Як вибрати вбудовану мікрохвильову піч

  1. Ціна
  2. Виробник
  3. Режими роботи
  4. Обсяг
  5. управління
  6. внутрішнє покриття
  7. Додаткові можливості
  8. колір

Мікрохвильові печі вже міцно увійшли в наше життя, при цьому кожен ставиться до них по-своєму: одні - як до сучасної модної іграшки, інші - як до незамінним і необхідного помічникові на кухні Мікрохвильові печі вже міцно увійшли в наше життя, при цьому кожен ставиться до них по-своєму: одні - як до сучасної модної іграшки, інші - як до незамінним і необхідного помічникові на кухні. Мікрохвильові печі ідеально підходять для тих, кому життєво необхідно заощаджувати свій час. сучасні СВЧ-печі здатні не тільки розігрівати готову їжу, а й варити супи, розморожувати продукти, гасити м'ясо, овочі, навіть пекти пироги і готувати інші вишукані кулінарні рецепти.

Тим часом мало хто знає про вбудованих мікрохвильових печах , Звикнувши до більш стандартним варіантом. Сучасні виробники вже давно почали випускати спеціальні рами, завдяки яким будь-яка модель мікрохвильової печі може бути надійно закріплена в ніші настінної шафи, що економить корисний простір на кухонних тумбочках і столах.

Отже, трохи про саму мікрохвильовій печі. Найбільш проста модель являє собою невелика шафа, в якому знаходиться магнетрон. Саме він генерує ті самі мікрохвилі, завдяки яким відбувається термічна обробка продукту. Вміщені в їжі молекули води під впливом НВЧ-хвиль починають коливатися, в результаті чого нагріваються самі і нагрівають все їх оточує. Таким чином, відбувається приготування продукту зсередини. Ось чому для приготування в мікрохвильових печах риби, м'яса або птиці Вам не знадобляться ні жир, ні масло, ні вода, а їжа в максимальному обсязі збереже всі свої корисні якості.

Щоб правильно вибрати для себе вбудовану мікрохвильову піч, потрібно керуватися наступним:


Ціна

На ціну вбудованих мікрохвильових печей впливає не тільки марка виробника, а й їх функціональні особливості. Так, сьогодні можна придбати прилад як за 70 доларів, так і за 1000 (і більше). Ціна мікрохвильовки також залежить від її обсягу, матеріалу внутрішніх стін і новизни моделі.


Виробник

Блукаючи по магазинах у пошуках вбудовується мікрохвильової печі, можна з подивом виявити, що, здавалося б, абсолютно однакові за функціональними можливостями моделі різних виробників значно відрізняються за ціною. Звідси запитання - навіщо платити більше за ті ж можливості? Але все не так просто. Порівнюючи бюджетну техніку з моделями елітних і перевірених виробників, пам'ятайте про те, що кожна деталь останніх була створена з урахуванням чималого досвіду компанії, а також перевірена і налагоджена експериментально.

Купивши найдешевший варіант, варто підготуватися до того, що через місяць-два в виробі зламається дрібна деталь, знайти яку або полагодити Вам просто буде ніде, так що вихід залишиться один - купити модель хорошого і перевіреного виробника (що можна було зробити відразу).

Одне лише дотик до поверхні приладів таких виробників, як Bosch, Miele, Siemens, Gaggenau або Kuppersbusch принесе неповторне задоволення. Кожна їх деталь виконана з любов'ю і абсолютно надійна.

Справедливості заради варто згадати, що мікрохвильовки не належать до тих приладів, які повинні служити протягом довгих-довгих років, тому навіть імениті виробники трохи «халтурять» і випускають продукцію з свідомо зниженим терміном експлуатації. Це робиться з розрахунком на те, щоб їх техніку частіше купували.


Режими роботи

Режим мікрохвиль. У таких печах можна готувати, розморожувати і розігрівати їжу, проте більш різноманітних варіантів готування вона не передбачає.

Гриль і мікрохвилі. Моделі з наявністю такого режиму поділяються на кварцові і ТеНові. Кварцовий гриль розташований у верхній частині печі, займаючи менше корисного простору, на відміну від ТеНові, а значить і корисний об'єм у такої моделі буде більше. Даний тип гриля нерухомий і швидше набирає робочу потужність. Доглядати за ним набагато легше. Що стосується ТеНові гриля, то спіраль може перебувати як зверху, так і знизу, що забезпечує більш рівномірне прогрівання їжі. Завдяки такій моделі у Вас вийде сама апетитна хрустка скоринка, яку не доб'єшся ні в жодній іншій мікрохвильовці. При всьому різноманітті достоїнств ТЕН-моделі вартість її набагато нижче аналогічних кварцових мікрохвильових печей.


Гриль, мікрохвилі і конвекція. Завдяки таким моделям, господиня творить на кухні справжні чудеса. Тут вже можна використовувати п'ять варіантів приготування: з використанням гриля, мікрохвиль і таких поєднань, як гриль і конвекція, гриль і мікрохвилі, мікрохвилі і конвекція.

Пічки, оснащені конвекцією, мають вентилятором і нагрівальним елементом, в результаті чого повітря рівномірно розподіляється по всій камері і досягається ефект приготування страви в духовці. Перевага такого типу грубки перед духовкою полягає в тому, що під час приготування їжі навіть у найсильнішу спеку повітря на кухні не буде нагріватися. Маючи таку мікрохвильовку на кухні в сукупності з чайником і кавоваркою, можна повністю відмовитися від використання духової шафи і варильної поверхні. Правда, для максимального комфорту потрібно зробити великі капіталовкладення. Крім того, розміри конвекційних печей набагато більше звичайних СВЧ-пічок.


Обсяг

Важливим фактором, на який неодмінно слід звертати увагу при виборі мікрохвильової печі, є її обсяг.

Кому-то буде досить маленькій печі (17 літрів), в якій можна просто розігріти їжу або розморозити продукти. Такі варіанти ідеально підійдуть холостякам або невеликим сім'ям (до трьох осіб).

Якщо у Вас велика сім'я і Ви дуже любите готувати в мікрохвильовці вишукані страви, варто віддати перевагу більш містким моделям (від 18 до 35, а часом і 42 літрів). При цьому зверніть увагу на опис товарів невідомих виробників - ну не може маленька за габаритами грубка бути місткістю 30 літрів!


управління

Управління мікрохвильової печі може бути механічним, електронним або сенсорним. Від типу управління буде залежати і зручність експлуатації. У кожного варіанту є свої недоліки і переваги. Управління мікрохвильової печі може бути механічним, електронним або сенсорним

Найпростішим і надійним донині вважається механічне управління. За допомогою обертових перемикачів можна встановити необхідну потужність і час роботи.

Електронне урядування може мати сенсорну або кнопкову панель. Завдяки кнопок можна вибирати рівень потужності, час приготування страви, режими конвекції або гриля. Електронний тип управління сьогодні найбільш популярний, тому що досить надійний і простий в експлуатації. Електронне урядування може мати сенсорну або кнопкову панель

Що стосується сенсорної панелі, то вона абсолютно гладка і передбачає повну автоматизацію процесу готування. За допомогою такої панелі можна ввести в піч відразу кілька режимів готування для приготування улюблених рецептів, досить просто вказати вид блюда і вага продуктів. Мікрохвильовка сама визначить необхідний час і режим роботи, а як тільки процес підійде до кінця - подасть сигнал. Сенсорна панель не має виражену рельєфом, як кнопкова. Вона працює від легкого дотику.


внутрішнє покриття

В результаті частого використання мікрохвильову піч доведеться і мити так само часто. Ось чому внутрішнє покриття приладу досить важливо. Сучасні виробники стали випускати моделі, внутрішні камери яких покриті спеціальною емаллю легкої очищення, завдяки якій мити грубку стало просто і легко.

Існують СВЧ-печі з внутрішнім покриттям з нержавіючої сталі, яке відрізняється міцністю і довговічністю. Нержавійка прекрасно переносить будь-які перепади температур, правда чистити її від жиру набагато складніше, ніж спеціальну емаль. Та й дряпається дане покриття легко.

Крім того, є моделі з керамічним (або биокерамическим) покриттям, які теж здатні витримувати великі перепади температур. Але вони більш стійкі до появи подряпин і легше піддаються чищенню.


Додаткові можливості

При виборі вбудовуваної мікрохвильової печі варто визначитися з тим, якими функціями вона повинна володіти. Це значно знизить витрати, а також допоможе не загубитися серед представленого різноманіття продукції.

Ми вже з'ясували, що існують три основні типи мікрохвильових печей (мікрохвилі, гриль-мікрохвилі-конвекція, гриль і мікрохвилі). Бувають, однак, моделі, які оснащені додатковими функціями, без яких багатьом споживачам життя здається зовсім порожній і безглуздою, а іншим від їх наявності буде ні гаряче, ні холодно.

Так, наприклад, в деяких печах є функція «Приготування на пару», яка ідеально підходить для людей, які ведуть здоровий спосіб життя. «Функція духовки» знадобиться тим, хто не хоче забивати своє маленьке кухонний простір окремим духовою шафою, при цьому всі страви в такій мікрохвильовці будуть в точності такими ж, як і в звичній духовці.

Багато хто вважає корисною можливість задавати програми приготування улюблених страв (залежно від моделі можна ввести кілька десятків програм). Існують мікрохвильовки, в які вбудовані програми приготування страв, характерних для певних національних кухонь.


колір

Що стосується кольору, що вбудовується мікрохвильовій печі, то тут виробники особливо не експериментують, залишаючи всі стандартні варіанти - білий, чорний і нержавіюча сталь. Зрештою, з усього приладу буде видно лише рамка і скло дверцят.


Звідси запитання - навіщо платити більше за ті ж можливості?

Новости