Як і куди вкласти гроші в інтернеті: онлайн інвестиції: детально і з прикладами

  1. Інвестиції в інтернеті - огляд
  2. Куди вкласти гроші в інтернеті - поговоримо про сайтах?
  3. Порівняльна таблиця інтернет вкладень

Куди вкласти гроші в інтернеті - у нас більш ніж 10-річний досвід в цьому і нижче поділимося як своїми напрацюваннями, так і історіями читачів. Але на початку будуть найгарячіші ідеї інвестицій, які є актуальними в даний момент. Оновлюємо часто.

05.03.2019 Популярний спосіб збору Push передплатників з наступним автоматичним монетизацією. Відразу зауважимо - це вкрай незручно для кінцевого користувача. Але на жаль, навіть вельми авторитетні сайти не гребують цим методом. Очевидно - до тих пір, поки пошукачі не заборонять.

24.01.2019 Дуже актуальна тема спорту. Спортивні сайти добре монетизуються і відмінно продаються за 3-5 річну окупність.

11.01.2019 Будьте обережні з вкладеннями в онлайн позики, навіть якщо у головної компанії є ліцензія ЦБ. Багато повідомлень про неплатежі навіть у великих гравців ринку.

Інвестиції в інтернеті - огляд

Не буду годувати вас брудом що інтернет - найкраща сфера для інвестицій, відразу перейдемо до варіантів.

  1. Вельми надійно інвестувати в розвивається інтернет-ресурс, який, на вашу думку, може принести в майбутньому серйозну прибуток. Детальніше: як купувати сайти .
  2. Створення, ведення та просування тематичного або особистого блога. Свій медіа-ресурс, який завжди можна монетизувати. Формат блогу зручний для початківців і дозволяє швидше отримувати доступ до аудиторії.
  3. Інтернет, як засіб комунікації, дозволяє управляти власними рахунками через інтернет-банкінг, купувати і продавати акції на світових біржах.

Історія читача: Дмитро, Хабаровськ. У 2006 році я запустив свій блог про автомобілі. За рік зібрав більше 1000 читачів на RSS підписку, кожен пост бурхливо коментувався. Пішов трафік з Яндекса.

У 2007 дізнався що таке SEO і за допомогою двох найнятих студентів написали на блог більше 1000 статей. У 2008 було більше 5000 відвідувачів на добу з пошукових систем Яндекс і Гугл. Ми почали продавати рекламу. У 2010 році з майже 16 000 відвідувачів на добу почали заробляти на контекстній рекламі. Це були хороші гроші, більше 100 рублів на місяць.

Я запустив проекти в інших темах, а цей продовжував зростання (це у само не був блог, це був звичайний статейний сайт, яких зараз багато). У 12 році мені запропонували його викупити за 2-х річний дохід. Сума була в кілька мільйонів. Продав і не шкодую. Зараз інвестую в інтернеті в основному в нові сайти і спільноти в соц. мережі Вконтакте.

Коментар спеціаліста: зараз сайти, які заробляють на контекстній рекламі, продаються за суму в 1-2 роки доходу. Тобто якщо сайт в місяць приносить 100 тисяч рублів, то продати його можна за 2 400 000 рублів. Якщо додати на сайт сервіси, зробити співтовариство, розсилку, то це значно збільшує його вартість. Інвестуючи в сайти - обов'язково проконсультуйтеся з фахівцями на предмет перспективності того або іншого проекту.

Цифрові валюти - біткоіни і його аналоги. Тут історія з серії «Ах якби знати заздалегідь». Наприклад в 14 році, курс Btc був нижче 1000 доларів, в 17 вже доходив до 3000. Жоден з інвестиційних інструментів так не зростав за цей час. І це при, м'яко кажучи, обережне ставлення держав в криптовалюта.

Є думка, що як тільки країни визначаться зі своїм ставленням, курс btc може ще вирости, оскільки все більше інвесторів зможуть сюди вкладатися.

Куди вкласти гроші в інтернеті - у нас більш ніж 10-річний досвід в цьому і нижче поділимося як своїми напрацюваннями, так і історіями читачів

Дивовижний зростання. Біткоіни часто росте ривками. Потім, після піків буває відкат: найнеприємніше - купити криптовалюта на піку.

Ті, хто в цій сфері активно працюють, радять звертати увагу на аналоги. Вони, як правило за ціною прив'язані до битку, але іноді більш волатильні, тому є можливість заробити на різниці в більш короткі терміни. З мінусів - поки низька ліквідність багатьох аналогів.

Так само багато пильно відстежують ICO і вкладаються в перспективні маркери.

Арбітраж. Одним з популярних напрямків в заробіток в мережі є арбітраж трафіку (грубо кажучи, фахівці купують трафік дешевше і продають дорожче, продають, наприклад, зливаючи на різні інтернет магазини, пропозиції банків і т.д.). Фахівцям у цій сфері важливі обсяги трафіку, тому часто вони потребують серйозних сумах для оборотки. У тематичних співтовариства у вконтакте можна знайти таких людей і стати їхніми інвесторами.

Групи в месенджерах. Свіже віяння. Дуже швидко розвивається індустрія - тематичні групи в месенджерах (зверніть увагу перш за все на телеграм ). Вкрай висока активність передплатників.

Дорога реклама: від цього дорога розкрутка, зате потім можна в свою чергу продавати рекламу, за цінами аж до 1 рубля за передплатника. У хорошій групі на 10000 учасників реклама нерідко коштує 10-15 рублів за пост. Як і у випадках з спільнотами в соц. мережах, тут багато розкручують відразу мережу своїх різнотематичних груп.

Telegram - один з найперспективніших месенджерів. в ряді країн він лідирує, в Росії - набирає обертів.

У плані месенджерів варто дивитися на китайський досвід з Вічат. Де дуже розвинені боти і внутрішні платежі - у нас це все поки помітно відстає.

Гучний випадок з продажем телеграм каналу Колишня спочатку за 1,2 мільйона а потім через місяць перепродаж за 5 - привернули увагу ЗМІ та інвесторів.

До того ж в Телеграма активні політичні канали, куди вливаються значні кошти напередодні виборів.

Історія читача: начитавшись у вас же, що телеграм зараз пре - зробив свій канал, засунув його в каталоги, витратив майже 30 тисяч на рекламу, вийшло близько 11 000 передплатників, почав продавати рекламу - 1000-1500 рублів пост, витрати окупилися за 3 тижні .

Головний секрет - правильна тема каналу - дивіться що розкручують платно, оскільки є багато популярних тематик, де всі намагаються взаімопіаром або іншими безкоштовними методами рухатися. А взагалі ще багато місць в сфері тематичних каталогів.

Сьогодні багато інвестують в Інстаграм. Цей майданчик виявилася затребувана не тільки як розважальна, з неї дуже зручно і продавати.

За останні кілька років багато приватних інвесторів вклалися в розвиток мереж Інстаграм акаунтів. Тут великий інтерес з боку рекламодавців, можливості роботи з CPA схемою. Втім «хайп» вже сходить нанівець. Однак бажаючі все ще заходять на цей ринок і багато з вигодою для себе.

Куди більш перспективним, але більш витратним для входу виглядає Ютуб. По суті - це новий телевізор. А значить, рекламні бюджети і можливість дуже сильно впливати на свою аудиторію.

Куди вкласти гроші в інтернеті - поговоримо про сайтах?

Створення онлайн ЗМІ. Галузеві (вузькоспеціалізовані) або регіональні (міські) новинні сайти легко знаходять аудиторію (при високій якості контенту). За регіональним проектам - важливо проникнення інтернету і онлайн платежів. Що стосується нішевих видань - то варто вибирати «зростаючі» тематики, наприклад зараз це телемедицина, біотехнології, робототехніка.

Якщо ви хороший фахівець в якійсь сфері - заведіть особистий професійний блог. Почніть наповнювати якісним контентом. Підключіть розсилку. Вкладетеся в його просування. Перспективи - від хорошого ступені для кар'єрного зростання, до фріланс замовлень і нарощування власного експертність (вихід на ЗМІ).

У плані заробітку - продаж реклами, оглядів і т.д: думка фахівця - коштує дорого. Перспективи: перетворення особистого проекту в нішеве видання, продажу власних книг, посібників і т.д., платний розділ.

Одним з варіантів для вкладень в інтернеті - є видача кредитів в електронній валюті WebMoney. Кредитор самостійно задає умови надання кредиту: суму, відсоток і термін. Тут є присутнім ризик неповернення кредиту. Необхідно уважно вивчати позичальника, оцінювати параметри TL і BL, а також вміти поводитися з електронними грошима. Прибутковість становить 50-80% річних.

Ще один варіант онлайн вкладів - бюджетні автомати (проекти, які випустили власні частки на біржі shareholder - www.shareholder.ru). Зазначені частки можна купити, отримувати з них дивіденди, а потім вигідно продати. Прибутковість доходить до 40%.

Високоприбутковими інвестиційними фондами вважаються так звані хайпи (Адміністрація сайту adne.info вкрай не рекомендує мати справу з даним інструментом: високі ризики шахрайство!). Вони бувають довгостроковими, середньостроковими і швидкими. Останні - це лотерея, існують 1 - 2 місяці, але прибутковість дорівнює від 50% в місяць. Середньострокові хайпи живуть 6 - 12 місяців, а прибутковість становить до 50% щомісяця. Довгострокові хайпи характеризуються терміном понад рік, а прибутковість досягає 20% в місяць. Хайпи мають схожість з пірамідами, коли дивіденди сплачуються з знову залучених грошей, а в разі малої кількості позичальників фонд ліквідується.

Для вкладень в інтернеті важливий поріг входу. Тут багато некваліфікованих, початківців інвесторів, з невеликими коштами.

Порівняльна таблиця інтернет вкладень

Зведемо популярні варіанти інтернет інвестицій в таблицю, щоб оцінити у кого які переваги.

Варіант Поріг входу Ризики Прибутковість Статейний сайт низький низькі низька криптовалюта низький висока висока Канали в телеграм середній середні висока Акаунти в Інстаграм середній середні висока Акції - інвестиції середній низькі низька Трейдинг на біржах низький високі висока

Дотримуючись цієї таблиці, найбільш цікаві телеграм і інстаграм - при середньому порозі входу, тут середні ризики і перспективи високих доходів.

Куди вкласти гроші в інтернеті - поговоримо про сайтах?

Новости