Як закріпити ехолот на човен ПВХ?

Скільки б років не виповнилося чоловікові, а всередині себе він так і залишається хлопчиськом. Як тільки представник сильної половини людства обзаводиться якимось плавальним засобом, він щосили намагається його вдосконалити, доповнюючи всілякими гаджетами. А якщо при цьому він є великим шанувальником риболовлі, то найкращим доповненням до його човні або катеру, безсумнівно, стане ехолот.
Як не крути, а ехолот в процесі риболовлі - це найкорисніша річ. З його допомогою будь-який рибалка моментально побачить все, що знаходиться під водою. Ще жоден рибалка не пошкодував про подібний винахід. Головне, правильно підібрати модель, і ваша риболовля стане ще більш захоплюючою і продуктивною.
Але купуючи Рибопоїськовоє прилад в спеціалізованих магазинах, перед більшістю з рибалок постає одне й те питання - як же правильно закріпити його на човні? З катером все більш-менш зрозуміло - тверді борти дозволяють закріпити ехолот самостійно. Але що робити володарем ПВХ (або гумової) човна?
Підходити до питання установки ехолота на гумовий човен потрібно дуже серйозно, оскільки від того, наскільки правильно і надійно буде встановлено пристрій, безпосередньо залежить його коректна робота.
Найправильніший варіант вирішення даної проблеми полягає в тому, щоб звернутися за допомогою до спеціалізованої фірми. Але такий варіант підійде тільки жителям великих міст або обласних центрів. Рибалкам, які живуть на віддалених районах нашої країни, доведеться діяти самостійно на свій страх і ризик.
Інформацію про те, які варіанти самостійного кріплення існують на даний момент, завжди можна спробувати знайти в інтернеті. На різних специфічних сайтах і форумах завжди можна виявити корисні коментарі тих рибалок, які з успіхом пройшли самостійне кріплення ехолота і часом перевірили його надійність.

Самостійне кріплення.
Головною умовою правильного кріплення пристрою на ПВХ човен є строго горизонтальне положення датчика щодо водної поверхні. Причому горизонтальним положення повинно залишатися не тільки, коли човен пливе з малою швидкістю, але і тоді, коли швидкість пересування досить велика.
Найпростіший спосіб кріплення ехолота на човен ПВХ - це прикріпити пристрій на заводський кронштейн, який складається з двох пластикових частин. Одну частину цього кронштейна, має засувки, цілком можна за допомогою гвинтів прикріпити до тій площині ехолота, яка є кріпильної. Інша частина кронштейна, та, яка має пази для засувок, можна приклеїти на будь-який зручний місце балона самого човна. При такому кріпленні ехолот з кріпильної частиною досить просто вставляється і замикається, і так само просто знімається.
Крім того, заслужену популярність серед любителів рибної ловлі придбав метод кріплення ехолота на транец ПВХ човни незалежно від матеріалу, з якого цей самий транец виготовлений - метал або дерево. Єдиним недоліком такої установки є безпосередня близькість ехолота до мотору. Тут важливо простежити, щоб закріплене пристрій не заважало вам керувати плавальним засобом.
Особливу увагу слід приділяти закріпленню датчика. Деякі рибалки вважають за краще його просто опускати під воду, але в такому випадку слід пам'ятати, що більшість поломок датчиків або сонаров відбувається в декількох, найбільш поширених випадках:
наїзд на яке-небудь підводне перешкоду (корч, камені або сміття);
наїзд на берегову лінію;
в процесі витягування човна на берег (в цьому випадку про наявність датчика рибалки частенько забувають);
наїзд на крижину, якщо ваша риболовля відбувається ранньою весною, коли ще не весь водойму позбувся зимового наросту льоду.
Відповідальні рибалки, що піклуються про збереження Рибопоїськовоє устаткування, вважають за краще закріплювати датчики там же, де і сам ехолот, тобто на транце. Залишається тільки пам'ятати, що датчик повинен бути розташований паралельно водній поверхні.

заводське кріплення
В даний час у зв'язку з величезною популярністю ехолотів і великими щорічними продажами цього пристрою багато виробників стали випускати спеціальні кріплення для ПВХ човнів. Є кріплення, які спеціальним способом просто приклеюються на борт човна. Є такі кріплення, які дозволяють стаціонарно закріпити датчик ехолота до ПВХ човні так, щоб він був під водою на відстані від трьох до п'яти сантиметрів від дна, в той час, як сам монітор ехолота кріпиться або на сидінні, або на борту човна.
Серед новинок, представлених на ринку рибальських приладь і аксесуарів, нещодавно з'явилися кріплення на транец ПВХ човни. Таке кріплення є переносним, дуже зручно у використанні і легко знімається. Основною перевагою такого кріплення є моментальне автоматичне звільнення датчика при наїзді на яку-небудь перешкоду. Після того, як небезпека пошкодження минула, встановити датчик на колишнє місце займе у вас всього кілька миттєвостей. До речі, таке кріплення є універсальним для всіх ПВХ і гумових човнів, що мають транец. Крім того, воно прекрасно поєднується з ехолотом різних виробників і моделей.
Подібне кріплення примітно ще і тим, що робить ваш ехолот мобільним. Ви зможете в будь-який час з легкістю зняти пристрій і при необхідності переставити його на інший човен.

ТУТ МОЖНА ВИБРАТИ Заводське КРІПЛЕННЯ ДЛЯ ехолот

Але купуючи Рибопоїськовоє прилад в спеціалізованих магазинах, перед більшістю з рибалок постає одне й те питання - як же правильно закріпити його на човні?
Але що робити володарем ПВХ (або гумової) човна?

Новости