Як відкрити порти на Windows 7: докладна інструкція, відео

  1. Перший етап
  2. Другий етап
  3. Відео по темі

Практично всі програми, які доступні на ПК, можуть взаємодіяти через мережеві протоколи. Будь-яке таке взаємодія здійснюється через порт. Порт (фактично це просто число), закріплюється за програмою, яка виконала підключення при створенні з'єднання.

З точки зору інформаційної безпеки, порт є дуже зручним елементом для контролю з'єднань комп'ютера з зовнішнім світом (локальними або глобальними мережами). Здійснювати такий контроль можна за допомогою спеціальної програми, званої Фаєрвол. Додатки такого типу можуть, як самостійно проводити аналіз всіх зовнішніх з'єднань, так і працювати в ручному режимі, запитуючи у користувача дозвіл на виконання того чи іншого підозрілого підключення.

В операційну систему Windows така захисна програма вбудована, починаючи з XP, і називається - Брандмауер.

Брандмауер Windows блокує всі зовнішні вхідні підключення, захищаючи, таким чином, ваш ПК від атак різного типу ззовні. Але можливі ситуації, коли необхідно відключити цей захист для конкретного порту - це необхідно для забезпечення працездатності деяких додатків, які очікують вхідних підключень. Таке відключення захисту називається відкриття порту.

Далі ми докладно і послідовно розповімо, як відкрити порти на Windows 7.

Перший етап

Отже, Брандмауер Windows - це обов'язково наявний в комплекті поставки системи програмний комплекс.

Для виконання нашого завдання необхідно виконати послідовність дій:

  1. Відкриваємо панель «Пуск», яка розташувалася в лівому нижньому кутку вашого екрана.
  2. Далі знаходимо «Всі елементи панелі управління», натискаємо і заходимо в папку «Брандмауер Windows 7». У вас повинно відкритися вікно, як на скріншоті знизу - це відправна точка нашої процедури. Практично всі програми, які доступні на ПК, можуть взаємодіяти через мережеві протоколи
  3. Зліва картинки можна побачити велику кількість різних вкладок. Нам потрібно знайти саме «Додаткові параметри» і клікнути по ним. Далі відкривається такі вікна.
  4. У верхній частині екрану розташувалася необхідна рядок «Правила для вхідних підключень», вона забезпечить відкриття кожного порту. Більш того, вона відстежує всі з'єднання і дотримується необхідні режими безпеки. «Правила для вхідних підключень» - та вкладка, яка потрібна нам на даному етапі. Натискаємо, далі ми побачимо вікно, як на скріншоті знизу.
  5. Тепер необхідно перейти до Майстра по створенню правил нового підключення, для цього натискаємо по рядку «Створити правило ...»

Ми виконали кілька дуже простих маніпуляцій, все це був перший етап наших робіт.

Кожен користувач повинен звернути увагу на той факт, що під час роботи з майстром нових підключень, той буде постійно давати поради. Вони стосуються, як подальших дій, так і загальної працездатності створеного порту. Не варто ігнорувати їх, в них криється багато корисної інформації.

Другий етап

Можна приступити до наступного етапу:

  1. По завершенню першого етапу відкриття портів з'явиться вікно «Майстер створення правила для нового вхідного підключення». Програма запитає вас: який тип правила вам потрібен. Для відповіді потрібно зазначити рядок «Для порту» і продовжити через кнопку Далі>.
  2. Тепер кожен користувач повинен визначитися з номером порту і діапазоном, який йому потрібно відкрити. Це необхідно для того, щоб користувач міг без перешкод отримати доступ до будь-якого сервера або з'єднанню інших програм і додатків. Знайдіть рядок «Певні локальні порти», в неї потрібно вписати необхідні цифри. Для того, щоб відразу кілька портів залишалися відкритими, потрібно поставити між номерами дефіс.
  3. Після того, як ми закінчили з введенням цифр для безпеки відкриття портів, утиліта запропонує користувачеві можливості підключень. Всі вони різні, і потрібно зробити правильний вибір. Але перед цим потрібно зробити так, щоб кожне з'єднання стало доступним саме для вашого комп'ютера. Відзначаємо рядок «Дозволити підключення» і знову натискаємо на кнопку Далі>.
  4. Приватний, Публічний і Доменний профілі - правило застосовується саме до них, кожен з них потрібно відзначити під час відкриття потрібних портів.
  5. Тепер необхідно правилом дати якесь ім'я. Коли правило буде створено, потрібно натиснути кнопку Готово. Утиліта зробить кілька дій і може бути повністю закрита.

Ми запропонували вам досить просту версію того, як відкрити порти на Windows 7. Сподіваємося, що цей процес не викликав у вас труднощів. Якщо ви будете строго слідувати нашій інструкції, то не виникне ніяких проблем.

Проте робити це необхідно з підвищеною обережністю. Адже операційні системи і так мають достатню кількість дірок для проникнення різних вірусів.

Відкриття портів збільшує незахищеність системи і робить її більш доступною для деяких видів атак і проникнення вірусів. Рекомендуємо обов'язково встановити на ваш комп'ютер або ноутбук антивірусну програму.

Пам'ятайте, що відкриття портів завжди має відбуватися з потреби. Якщо якийсь порт вам більше не потрібен, наприклад, після видалення використовує його програми, закрийте його. Будьте вкрай обережні.

Відео по темі

гарна реклама

Новости