Як стати впевненіше в собі

  1. Хто така, впевнена в собі жінка
  2. Кращі способи стати більш впевненою

Головна причина виникнення проблем в особистих стосунках дуже часто полягає в недостатній упевненості в собі. І від подібної самооцінки страждають багато представниць прекрасної статі, але ж справжній чоловік ніколи не зверне уваги на жінку, яка не впевнена в собі, не має власної думки і намагається не виділятися з натовпу. Впевненість в собі необхідна, як повітря, будь-якій людині, щоб стати успішним і щасливим. Віра в себе і висока самооцінка формуються з самого дитинства. Саме від них залежить прийняття важливих рішень, яке впливають на все подальше життя. І навіть якщо багато років Ви страждаєте від відсутності впевненості в собі, це не заважає сьогодні повірити в себе і стати сильною і щасливою.


Зміст статті:


Хто така, впевнена в собі жінка

Упевнена в собі жінка відрізняється від інших ходою, поглядом, поставою, виразом обличчя. Щоб стати такою, попрацюйте, в першу чергу, над своєю поставою, і перестаньте ховати очі, а дивіться на всіх з високо піднятою головою. Але не переплутайте зверхнє ставлення з високою самооцінкою. Щоб легше було зрозуміти, яка повинна бути постава і вираз обличчя у впевненої жінки, придивіться до улюбленої героїні, яка викликає у Вас захоплення своєю незворушністю і впевненістю в собі. Спробуйте скопіювати її, потренуйтеся у дзеркала. Іншими словами, скористайтеся психологічним прийомом, який допоможе пробудити в Вашій душі почуття впевненості.


Таке відбуваються, коли Ви починаєте посміхатися без видимої на те причини, а настрій автоматично підвищується. Запам'ятайте, що має відчувати впевнена в собі жінка і відроджуйте це почуття, як тільки воно зникне.

Щоб стати впевненіше в собі, визначте, що є цінним для вас в цьому житті. Напишіть мети, плани і бажання, згадайте все, про що мріяли і що хотіли б виконати. Подивіться уважно на отриманий список, і подумайте з чого краще почати. Напишіть поруч з кожним пунктом детальний план досягнення і вкажіть термін, до якого мрія повинна бути виконана. У міру виконання викреслюйте зі списку мрію, яка стала реальністю. Докладний план дозволить наочно побачити всі досягнення і відчути впевненість в собі.


З цієї самої секунди перестаньте критикувати себе, навіть якщо для цього є привід. На жаль, серед тих, що оточують є і так чимало людей, які не забудуть це зробити і без Вашої допомоги. Чи не посилюйте почуття невпевненості в собі, а краще навчитеся не звертати уваги на заздрісників, недоброзичливців, які самі належать до нещасних людей. Прощайте помилки, виймайте з них уроки на майбутнє, але не зациклюйтеся на них.

Щоб стати впевненіше в собі, відстоюйте свою думку і, як можна менше прислухайтеся до чужої. Не потрібно думати, що навколо занадто багато мудрих людей, чия думка дійсно варте уваги. Навіть якщо за прийнятим рішенням піде помилка, це Ваше рішення і нічиє більше. Вам нікого не потрібно буде звинувачувати, зате Ви зможете придбати корисний досвід, який в подальшому дозволить вчинити мудріше. Дуже важливо приймати себе такою, яка Ви є. Ні в якому разі не можна забувати, що кожна людина прекрасний і неповторний. Хочете стати впевненою в собі, пам'ятайте про це завжди і випромінює це знання в навколишній світ.


Не зайвим стане і бездоганний зовнішній вигляд. Вранці приділіть йому найпильнішу увагу, щоб протягом дня бути на висоті. Бездоганно сидить одяг, доглянуте волосся і нігті додадуть Вам упевненість в своїй привабливості. Зацікавлені погляди чоловіків теж зіграють позитивну роль для зростання самооцінки. Ніщо так не робить жінку впевненою в собі, як захоплення протилежної статі, яке, до речі, потрібно заслужити.

Кращі способи стати більш впевненою

Визначте відношення до себе

Почніть з пошуку гармонії всередині себе. Визначте, що для Вас прийнятно в поведінці, а що ні. Тут важливим має стати уважне ставлення до себе, своїм характером, тому, що близько і викликає почуття комфорту. Якщо до душі тихе і спокійне життя, по натурі Ви скромний і досить сором'язлива людина, не слід відразу ж приміряти на себе маску дуже впевненою дівчата.


Краще потренируйтесь бути такою вдома, наодинці з собою і тільки коли внутрішньо такий стиль поведінки перестане викликати дискомфорт, використовуйте його в суспільстві. А якщо дискомфорт не зникне, вчіться поєднувати скромність і високу самооцінку, вони один одному зовсім не перешкода. Просто потрібно вміти подавати себе оточуючим і радіти тим достоїнствами, які у Вас є.

Ніколи не виправдуйтеся

Щоб не сталося, не можна починати виправдовуватися. Якщо є необхідність, досить просто вибачитися. Кожен має право на помилку. А виправдання змушують Вас показати слабкість і безсилля, що тільки посилює почуття провини. Просто визнайте той факт, що і Ви маєте право на помилку. Це додасть впевненості і дасть іншим людям можливість ставитися до Вас з усією серйозністю. На жаль, люди так влаштовані, що кожному вони намагаються відвести роль у своєму житті, тому дуже тонко відчувають, якщо людина намагається всім догодити, і позбавлений впевненості в собі. Зайві виправдання стають приводом вважати людину слабкою, відвести йому незначну роль і при необхідності скористатися його невмінням сказати «ні».


Дуже важливо навчитися говорити немає

Вчіться говорити «ні». Не дозволяйте використовувати себе. Ви повинні допомагати людям, не на шкоду особистому часу і можливостям. Навчившись цінувати себе, Ви дуже швидко відчуєте впевненість в собі. Навколишні люди стануть по-іншому до Вас ставитися, відчувши, що Ви можете дати відсіч, якщо вони переходять межі дозволеного. Впевнений в собі людина допомагає друзям і тим, хто насправді потребує допомоги, коли це не викликає в душі дискомфорт і не вимагає жертв. Але не стаєте зайво захопленої тільки своїми проблемами, допомога іншим допомагає відчути свою потрібність і стає кроком на шляху до появи високої самооцінки і впевненості в собі.


Впевненість в собі - це ваші достоїнства і досягнення

Почніть згадувати про всі досягнення, якими Ви по праву можете пишатися. Робіть це якомога частіше, особливо в той момент, коли страх або невпевненість заважають знову спокійно жити. Тут неважливо, наскільки великі були минулі досягнення, головне, щоб спогади про них викликали в душі задоволення і віру в свої сили. За щоденними справами люди просто не встигають згадувати про те, як багато вони вже встигли досягти, але ж це важливий крок на шляху того, щоб стати впевненою в собі. У кожної людини в житті є момент, коли він був собою гордий, згадайте це почуття і не відпускайте від себе якомога довше. Чим частіше Ви зможете викликати його, тим швидше самооцінка підвищиться.

Оцініть і переглянете свої недоліки

Щоб стати впевненою в собі, подумайте і чесно відповідайте на питання, що Вам не подобається в собі. Насправді, невпевненість формується в людині її батьками, особистими якостями і зовнішніми особливостями, які його не влаштовують. Від того, наскільки Ви чесні з собою, залежить кількість часу, який знадобиться для того, щоб впевненість стала невід'ємною якістю Вашого характеру. Якщо це стосується фігури, значить, займіться спортом і скоректуйте раціон, зменшивши його і віддавши перевагу овочам і фруктам. Незадоволені зовнішнім виглядом?


Підберіть стиль в одязі, який підкреслить всі достоїнства і приховає недоліки. Намагайтеся більше читати, щоб Ваша мова була красива, грамотна і цікава. Згадайте про те, чому хотіли колись навчитися, зараз саме час це зробити. Ніщо так не надихає людину на успіх, як заняття улюбленою справою. Якщо самооцінку сильно занизили батьки, то обов'язково спілкуйтеся лише з тими людьми, хто цінує Вас і завжди підтримує словом і ділом. Успішні люди змушують людину прагнути до досягнення своїх цілей, тому якщо батьків не вибирають, то своє оточення кожна людина створює самостійно. Запам'ятайте, ті, хто говорить на Вашу адресу неприємні речі, навіть в жартівливій чи завуальованій формі, повинні зникнуть з Вашого кола спілкування.

Звичайно, доведеться приготуватися до того, що процес підвищення впевненості в собі займе чимало часу, але результат перевершить всі очікування. Головне, не відступати, чи не впадати у відчай і не поспішати. Душа вимагає чуйного і дбайливого ставлення. Щоб все вийшло, перестаньте порівнювати себе з іншими. У цьому світі все відносно і не можна точно оцінити, краще ця людина чи ні, та й користі від цього ніякої, тільки зайві переживання, які Вам зовсім не потрібні. У Вас теж є чим пишатися, і саме ці досягнення повинні стати основою Вашої впевненості в собі.


Автор: Устабаші Юлія
Стаття захищена законом про авторські та суміжні права. При використанні та передруці матеріалу активне посилання на жіночий сайт www.inmoment.ru обов'язкове.

Теги: впевненість в собі

Незадоволені зовнішнім виглядом?

Новости