Як обдурити радар ДАІ, практичне керівництво

У зв'язку з посилилися правилами дорожнього руху, останнім часом, автолюбителі все частіше виявляють інтерес до таких приладів, які здатні не тільки визначити наявність радарів ГИБДД в поле їх дії, але і в той же час створити перешкоди відповідного сигналу в певних діапазонах радочастот У зв'язку з посилилися правилами дорожнього руху, останнім часом, автолюбителі все частіше виявляють інтерес до таких приладів, які здатні не тільки визначити наявність радарів ГИБДД в поле їх дії, але і в той же час створити перешкоди відповідного сигналу в певних діапазонах радочастот. У статті «Як обдурити радар ДАІ, практичне керівництво» ми опишемо основні прилади, якими користуються водії для обману радарів.

Що таке радар-детектор?

Радар-детектор - це електронне компактний пристрій, детектирующие і інформує користувача про те, що в його поле дії радара знаходяться хвилі, на які налаштовані лазерні промені або радіохвилі.

По-суті, радар-детектор - це пасивний приймач, що не заглушає сигнал.

Анти-радар, відміну від радара-детектора?

На відміну від детектора, анти-радар - пристрій вже активне, яке створено для генерування в певних діапазонах радіочастот виосокомощних перешкод або для модулювання відповідного сигналу, який за потужністю перевершував би сигнал оригінального радара.

В результаті чого на радарі ГИБДД (пеленгірующем пристрої) не буде взагалі нічого видаватися або видасться той результат, який був модельованій анти-радаром. У всіх країнах світу такі пристрої заборонені, якщо даішники помітять що користувач встановив собі на машину анти-радар, йому загрожує або великий штраф з конфіскацією пристрою, або кримінальну справу.

Так само є шіфтери або лазерні анти-радари - вони можуть моделювати відповідний сигнал (зміщуючи вниз смугу частоту - в закодованому вигляді в результаті передається не реальна швидкість, а на порядок зменшена) який передається його на пристрій ГИБДД. Подібні пристрої не заборонені в ряді країн, на скільки нам відомо, в Росії також немає ніяких санкцій на їх використання. Головний мінус таких пристроїв - це дуже дорога ціна. Самий типовий представник даної області був зібраний компанією Escort - комплекс: шіфтер + лазерний детектор + радар-детектор.

Найвідоміші світові бренди?

У масштабі всього світу є всього лише кілька брендів радар-детекторів, які заслужено займають за всіма показниками лідируючі місця.

В лідери в першу чергу входять Cobra, Star, Crunch і Whistler. Це старі виробники, чиї назви стали, мало не загальними.

Далі, виступають досить популярні, але менш відомі марки, такі як Mountain, Rocky, Uniden і PNI.

Окремо стоїть бренд японської компанії Youpiteru (Юпітер) - Super Cat, в нашій країні вони широко розрекламовані, але на жаль, повністю не працездатні. Так що в даний час в Росії вони не приносять користі.

На території Російської Федерації більш відомі все ж Cobra і Whistler - ці два бренди, постійно конкурують в технологіях. Під натиском імпульсних радарів ГИБДД - Іскра-1 Cobra останнім часом здала свої позиції.

Однак у нас ще з початку 2000 року, створено свої бренди - Сімікон, Moongoose, Stealh і Saver, які є клонами американського бренду PNI, Rocky Mountain і старих моделей Cobra.

Принципи роботи радар-детектора.

Для виміру швидкості в радарі ГИБДД приймається випромінювання, яке відбивається від автомобіля. А встановлений у вас радар-детектор - пряме, виходячи з цього радар-детектор завжди зможе раніше за часом виявити (обдурити) радар, поставлений патрулем ДПС, і той не засечет вашу швидкість! Реально виявити активний радар патруля можна на відстані до 5 км. (При найкращій погоді і умовах місцевості), в той час як максимальна відстань коректних показань радара ДПС складе всього лише близько 500м.

Однак важливо запам'ятати, що радар-детектор потрібен в 99% випадків для того, щоб зловити сигнал, який був відображений від попереду автомобілів, що йдуть і нерівностей місцевості - адже співробітник ДАІ не буде стріляти вперед на 3 кілометри навмання, намагаючись визначити швидкість вашої машини, виміри будуть братися з відстані для точного визначення швидкості.

Тому керівництвом основних критеріїв вибору радар-детектора для автомобіля є можливість максимального відсіювання невірних сигналів і його чутливість. Хочеться відзначити, що в основному цими параметрами і відрізняються радар-детектори в різних цінових діапазонах.

Мінуси і плюси типів пристроїв посилення в радар-детектор

У всіх радар-детекторах радіосигналу, які існують, використовується 2 типу посилення:

  • Посилення на основі супергетеродина і гетеродина
  • пряме посилення

Перший метод найбільш прогресивний і технологічний, він використовується у всіх топових за ціною і среднебюджетних радар-детекторах. Плюсами є селективність частот і надзвичайно висока чутливість. Мінусом виступає те, що прилад активний, тобто він постійно випромінює своє випромінювання. Так само, через високу чутливості, зростає відсоткове співвідношення перешкод, і потрібно створення складних схем відсіювання помилкових перешкод і настройка підсилювача по частотах. Так само в країнах, де ці пристрої заборонені, на відміну від схем прямого посилення, потрібна наявність схеми, яка б відключала підсилювач при впливі детектора.

Другий же метод - це найпростіший і старий спосіб, для того щоб посилити сигнал. Плюсами виступає те, що даний метод є пасивним - випромінювання самого підсилювача майже дорівнює 0. У країнах, де заборонені радар-детектори, в даному випадку, не потрібна наявність на борту пристрою приховування радар-детектора від спеціальних радарів ДПС. Плюс такого способу - це те, що даний тип підсилювача за рахунок дуже малої чутливості майже не ловить перешкод, він дешевий у налаштуванні і виробництві. Через перелічених мінусів від подібного виду посилення виробники давним-давно відмовилися, лише вітчизняних виробників радар-детекторів донині мають його на озброєнні.

Закони нашої країни про застосування радар-детекторів

Запам'ятайте! У питанні «Як обманювати радари ГИБДД?», Практичне керівництво може вас тільки підштовхнути до вибору, проте завжди треба думати своєю головою. У деяких федеральних об'єднаннях і державах місцеві закони забороняють використання радар-детекторів і лазерів. Перед тим, як використовувати такий прилад треба впевнитися, що на території вашої країни або регіону його застосування не карається. Повторимося, в нашій країні, на момент написання даної статті, застосування радар-детекторів не заборонено.

Що таке радар-детектор?
Анти-радар, відміну від радара-детектора?
Найвідоміші світові бренди?
У питанні «Як обманювати радари ГИБДД?

Новости