Як і де зберігають гроші російські підприємці і представники ІТ-індустрії

ЦП дізнався у російських підприємців і представників ІТ-індустрії, як і де вони зберігають свої заощадження, торкнулися їх санкції, які вводять Євросоюз і США щодо Росії, а також за допомогою чого вони контролюють бюджет. ЦП дізнався у російських підприємців і представників ІТ-індустрії, як і де вони зберігають свої заощадження, торкнулися їх санкції, які вводять Євросоюз і США щодо Росії, а також за допомогою чого вони контролюють бюджетЄвген Гордєєвкеруючий партнер Russian Ventures

Вільних грошей, щоб ось так прям замислюватися, де їх зберігати, і в яких ще валютах, у мене немає. Все інвестую в нові проекти, команди, компанії.

Вважаю, що якщо ти сам вмієш керувати бізнесом, то гроші повинні знаходитися в ньому, тому що дадуть прибутковість вище банківської. А якщо не дадуть, то отримаєш хороший досвід.

Про кризу я не зрозумів, ви все ще про кризу 2008-го? Або, може, навіть 1998 го? Криза - це термін для таблоїдів, для бізнесу же це лише тренд. І, як відомо, на падінні ринку заробляються великі швидкі гроші.

Особисті фінанси не веду. З того моменту, як почав заробляти, тобто років з 16, зрозумів, що вважати треба не витрати, а доходи. Витрати завжди самі оптимізуються.

Дмитро Мариничевінтернет-омбудсмен

Грошей я не зберігаю. Їх завжди дуже не вистачає. Електронними не користуюся, тільки час від часу випускаю віртуальні кредитки і ними плачу, якщо купую щось в інтернеті.

Найчастіше тупо використовую дебетову карту, на рахунку якої зберігається невелика сума. Якщо щось потрібно, то перекладаю на неї швидко і їй розплачуюсь, а ось в магазинах і ресторанах я користуюся кредитною карткою, мінус по якій гашу через два місяці.

Така ось складна грошова життя.

Віктор Лисенкозасновник і CEO «Рокетбанк»Віктор Лисенкозасновник і CEO «Рокетбанк»

У мене все дуже просто із заощадженнями. Гроші на повсякденні потреби, тобто на один-два місяці, я тримаю на карті «Рокетбанка»: зручно і високий відсоток на залишок нараховується. А більші заощадження тримаю в акціях - в основному, компаній з високотехнологічного сектора.

Павло Гросс-Дніпровазасновник «ДомениПавло Гросс-Дніпровазасновник «Домени.ру»

Як не дивно, практично всі свої гроші я зберігаю у російських реєстраторів доменних імен. Сума, яка виходить в рік, тільки на продовження доменів становить близько 10 млн рублів, не рахуючи від 500 тис. До 2 млн рублів щомісяця за ловлю вивільнюваних доменів.

Реєстратори ж беруть гроші за упіймання хорошого звільняється домену. Коли звільняється хороший домен, доводиться на 3-4 реєстраторів відразу ставити максимальні ставки, а це вже близько 500 тис. Рублів за один домен.

У зв'язку з кризою моторошно впали продажі доменів. Я, звичайно, думаю, що це тимчасово, але тенденція до зниження, на жаль, є. Але впевнений, що в найближчі 2-3 роки ринок повернеться в нормальне статистику. Багато хто подумає, що падіння якось пов'язано з появою величезної кількості нових зон. Це, звичайно, теж причина, але не така вагома, як криза.

Я сам собі консультант і поки справляюся відмінно, тим більше, у реєстраторів все обліки ведуться, і, можна сказати, що вони - мій міні-фінансовий консультант.

Юрій Вировецьголова ради директорів HeadHunter

В основному, у мене депозити в банку, трохи в ПІФах, трохи в акціях.

У зв'язку з кризою особливо нічого не змінилося, так як кидатися вже пізно, тепер тільки сидіти на кеші.

Для обліку фінансів використовую просто Excel.

Сергій Гудирінспівзасновник і головний виконавчий директор «Агент Плюс»Сергій Гудирінспівзасновник і головний виконавчий директор «Агент Плюс»

Зберігаю гроші в класичних банках, переміщаючи при необхідності з рахунку на рахунок. Одним з обраних мною банків є «Сбербанк». Фінансової кризи я не помітив, оскільки гроші у мене з'явилися якраз 2-3 роки тому.

Вважаю, що облік особистих фінансів вести потрібно. Однак цілі існування підприємства і людини (або сім'ї) все ж різні. А значить, і принципи управління фінансами підприємства і фінансами особистими повинні відрізнятися.

А що зробили розробники додатків для особистих фінансів? Взяли принципи управління фінансами підприємства (постановка фінансових цілей, бюджетування) і перенесли їх в сферу особистих фінансів. Хочете, щоб ваше життя було прісної, хочете виглядати сухарем в очах своєї дружини, дитини, друзів? Так, давайте, записуйте кожну свою витрату вечорами в табличку.

Я, безумовно, це роблю (і від підлеглих вимагаю) на підприємстві. Але в управлінні особистими фінансами застосовую ці принципи з обережністю. Дрібні витрати взагалі не вважаю. Дозволяю собі таку радість. Їх підрахунок мені по часу і нервів буде коштувати дорожче, ніж можлива економія на них. А ось з великими придбаннями інша історія. Їх я, звичайно, планую, збираю інформацію з різних джерел, раджуся з експертами, оцінюю різні фактори (ліквідність, прибутковість, ризик). Обов'язково звертаюся до професіоналів для оформлення угоди і експлуатації придбаного об'єкта. Але для цього мені теж спеціальні програми не потрібні, цілком вистачає екселевскій табличок і аналітики в інтернет-банках.

Ксенія ЧабаненкоPR-директор Mail.Ru Group

Я пережила кілька криз і добре пам'ятаю, коли на одну знецінену зарплату мого тата можна було купити тільки булку хліба. Тому я, в загальному, готова до всього.

Головне правило, яке я для себе засвоїла - не треба класти всі яйця в одну корзину, тоді кризи істотно не змінять вашу ситуацію. Тому мої фінанси зберігаються в різних банках, в різних валютах і під різними відсотками.

У мене є один принцип - я не заводжу кредитні карти. Через це іноді трапляються казусні ситуації на відпочинку, наприклад, коли у відпустці потрібно залишити істотну суму в заставу за яхту, а цих грошей на дебетової картки не надається. У будь-якому випадку, кредитні гроші завжди дуже дорогі, тому ними я принципово не користуюся. Втім, машину я взяла в кредит - на той момент це було вигідніше.

Насправді, я сама огидно звертаюся з особистими фінансами. Це така компенсація: на це вплинуло і те, що я була засновником PR-агентства, де за фінансами стежити потрібно було дуже пильно.

На щастя, у мене є подруга Юлія Сахаровская, колишній фінансист, для якої послуги щодо персонального консалтингу в якийсь момент стали основною професією. Юля написала кілька книжок, заснувала компанію «Особистий капітал» та особисто стежить за моїми фінансами.

Ярослав Андрєєвдиректор по маркетингу «ВКонтакте»Ярослав Андрєєвдиректор по маркетингу «ВКонтакте»

Я не з тих людей, які вміють збирати гроші, тому особливих проблем зі зберіганням у мене немає. Гроші лежать на дебетових картах в декількох різних банках, на всякий випадок.

Криза 2008 року мене ніяк не зачепив, так як в цей момент у мене йшов активний ріст бізнесу. Пережив легко. А з санкціями поки особливих проблем не помітив.

Ніяких систем обліку особистих фінансів у мене немає. Є гроші є - витрачаю, немає грошей - не витрачаю.

# Думки # гроші #кредитні картки # карти # где_храніть_сбереженія # готівку

Матеріал опублікований користувачем. Натисніть кнопку «Написати», щоб поділитися думкою або розповісти про свій проект.

Про кризу я не зрозумів, ви все ще про кризу 2008-го?
Або, може, навіть 1998 го?
А що зробили розробники додатків для особистих фінансів?
Хочете, щоб ваше життя було прісної, хочете виглядати сухарем в очах своєї дружини, дитини, друзів?

Новости