум, протягом дня, а вранці повинна бути ще раз прочитана на свіжу голову і відредаговано. Обговорюйте зміст свого виступу з друзями, колегами, людьми, чия думка для вас важливо і авторитетно. Найкраще думка з приводу складеної вами мови, звичайно, думка викладача акторської майстерності.
  4. Ваша мова не повинна спиратися тільки на вашу думку. Ви повинні вивчити тему, в якій ви виступаєте, думки конкурентів і інших шкіл.
  5. При підготовці до мови у вас повинна бути в наявність резервна інформація для будь-якого моменту. Наприклад, вам може знадобитися розповісти випадок зі свого життя, анекдот, щоб аудиторія відпочила, вас можуть попросити заповнити паузу, якщо спізнюється наступний оратор і т.д. Інформації повинно бути в запасі більше, ніж ви збираєтеся розповісти.

Як ставитися до ескалації конфлікту і як не доходити до нього входить в програму тренінгу комунікації в діловому середовищі. Коли обидві сторони слухають один одного - виграють усі. Взаєморозуміння, лояльність та повагу - основа співробітництва.

Чому ж так багато людей «кам'яніє» при вигляді аудиторії, що заважає їм говорити ті ж слова, що вони говорять за сценою, де втратили вони колишню впевненість, яку відчувають в колі друзів і колег?

Новости