Як налаштувати гітару онлайн

Щоб навчитися грати на гітарі, потрібно з самого початку не заучувати постановку акордів, а домогтися її гармонійного звучання Щоб навчитися грати на гітарі, потрібно з самого початку не заучувати постановку акордів, а домогтися її гармонійного звучання. Інакше фальшиве звучання інструменту буде змушувати ваших сусідів затикати вуха, а ви будете в невіданні, чому ж ваше чудове виконання рок-композицій ніхто не оцінює належним чином. Еталоном для настройки гітари та інших музичних інструментів служить камертон, в якості якого може використовуватися ряд пристосувань: спеціальна металева вилка, духовий свисток, піаніно або синтезатор, електронний тюнер або те, що ми вам пропонуємо - online-камертон .

Навіщо потрібен саме такий камертон? Щоб вчитися слухати ноти. Як відомо, будь-який камертон налаштований на частоту 440 Гц, тобто ноту Ля, що дає 440 коливань в секунду. Саме його ми і пропонуємо для настройки гітари у вигляді тридцятисекундного відеоролика. Також ви виявите у нас на сторінці другий камертон, який представляє собою зразок звучання відкритих шести струн.

Чому саме 440 Гц? Тому що ця частота вважається загальновизнаною при налаштуванні будь-яких музичних інструментів.

Покрокова інструкція

1. На п'ятому ладу притискаємо пальцем першу струну, нагадаємо, що вона найтонша.

2.На головці грифа розташовано 6 кілочків для натягу струн. Натягуємо або слабшає їх, поперемінно смикаючи струни.

3. Коли нота першої струни (вона найтонша) буде звучати так само, як і камертон, це означає, що вона налаштована правильно.

Далі дотримуємося методу п'ятого ладу. Суть його полягає в наступному:

Другу струну п'ятого ладу налаштовуємо так, щоб її звучання було таким же, як і у відкритій першої струни;

Притиснута третя струна четвертого ладу повинна повторювати звучання непріжатой другий струни;

Четверту струну потрібно притиснути на п'ятому ладу і повертати кілочок до тих пір, поки вона не буде звучати в унісон з відкритою третьої струною.

Те ж саме робимо з п'ятої струною на п'ятому ладу, яка повинна звучати однаково з відкритою четвертою;

І нарешті, шоста (найтовстіша) струна повинна звучати так само, як і відкрита п'ята.

підсумки

Як бачите, налаштовувати гітару по камертону на нашому сайт дуже навіть просто. Досить увімкнути ролик, і ви почуєте ноту ля. А щоб потім звірити інші струни, скористайтеся другим камертоном.

Навіщо потрібен саме такий камертон?
Чому саме 440 Гц?

Новости