Як мій платіж по кредиту Дельта банку назавжди залишився в Укрпошті

Я був клієнтом Дельта банку, був такий Український банк. Чому був? Тому що цей банк ще в 2015 році став банкрутом. Так ось, в цьому банку у мене був кредит, який я щомісяця погашав в відділенні даного банку.

Особливості погашення кредиту Дельта банку передбачали також можливість погашати кредит іншими способами - в терміналах самообслуговування, через інші банки і через партнерів, таким була і Укрпошта.

Я завжди погашав кредит Дельта банку через касу даного банку, але в зв'язку зі зміною місця роботи, мені зручніше було погашати його через відділення Укрпошти, яке знаходиться в будівлі моєї роботи.

Так ось, я погашаю кредит в Укрпошту пару місяців і тут приходить звістка про те, що Дельта банк збанкрутував. Звичайно, у мене безліч запитань! Я вирішив піти в відділення Дельта банку і з'ясувати. Як виявилося все відділення Дельта банку закрилися на тиждень, в зв'язку з банкрутством. Не чекаючи відкриття відділень я вніс через Укрпошту потрійний платіж, так як було розуміння того, що коли банк банкрут, в будь-який момент можуть зажадати повернути кредит.

Коли відділення Дельта банку відкрилися, і я звернувся до фахівця даного банку, мені сказали, що потрібно погашати кредит тільки через касу банку. А як же мій платіж, який я здійснив через Укрпошту ?! Мені відповіли, що напевно його через деякий час перерахують, як тільки налагодиться процес, після банкрутства. Я повіривши співробітнику Дельта банку став погашати свій кредит через відділення Дельта банку.

Через 3 місяці лунає дзвінок і мені дзвонять з виконавчої служби і кажуть, що у мене є заборгованість по кредиту Дельта банку і її потрібно погасити терміново.

Мене це обурило, так як я погашаю кредит щомісяця! Як виявилося, той платіж через Укрпошту, так і не прийшов і через нього у мене прострочення по кредиту і штрафи. Чому не прийшов платіж по кредиту з Укрпошти ?!

Ось на цьому етапі почалися "каруселі" ... Мене попросили написати заяву і прикласти до нього квитанцію оплати через Укрпошту та нібито згідно цієї заяви мені Дельта зарахує гроші, які я вносив через Укрпошту. Це все тягнулося протягом декількох місяців, але платіж так і не надійшов. В результаті я сам вніс відсутню суму кредиту і штрафи.

Через деякий час співробітник Дельта банку, по секрету, мені розповів, як гостю відділення, що між Ельта банком і Укрпоштою виник конфлікт ...

Конфлікт полягає в тому, що до банкрутства Дельта банку у них обслуговувалася Укрпошта і переводила через цей банк великі суми. Як тільки Дельта збанкрутував, на рахунку Укрпошти зависло велика сума грошей, яка не була повернута Укрпошті, через банкрутства банку. У підсумку, Укрпошта вирішила не віддавати Дельта банку всі платежі, які були прийняті від позичальників Дельта банку. Ось такий у них виник конфлікт і в результаті суперечка і судові позови.

До сих пір Дельта банк і Укрпошта судяться за ці гроші. Я вже давно погасив кредит і закрив його і вже не спостерігаю за подіями між дельтою і Укрпоштою. Для мене це був уроком, який вдарив мене по гаманцю і в майбутньому, якщо я буду брати кредит, то погашати його буде лише через касу банку, який мені видав кредит.

Чому був?
А як же мій платіж, який я здійснив через Укрпошту ?
Чому не прийшов платіж по кредиту з Укрпошти ?

Новости