Як почати займатися спортом після довгої перерви

  1. прийміть рішення
  2. шукайте мотивацію
  3. Винагородіть себе за зусилля

Іноді трапляється так, що люди, які регулярно тренувалися, перестають працювати над собою

Іноді трапляється так, що люди, які регулярно тренувалися, перестають працювати над собою. Причиною може бути надлишок обов'язків - як на роботі, так і вдома, а, отже, - висока стомлюваність організму. Буває так, що травма, а потім реабілітація можуть несподівано вплинути на завершення тренувань. Деякі люди відмовляються від бігу через відсутність видимого прогресу і поліпшення життєвих рекордів. Таке розчарування може викликати велику перерву в тренуваннях.

прийміть рішення

Якщо хтось тренувався протягом тривалого часу, а потім закинув цю справу, часто розмірковує над поверненням до тренувань. Біг дозволяє забути хоча б на деякий час про проблеми повсякденного життя, але ж кожен потребує зняття стресу, в позбавленні від різного роду емоцій, що накопичуються протягом дня. Так що якщо ви відчуваєте необхідність повернутися до занять з бігу, то ... вперед! Просто надіньте взуття, дістаньте з шафи костюм і вийдіть з дому. Найважливішим є перший крок. Якщо ви прийняли рішення повернутися в цей вид спорту, то вже перемогли. Саме зараз найкращий момент. Пам'ятайте, що ваше тіло потребує русі.

шукайте мотивацію

Хороший спосіб повернутися в біг є нагадування собі найприємніших моментів, коли ви тренувалися або брали участь в змаганнях. Подумайте, що тоді відчували. Деякі, навпаки, люблять цей момент, стоячи прямо перед стартом, коли шлунок підходить до горла, а поколювання поширюється по спині. Позитивний стрес мобілізує для зусиль. А інші люблять загальні, групові тренування, коли можна зустрітися з друзями і просто нормально поговорити. Заради таких миттєвостей варто повернутися до тренувань. Важливо не нав'язувати собі відразу вбивчого темпу. Часто так відбувається з людьми, які знаходяться на початковому етапі занять. Тривала відстороненість від бігу викликає своєрідний голод зусиль і почуття імпульсу. Однак, це може бути підступним для тих, хто повертається після травми. Почніть спокійно, може бути, з швидкої ходьби, і тільки через кілька хвилин перейдіть до підтюпцем. Організм сам підкаже, наскільки ви можете собі дозволити збільшити темп бігу. Ви повинні контролювати ситуацію, наприклад, за допомогою шагомера. Це дозволить вам визначити, яку відстань ви пройшли і коли знову почати бігти. Пам'ятайте, що необхідно перевірити ваш пульс. Варто на це звертати увагу, адже деякий час ви не займалися спортом і не знаєте, на що здатний ваш організм. Повернення в біг має проходити розумно і під контролем.

Винагородіть себе за зусилля

Часто після повернення в біг у вас виникає велике бажання надолужити втрачений час. Однак слід підійти до цього питання належним чином. Потрібно бігти - повільно і в відповідних пропорціях. Не бігайте кожен день, намагаючись надолужити згаяний час. Навчіться відпочивати. Для цього підходить відновлення після тренування, сон, харчування та добавки - це основа хорошої підготовки. Поважайте свій організм. Буває так, що потрібен якийсь стимул, щоб вживати заходів різного роду. Це може бути, наприклад, покупка нового плаття або бігових лиж. Давайте собі такі маленькі радості і спонукайте до подальших зусиль. Подумайте про те, чому ви перестали бігати. Може бути, рівномірний подолання довгих дистанцій початок вас дратувати. Таким чином, тепер внесіть кілька змін. Задайте собі маршрут, по якому ще ніколи не ходили. Введіть інновації для вашої тренування. Нехай це буде весело, а не нудно. Зробіть так, щоб посмішка з'явився на вашому обличчі, коли подумаєте про наступну тренуванні. Створіть собі за мету, до якої ви будете прагнути. Завдяки цьому не виникне відчуття розчарування, тому що бажання реалізації встановленого плану буде сильніше і допоможе подолати кризу. Ідіть до цього маленькими кроками, але послідовно.

Повернення в біг часто буває важким. Треба знову мобілізувати зусилля і дисципліну. Однак, якщо ви не зійдете з обраного шляху, то побачите, що кінцевий успіх принесе багато задоволення, і ви знову будете насолоджуватися своєю великою пристрастю.

Сергій, www.vitamarg.com

Новости