Як шукати клієнтів для студії по створенню презентацій і інфографіки

Добрий день, мене звати Ілля. Ми молода команда, що представляє студію по створенню презентацій і інфографіки.

Якісні презентації потрібні багатьом, а використання послуг студій, подібних до нашої, дозволяє значно знизити витрати. Але, на жаль, зовсім незрозуміло, як знайти клієнтів і як на них вийти? Які інструменти для реклами використовувати?

Дякуємо.

Дякуємо

Як одного разу сказав засновник компанії-розробника мобільних додатків Magic Ink Ілля Красінський, у проекту повинно бути більше 50 каналів залучення клієнтів. Наприклад, пошуковий запит в Google дасть нам безліч чек-листів: від прямих продажів до складних партнерств. В Lemon Digital ми постійно пробуємо нові канали, однак дуже важливо правильно їх використовувати: знати свою цільову аудиторію і цінності ваших послуг для клієнта.

Як найпростіше почати продажі? Взяти в руки телефон і подзвонити друзям, запитати, чи потрібні їм презентації або інфографіка, запропонувати свої послуги. Навіть без сайту і свого портфоліо, можна скористатися кредитом довіри своїх друзів і надати їм корисну послугу. Або напишіть своїм друзям в соціальних мережах. В Lemon Digital ми починали рівно так само, без єдиного долара вкладень. Потім було пару замовлень на анімаційні ролики, і ми змогли зателефонувати собі зробити сайт і зібрати портфоліо.

Таким був наш перший крок. Після розмов з друзями, візьміть аркуш паперу і запишіть в стовпчик профайли ваших потенційних ідеальних покупців (наприклад: випускник акселератора ФРІІ 21-26 років, директор ІТ компанії, продавець медичного обладнання в Московській області, топ-менеджер, для якого створення презентацій перетворилося в рутину , компанії з регіонів, які не знали про існування презентацій). Ці дані можна отримати на основі зворотного зв'язку від ваших друзів.

Ви відчуєте, що людей, які проявляють інтерес до вашої послуги, об'єднують якісь певні якості. Важливо розуміти, що молодій команді, яка тільки виходить на ринок, будь то створення веб-сайтів, презентацій, інфографіки, досить складно заявити про себе на ринку. Гарячі голови наповнені фантазіями про білих «Рендж Ровера», а на питання, хто ваша цільова аудиторія, відповідають: «Наша аудиторія - це все люди, які займаються бізнесом і виступають на конференціях або перед співробітниками».

Так ось, всі ваші подальші кроки з будь-якого просування повинні відштовхуватися від вашого ідеального клієнта. Пробуйте «профайли ідеальних клієнтів» один за одним, пробуйте різні канали залучення клієнтів, поступово ви навчитеся ловити покупців. Постарайтеся направити всі зусилля по залученню орієнтуючись на один єдиний профайл свого ідеального клієнта. Це допоможе найбільш ефективно витрачати зусилля і досягти того моменту, коли поінформованість про ваші послуги буде такою, що сарафанне радіо почне виходити за рамки очевидною цільової аудиторії.

Що б я рекомендував спробувати:

  • Прямі продажі по телефону, на конференціях спікерам (розклад заходів можна подивитися тут http://rusbase.vc/ );
  • Добре робити прямі продажі - писати людям в личку в соціальних мережах або на пошту, шукати можливості, коли спільний знайомий представляє вас потенційному покупцеві;
  • Використовувати контекстну рекламу (краще найняти фахівця);
  • використовувати контент-маркетинг в ЗМІ. Генеруйте безкоштовні матеріали для клієнтів, навчайте їх, таким чином підвищуючи довіру до себе як до фахівців. У вашому випадку використовуйте інфографіку, комікси, презентації, можливо, статті. Хороший кейс: http://fundersandfounders.com/ або комікс:
  • Зробіть корисний контент і розповсюдьте його по тематичним паблік, із зазначенням вашого авторства;
  • Використовуйте платні пости в спільнотах у «ВКонтакте» з прямою рекламою;
  • Пробуйте знайти список людей в Slideshare з Росії, у яких багато презентацій, і звернутися до них безпосередньо через форму зв'язку або соціальні мережі (більше 600 користувачів по пошуковому запиту « бізнес »На Slideshare);
  • Використовуйте тартегірованную рекламу в соціальних мережах;
  • Домовтеся з організаторами заходів про те, щоб спікери мали особливі умови на замовлення виготовлення презентацій у вашій компанії;
  • Спілкуйтеся з рекламними агентствами.

Але, на жаль, зовсім незрозуміло, як знайти клієнтів і як на них вийти?
Які інструменти для реклами використовувати?
Як найпростіше почати продажі?

Новости