Як знайти людину за номером телефону

Сьогодні практично у кожної людини є мобільний телефон, а іноді відразу кілька

Сьогодні практично у кожної людини є мобільний телефон, а іноді відразу кілька. Телефон є засобом зв'язку і розваг. За допомогою свого девайса ми можемо повноцінно використовувати послуги стільникового зв'язку - дзвонити близьким, відправити повідомлення, користуватися інтернетом і т.п. Без усього цього складно уявити життя сучасної людини. Тим часом щодня використовуючи свій смартфон або планшет більшість людей навіть не замислюються про те, що їх гаджет є свого роду «маячком», за яким їх зможуть знайти. Причому мова не йде про можливості спец-служб. Дізнатися, як знайти людину за номером телефону сьогодні можуть і самі звичайні користувачі, при цьому для здійснення задуманого зовсім необов'язково володіти якимись особливими знаннями.

Існує маса причин, за якими користувач може спантеличити себе пошуком людини за номером телефону. Наприклад, хтось хоче знайти телефонного хулігана, кому-то потрібно відшукати зниклого родича, для інших же це спосіб знайти вкрадений телефон . Редакція сайту telefongid.ru з'ясувала, як знайти людину за номером мобільного телефону і в цій статті ми поділимося з вами отриманою інформацією.

Відразу слід сказати, що розглядати в рамках цієї статті різні сумнівні способи ми не станемо. Зараз на просторах інтернету повно оголошень, які припускають можливість знайти будь-яку людину за номером мобільного, зрозуміло, за подібні послуги потрібно заплатити. Звичайно ж, є серед таких сервісів дійсно працюють, але найчастіше це обман. Перед тим як розглянути способи визначення місця розташування людини за номером телефону, також слід зазначити, що для окремих випадків ефективний окремий метод. Тобто, якщо потрібно знайти вкрадений телефон, то найімовірніше зловмисник вже позбувся сім-карти і тоді слід використовувати IMEI, а на номер телефону. Отже, нижче ми розглянемо всі працюючі на сьогоднішній день способи, вам же залишиться ознайомитися з ними і вибрати найбільш зручний для себе варіант.

1. Спеціальні сервіси. Як було сказано раніше, зараз на просторах інтернету можна зустріти багато сайтів, що пропонують знайти людину за номером телефону. Деякі з них дійсно працюють і навіть є безкоштовними. Можете пошукати в інтернеті відгуки про подібні сервіси та спробувати скористатися ними. Як приклад слід привести сайт http: // mobile catalog.info/analys_tel_numb.php. Ресурс доступний абсолютно безкоштовно і не вимагає реєстрації, проте отримати точне місце розташування телефону за допомогою цього сервісу не вийде. Слід сказати, що і будь-який інший аналогічний сайт видасть вам тільки приблизні координати. Щоб отримати більш точні дані про місцезнаходження людини доведеться звернутися в поліцію, або скористатися одним із способів, який вимагає попереднього підключення спеціальних сервісів і установки певних програм. Що стосується звернення до поліції, то для цього потрібні вагомі аргументи і розглядати такий варіант ми не станемо, а ось програмний софт і послуги операторів мобільного зв'язку ми розглянемо.

2. Пошук по IMEI. Кожен телефон має індивідуальний номер IMEI Багато користувачів помилково вважають, що знаючи цей номер можна легко вирахувати місцезнаходження телефону. Насправді не все так просто. Щоб здійснити пошук по IMEI насамперед потрібно мати доступ до спеціального обладнання і баз даних операторів тієї країни, де проводиться пошук. Як ви самі розумієте, звичайний користувач не має доступу до подібної інформації. Що стосується програмного забезпечення для пошуку телефону по IMEI, то з його пошуком і установкою не виникне, причому більшість подібних утиліт розповсюджується безкоштовно. Навіть платні програми мають текстовий період, протягом якого можна оцінити переваги софта і вирішити, чи варто купувати ліцензію. Це програмне забезпечення дійсно працює і дозволяє визначити місцезнаходження людини за номером телефону, однак тут є один вагомий недолік - вони вимагають попередньої установки на телефон. Погодьтеся, недолік досить істотний. В принципі, більшість наведених в цій статті способів пошуку людини за номером телефону передбачає необхідність попередньої установки спеціального софту або підключення певних сервісів від операторів стільникового зв'язку. Можливо ви будете засмучені цією новиною, але факт залишається фактом, а розповідати «казки» не наш профіль.

3. Послуги відстеження у операторів. Знайти людину за номером телефону не складе труднощів в тому випадку, якщо розшукуваний номер підключений до послуги з пошуку місцезнаходження абонентів. Подібні опції сьогодні є практично у всіх операторів стільникового зв'язку. Розглянемо подібні послуги на прикметі операторів МТС і Мегафон.

  • Локатор від МТС. Якщо розшукуваний абонент підключений до цієї послуги, то дізнатися інформацію про його місцезнаходження можна в такий спосіб: відправте ім'я одного і його номер через СМС запит на 667. Тут є один нюанс - ви не зможете отримати координати абонента, якщо він не дасть на це свою згоду .
  • Дитина під наглядом від МТС. Ще одна дуже цікава послуга від компанії МТС, в рамках якої дбайливі батьки можуть визначити місце розташування своїх дітей по gps. Детальніше про послугу можете дізнатися на офіційному сайті оператора або в особистому кабінеті МТС .
  • Навігатор від Мегафон. Перш за все ця послуга призначена для навігації, однак з її допомогою також можна визначати локацію близьких. Ознайомитися з особливостями послуги можна на сайті компанії Мегафон.

4. Спеціальні програми і сервіси. Говорячи про те, як знайти людину за номером телефону, також слід окрему увагу приділити спеціальними пропозиціями, доступним для власників смартфонів і планшетів. Наприклад, якщо потрібно знайти інший телефон з Apple, то вам зможе допомогти додаток «Find my friends». За допомогою цієї утиліти можна знайти не тільки телефони Apple, але і інші моделі, що працюють на платформі андроїд. Якщо ви використовуєте пристрій з операційною системою Android, то має сенс розглянути додаток Talklog. За допомогою цієї програми можна не тільки визначити місцезнаходження телефону, але і відстежувати його. Недолік цього способу полягає в тому, що визначення місця розташування можливо лише в разі попередньої установки програми на телефон. Зазвичай подібні програми встановлюють відразу після покупки телефону, щоб знайти його в разі пропажі. Місцезнаходження девайса визначається через GPS з точністю до одного метра. Також існує багато інших аналогічних програм, проте всі вони схожі і вимагають попередньої установки.

На цьому ми будемо закінчувати цю статтю. Тепер ви знаєте, як знайти людину за номером телефону. Як бачите, зробити це не так просто, але спробувати все ж варто.

Новости