Як вибрати газову плиту

  1. Газова або електрична духовка?
  2. Безпека і комфорт
  3. Легко очищати і доглядати
  4. Швидке приготування і комфорт
  5. 6 кроків при виборі газової плити

У Вас вдома проведено газ, і Ви твердо вирішили, що не хочете окремо встановлювати вбудований духова шафа і варильну поверхню, то Вам залишилося визначитися, яку газову плиту вибрати, щоб вона відповідала Вашим практичним і естетичним запитам. Саме про те, як вибрати газову панель і духовку, і буде це розповідь.

Газова або електрична духовка?

Визначившись з відповідним для Вас розміром газової плити, наприклад, вибравши, газову поверхню і духовку з стандартними габаритами - 85 x 50 x 60 см , Слід вирішити для себе, яка плита краще - з газовою духовкою * або електричною духовою шафою * (докладніше, див. Як вибрати духовку? ). У того і іншого типу духовки є свої плюси і мінуси: газова духовка - економічна і швидко нагрівається, в ній зручно запікати як пироги, так і страви на рожні *.

В свою чергу, електрична духова шафа з конвекцією , грилем , Вертелом і режимом приготування блюд «на пару», здатний втілити в життя навіть найсміливіші рецепти. Однак з такою електричною духовкою, навіть незважаючи на відповідність концепції екодизайну ЄС (А, A +, і т.д.) *, Виростуть Ваші витрати на електроенергію.

Безпека і комфорт

І в тому, і в іншому випадку, зверніть увагу на наявність в духовці: термозонда * для визначення зовнішньої і внутрішньої температури страви, телескопічних направляючих *, одно- або дво- ярусних полозів, і блокування дверцят * духовки, які перетворюють приготування рецептів в духовій шафі абсолютно безпечними для Вас і Ваших дітей.

А також, таймера *, Який вчасно повідомить Вам про те, що пиріг готовий і час вимикати духовку, або в деяких моделях, сам автоматично її відключить.

Легко очищати і доглядати

Покриття та газової, і електричної духовки, а також покриття газової поверхні - ще один важливий момент при виборі плити, тому що саме від нього залежить, скільки часу і з якою частотою Ви будете її очищати.

Швидке приготування і комфорт

Газова панель - найкраща в своєму роді по економічності і швидкому приготуванню, особливо, якщо її газові конфорки оснащені двома або трьома рядами полум'я. Саме газова поверхня з посиленою колонкою в три ряди полум'я прекрасно підійде для любителів рецептів WOK.

І не варто турбуватися, що блюдо підгорить або википить, і почнеться пожежа, тому що, по-перше, як у газовій духовки, так і у поверхні, є таймер * і Ви можете встановити час приготування, Ви можете виставити таймер, а , по-друге, газ контроль * запобіжить подачу газу, як тільки протяг і викіпевшей рідина, погасять полум'я газової конфорки.

До речі, знову розпалити газову поверхню буде просто і безпечно, тому що більшість сучасних плит оснащені функцією кнопки живлення .

Крім дизайну і кольору плити, зверніть увагу на наявність додаткової секції для посуду біля газової плити, що немало важливо для збереження охайного вигляду кухні і економії місця.

6 кроків при виборі газової плити

  1. Визначтеся з габаритами плити;
  2. Виберете тип духової шафи;
  3. Задумайтесь які корисні функції духовки Вам необхідні;
  4. Шукайте газову плиту, поверхня і духовку, за якою буде просто доглядати;
  5. Виберете поверхню і її функції, виходячи з того як часто і що Ви готуєте, і хто готує на плиті окрім Вас;
  6. І, звичайно ж, знайдіть саме кращу плиту для Вашого інтер'єру.

Подивитися всі газові плити можна тут .

Газова або електрична духовка?
Газова або електрична духовка?
Як вибрати духовку?

Новости