Як відстежити посилку з Аліекспресс

«Аліекспресс» - інтернет-гіпермаркет з продажу китайських товарів. Покупців залучають великий асортимент, доступні ціни та безкоштовна доставка на більшість товарів. Але відсутність плати за доставку компенсується тривалістю очікування посилки: від тижня до місяців. Щоб стежити за переміщенням замовлення, користувачі отримують трек-номер.

Після формування замовлення на «Aliexpress» продавець реєструє поштове відправлення і повідомляє покупця про відправку посилки. Варто враховувати, що на формування замовлення йде 2-3 дні і ще 3-4 дні - на відправку. Тому, якщо продавець надсилає трек-номер на наступний день, після оплати посилки - що ж, чи це надзвичайне завзяття з боку продавця, або сміливо вичікуйте тиждень до початку відстеження.

Тому, якщо продавець надсилає трек-номер на наступний день, після оплати посилки - що ж, чи це надзвичайне завзяття з боку продавця, або сміливо вичікуйте тиждень до початку відстеження

Статус посилки на «Аліекспресс»

Посилки з «Aliexpress» в Росію оформляються за тими ж правилами, що і інші поштові відправлення. При реєстрації відправлення кожної посилці з Китаю в Росію присвоюється трекінг-номер. Номер замовлення не потрібен, так як відстежити поштове відправлення можна тільки по трек-номеру.

Як правило, трекінг-номера посилок бувають двох видів:

  1. Дві латинські букви, потім дев'ять цифр, в ув'язненні - дві латинські літери, що вказують на країну відправника. Такий вид трекінг-номера вказує на те, що ця посилка з «Aliexpress» зареєстрована як міжнародне відправлення, для якого є повне відстеження. Наприклад, RS567285419CN.
  2. Послідовність з 11-15 цифр без букв, прогалин та інших символів. Якщо отримали такий трекінг-номер, то, скоріше, продавець прагне заощадити на доставці. Більшість таких поштових відправлень відслідковуються тільки до тих пір, поки посилка ще в Китаї. Наприклад, 4259622714835.

Іноді продавці не просто надсилають трекінг-номер посилки, а супроводжують його посиланням на ресурс, який допоможе відстежити посилку з Китаю по Росії. Додані посилання ведуть на сайти, які містять інформацію виключно на китайській мові. Інший момент: далеко не завжди продавець заздалегідь повідомляє, чи передбачає доставка повний шлях відстеження посилки з «Aliexpress».

Деякі поштові відправлення відслідковуються тільки на території Китаю. Тому, якщо бачите, що посилка з «Aliexpress» «застрягла» десь на кордоні, це означає, що для такого поштового відправлення відстеження можливо тільки на території країни відправника.

Поле інформації про поштовому операторі на «Аліекспресс»

Вибір способу пересилання пов'язаний з прагненням зберегти низьку ціну. Бо часом вартість товару виявляється менше вартості доставки. Тому продавці, за рідкісним винятком, пропонують покупцям безкоштовну доставку. Найчастіше здійснює таку доставку національний поштовий оператор Китаю - компанія «China Post». Посилки, відправлені «China Post», йдуть з Китаю в Росію в середньому 20-30 днів. Відстеження для таких посилок доступна, якщо збережено міжнародного трекінг-номера, який виглядає наступним чином: дві латинські літери - дев'ять цифр - літери CN (China Post).

Через завантаженість Пошти Китаю продавці часто вдаються до послуг інших поштових служб. Наприклад, зростає затребуваність логістичних послуг Пошти Гонконгу. Завантаженість цієї поштової служби менше, ніж у «China Post», »тому і посилки йдуть швидше. Така доставка рідко безкоштовна, але гарантує збереження поштового відправлення. Для посилок Пошти Гонконгу відстеження можливо по трекінг-номера виду CX (або RX, в залежності від ваги відправлення) 123456789HK.

Для посилок Пошти Гонконгу відстеження можливо по трекінг-номера виду CX (або RX, в залежності від ваги відправлення) 123456789HK

Номер для відстеження посилки з «Аліекспресс»

Продавець може відправити посилку з «Aliexpress» та іншими, менш відомими поштовими службами. Ваша посилка з Китаю в Росію запросто може бути доставлена, наприклад, через Швецію або Фінляндію.

Для того, щоб відстежити замовлення з «Аліекспресс», виконайте наступні дії:

  1. Крок 1. Перейдіть на сайт «Аліекспресс».
  2. Крок 2. Введіть свій логін і пароль у формі авторизації. Або, якщо ви авторизовані через «ВКонтакте», «Фейсбук», «Google», авторизуйтесь через соцмережу.
  3. Крок 3. Перейдіть в розділ «Мої замовлення», виберіть потрібний замовлення, місце розташування якого ви хочете відстежити, і натисніть кнопку «Детальніше».
  4. Крок 4. На новій сторінці будуть відображені деталі замовлення. Скопіюйте звідти номер відстеження (трек-номер або поштову ідентифікатор).
  5. Крок 5. Зайдіть на сайт з відстеження посилок з «Аліекспресс» і в формі пошуку введіть трек-номер.

Відстежити посилку по трек-номеру можна на сайтах:

Відстежити посилку можна і на сайті Пошти Росії . В поле «відстежити» введіть трек-номер.

Жителі Білорусі також можуть дізнатися місцезнаходження замовлення. Для цього потрібно зайти на сайт «Белпочта» в розділ відстеження.

Жителі України та Казахстану аналогічно заходять на офіційні сайти поштових служб країни і вказують трек-номер.

Новости