Як перевірити штрафи ГИБДД за номером машини

Простіше і надійніше за все дізнатися про наявність штрафів, які «висять» на твоїй машині, за допомогою бази даних ДАІ. Все, що потрібно для цього - мати в руках свідоцтво про реєстрацію авто.

В інтернеті на даний момент існують мало не десяток сервісів, що пропонують послуги перевірки машини на предмет значаться за нею штрафів. Всі вони, в кінцевому рахунку, черпають інформацію з бази даних ДАІ. Однак далеко не кожен з них гарантує 100-відсоткову надійність результату. З цієї точки зору, найкращим способом з'ясувати, чи не тягнеться чи за твоєю машиною шлейф з неоплачених штрафних постанов , Залишається звернення до можливостей офіційного сайту ДАІ. Для цього будуть потрібні лише дані із свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу (СТС).

При цьому, на відміну, скажімо, від сайту держпослуг, від вас не буде потрібно попередньо реєструватися на порталі. Результатом звернення до сервісу ГИБДД стануть дані взагалі про всіх неоплачених штрафи, які коли-небудь були виписані на перевіряється машину. Отже, щоб перевірити машину на предмет штрафів, перш за все слід зайти на офіційний сайт ГИБДД: www.gibdd.ru . Далі знайти там в розташованій справа колонці кнопку «Перевірка штрафів» і, клікнувши її мишкою, пройти по посиланню.

Після цього ми опиняємося на сторінці перевірки. Перед нами виявляються два «віконця»: в одне слід внести дані держномери машини, а в інше - номер СТС. Зробивши це, тиснемо кнопку «запросити перевірку». Перш ніж вона почнеться, доведеться пройти тест, який підтверджує, що ви не комп'ютерна програма-бот, а жива людина. Результати можуть виявитися такими. Перший - на екрані з'явиться зелененька напис, що за авто не числиться ніяких штрафів .

У другому варіанті, якщо ви помилилися набираючи держномер і номер СТС, гаішна система повідомить про помилку, визначивши, що представлений вами держномер машини не відповідає номеру її СТС. І третій варіант - на машині числяться неоплачені штрафи. У цьому випадку перед вами відкриється список з даних про відповідних протоколах. По кожному з них буде представлена ​​наступна інформація. По-перше - номер статті КоАП з розшифровкою правопорушення. Крім цього, там будуть вказані дати правопорушення та винесення постанови про штраф, а також номер останнього.

На випадок якщо порушник побажає оскаржити покарання, тут же є посилання на контактні дані підрозділи ГИБДД , Яка винесла постанову про штраф. У разі, якщо порушення ПДР зафіксовано автоматичною камерою (а таких переважна більшість), тут же можна клікнути на відповідну іконку і сайт продемонструє вам фотографії вашого порушення. Тут же є кнопка «сплатити штраф онлайн». Після натискання на неї перед вами з'явиться панелька, де можна буде вибрати банк або платіжну систему, через яку пропонується гасити борг перед державою.

Досвід показує, що робити це варто виключно через великі федеральні банки типу «Ощадбанку» або «Альфабанк», ігноруючи всілякі інтернет-гаманці або маловідомі регіональні банки. Тільки вони хоч якось можуть гарантувати, що інформація про погашення штрафу дійде до ГІС ГМП і він буде вилучений з державних баз даних. Тому найправильніший шлях - скористатися ще однією маленькою сіренької «кнопочкою» і «роздрукувати квитанцію для сплати в банку». І вже з цим папером власноруч відвідати офіс найближчій такою, що заслуговує вашої довіри кредитної організації і погасить штраф по-старому. Зате з гарантією, що він дійде до адресата (казначейства) і судові пристави через кілька місяців не зажадають від вас оплатити своє порушення ще разок.

70236

70236

Новости