Як правильно розібрати гардероб?

Схожі записи

Побувавши в декретній відпустці 3 роки, моїм базовим гардеробом стали джинси і футболки. Щовечора лягаючи спати, думала що завтра одягну сукню, спідницю, блузу, зроблю зачіску, одягну туфлі (на яких вже розучилася ходити), і піду гуляти з дітьми у всій своїй красі. І щоранку черговий раз відкриваючи шафу, чухаю потилицю і думаю, що одягнути? І знову дістаю джинси, футболку, закручую пучок з волосся і вдягаю зручні кеди. Але після другої вагітності і змін у фігурі розібрати гардероб стало не просто фантазією а необхідністю. І як позбутися від мотлоху, а не шкодувати коштів оновити гардероб і викинути улюблені джинси (які вже не налазять, але підсвідомість ще стверджує: «а раптом схуднеш»).

Так ось, відтягуючи час, щоб розібрати гардероб насамперед почала рити інтернет в пошуках професійних порад стилістів, але так нічого конкретного і не знайшла, вирішила що пора братися за справу самій Так ось, відтягуючи час, щоб розібрати гардероб насамперед почала рити інтернет в пошуках професійних порад стилістів, але так нічого конкретного і не знайшла, вирішила що пора братися за справу самій.

І так, це було не просте завдання зібрати 3 роки життя і упакувати на горище (викинути поки не зважилася).

Стоячи в дверях шафи я сумно подивилася на свій одяг і аксесуари. Їх було не багато, але все такі рідні, зручні і головне мої ... Та зібравшись з думками я чітко розуміла, що залишаться тільки ті речі, які підходять мені по фігурі і стилю. Користуючись можливістю, вирішила поділитися тим, як правильно розібрати гардероб.

1. В першу чергу, що необхідно зробити, це розділити одяг по сезонно. Куртки, пальто, теплі кофти, аксесуари (шапки, рукавиці, шарфи), взуття. Речі не по сезонну варто заховати окремо (в коробки, іншу кімнату, шафа), або на окремі полки (якщо немає іншого місця) до відповідного сезону, моменту або погоди. Такий поділ одягу, дає можливість розмістити речі які потрібні нам сьогодні. Забитий битком шафа призводить до ситуації, коли ти не знаєш що надіти і де це шукати, або тягнеш одну річ, а вивалюється все інше.
1 2. Одяг який ви плануєте носити наступний сезон варто приміряти. Перш за все щоб зрозуміти підходять вам речі за розміром, фасоном, стилю. Речі, які на вас малі варто відкинути на бік (а подальшу долю таких речей зможете визначити пізніше).
3. Приміряючи одяг, варто фотографувати свої образи через дзеркало. Таким чином можна оцінити себе з боку. Підбирати комплекти, експериментувати з аксесуарами, або просто покрутитися перед дзеркалом, щоб зрозуміти куди таке вбрання ви могли б одягнути. Розбираючи гардероб, ви можете помітити, що одяг за стилем дуже схожа (кілька сорочок, однакового фасону штани, футболки, майки або блузи розрізняються лише кольором ...). Якщо на даному етапі виникають проблеми з підбором образу, варто покликати на допомогу подругу або навіть декількох, які можуть покритикувати, оцінити або запропонувати своє бачення вашого стилю.
4. Розбираючи гардероб основна увага приділяйте речей яких вам не вистачає. Іноді щоб сформувати новий лук, досить лише докупити нове, актуальне і модне взуття, кілька топів або нові аксесуари (сумку, окуляри ...).
5. Вирушаючи на шопінг візьміть з собою фотографії вашого одягу. Так буде легше вибрати потрібний аксесуар або нову річ.
6. Додавайте в гардероб по 2-3 речі кожного сезону. Не варто думати, що чорні штани придбані 3 роки тому і є ваша класика в гардеробі. Мода йде, і штани відрізняються висотою талії, завдовжки або завширшки.
7. Зберігати або викинути? Те що варто залишити це аксесуари, прикраси, сумки, шарфи, а також базові речі гардеробу: водолазки, спідниця-олівець, білі блузи тощо.
8. При зміні фігури (з яких-небудь причин в плюс або в мінус) речі малі вам за розміром слід прибрати з гардероба, вони навряд чи стануть стимулом для схуднення, одяг що навпаки стало для вас завеликою варто приберегти. І це не тому, що ви можете набрати вагу, просто деякі речі великих розмірів виглядають як вдало підібраний «оверсайз», їх легко поєднати з іншим одягом.
9. Не зберігайте речі, які вимагають ремонту або хімчистки . Такий одяг варто відразу нести на реконструкцію або чистку. Адже часто буває так, що потрібно одягнути улюблену блузку, а у неї як на зло відірвана гудзик.

І так, давайте підведемо підсумки як правильно розібрати гардероб.

Проводячи ревізію гардероба, потрібно: розділити гардероб по сезону; позбутися речей не за розміром, старих і немодних; підібрати комплекти одягу - цибуля; виявити речі за якими потрібно відправитися на шопінг; поєднати комплекти з взуттям, аксесуарами і білизною; додати 2-3 новинки сезону.

І щоранку черговий раз відкриваючи шафу, чухаю потилицю і думаю, що одягнути?

Новости