Як дізнатися де знаходиться абонент за номером телефону без його згоди: Теле2, МТС, Білайн

  1. Пошук по номеру: плюси і мінуси Право особистому житті і принцип її конфіденційність - той наріжний...
  2. Білайн-Координати
  3. Три послуги МТС і «ГеоПошук» від Теле2

Пошук по номеру: плюси і мінуси

Право особистому житті і принцип її конфіденційність - той наріжний камінь, який першим спливає в дискусії про необхідність контролю місцезнаходження певної людини. Ми живемо не в утопічність ідеальному суспільстві. Безконтрольність в наданні подібних послуг мобільним оператором може стати підмогою для шахраїв і інших злочинців, руйнувати сім'ї та ставати причиною трагедій. З іншого боку виправдати пошук місцезнаходження людини можуть такі мотиви:

  1. Полегшення роботи рятувальників та інших екстрених служб, адже людина в біді не завжди має можливість пояснити, де знаходиться.
  2. Знання про місцеперебування дитини або літньої людини.
  3. Пошук злочинців.

Служба пошуку особливо корисна для батьків

Мобільні оператори МТС , Білайн і Теле2 пропонують платні послуги геолокації, які працюють за згодою абонентів. Системи дозволяють обчислити координати власника телефону на електронній карті з точністю до десятка метрів. Зробити це можна незалежно від режиму роботи телефону, оскільки не використовувати телефон завжди посилає сигнал вишці.

Увага! Для визначення місцезнаходження людини є кілька способів, однак запам'ятайте: ніякого програмного забезпечення для цього не існує. Не можна просто завантажити і встановити на комп'ютер програму і сканувати телефонні номери. Якщо ви побачили в інтернеті подібну пропозицію, швидше за все це шахраї, які заробляють на довірливих людях.

Білайн. локатор

Найбільш зручний варіант для абонентів цієї мережі підключити послугу «Локатор». Ви отримуєте SMS з зразковим розташуванням шуканого людини. Відповідно, перелік опцій цієї послуги такої:

  1. Визначення геолокації абонента: літнього родича, дитини і т.д. Для цього потребують один раз підтвердити дозвіл на спостереження з його телефону.
  2. Визначення свого місцезнаходження.
  3. Довідка про те, що знаходиться поруч з вами: установи, кафе, магазини.

Для смартфонів компанія випустила спеціальний додаток, яке ще більше спрощує завдання і дозволяє знайти зазначену точку на карті. Точність розрахунку становить від 0,5 до 1 км. У малонаселених районах - до 2 км. Працює тільки на території Російської федерації, тобто ви не знайдете людини, який покинув країну.

Щоб включити «Локатор» в звичайному телефоні, наберіть 09853 (безкоштовно) і орієнтуйтеся по пунктам голосового меню. Або ж відправте повідомлення будь-якого змісту на номер 5166 (безкоштовно). Отримання згоди у абонента організується так:

  • в меню управління службою, виберіть розділ «Знайти абонента»;
  • введіть необхідний номер;
  • абоненту прийде запит, який потрібно підтвердити, відправивши слово «Так» у відповідь.

Визначати місце розташування можна тільки за згодою абонента

Місцезнаходження людини визначається в тому ж розділі «Знайти абонента». Виберіть необхідний номер і зробіть пошук: у відповідь прийде адресу і посилання на карту. Також пошук можна провести за допомогою SMS, надіславши запит з текстом «Де [номер]» на номер 5166. Всього в списку у вас може бути не більше 5 осіб, абонентів «Білайн», «Мегафон» і «МТС».

У додатку для смартфона на Android все оформлено на інтуїтивно зрозумілому рівні. Дзвонити і слати SMS нікуди потрібно - просто користуватися меню «локатора». Зателефонувавши на номер 09853, ви отримаєте посилання для скачування програми.

Підключення послуги та скачування програми безкоштовні. Користування «Локатор» коштує 3 рубля в день, проте перший тиждень безкоштовна. Визначати геолокацію людини можна не частіше, ніж раз в 5 хвилин.

Білайн-Координати

Послуга «Білайн-Координати» є полегшеним варіантом «локатора». Ті ж 7 безкоштовних стартових днів. Ті ж 5 номерів в вашому списку і одноразове підтвердження шуканого абонента. Полегшили послугу такі функції:

  • визначати місцезнаходження можна тільки у абонентів Білайн;
  • вартість - 1,7 рублів на добу;
  • відсутня опція самовизначення розташування і довідки про сусідніх об'єктах інфраструктури;
  • не задіяне додаток «Локатор».

Активація відбувається після відправки порожнього повідомлення на 4770. Щоб додати абонента, зателефонуйте 0665 та вкажіть ім'я та номер. Запити здійснюються так само, як і в «Локаторі».

Зате «Координати» дозволяють знайти абонента за допомогою комп'ютера: на сайті coordinates.beeline.ru. Тут вам запропонують зареєструватися (пароль прийде по SMS відповідь на ваш запит на номер 4770). Далі ви потрапите в особистий кабінет з набором тих же функцій: підключення послуги, вибір номерів, запити про геолокації і відповіді на них.

Увага! Плата за послуги у Білайн, Теле2 і МТС стягується тільки з номера, який проводить запити, а не з номерів зі списку.

Три послуги МТС і «ГеоПошук» від Теле2

Оператор Теле2 пропонує практично такий же сервіс, як Білайн. Хіба що послуга дозволяє дізнаватися місце розташування тільки у абонента Теле2. Підключення «ГеоПошук» нічого не варто, а абонентська плата - 2 рубля на добу. Операції виконуються за допомогою команд. Для включення наберіть: * 119 * 01 #. Для додавання номера: * 119 * 1 * [номер] #. Після цього абоненту надійде повідомлення із запитом на дозвіл стеження. Потім щоб знайти людину наберіть: * 119 * 2 * [номер] #. Повний набір команд є в меню * 119 #.

Повний набір команд є в меню * 119 #

Послуга визначення місцезнаходження платна

МТС дає на вибір відразу три родинні послуги в сфері геолокації: «Співробітники», «Дитина під наглядом» і «Локатор». Вони відрізняються лише набором додаткових функцій: «Локатор» підійде для пошуку дорослих людей, дитяча послуга паралельно включає в себе опції контролю додатків, кількості грошей на рахунку і зарядки телефону, а «Співробітники» будуть складати звіт про переміщення ваших підлеглих.

Вартість «локатора» і «Дитина під наглядом» - 100 рублів на місяць для 100 запитів. Перші 14 днів оплата не стягується. Для підключення та додавання номерів першої послуги користуйтеся номером 6677, другий - 7788. Обмежень на кількість номерів у списку немає. Послуга «Співробітники» коштує від 2,5 рублів на добу на один номер. Доступна вона тільки для корпоративних клієнтів.

Крім офіційних послуг також існують незаконні способи стежити за людиною: спеціальне обладнання і шпигунські програми. Також є програми для смартфонів, які допоможуть довіреній особа тримати вас в поле зору на мапі.

Позиціонування за номером телефону: відео

Новости