Як вибрати ремінь для гітари

Ремінь для гітари   - незамінний аксесуар, особливо для музикантів грають на   електрогітарі   , Але це часто не береться до уваги

Ремінь для гітари - незамінний аксесуар, особливо для музикантів грають на електрогітарі , Але це часто не береться до уваги. Спочатку використовувалися гітарні ремені з білизняних мотузок, які повинні були витримати вагу електрогітари в чотири і більше кілограмів. Це було дуже незручно, що і привело до початку виробництва цих виробів.

Зараз з величезної кількості ременів, починаючи від дешевих нейлонових до дорогих шкіряних ручної роботи, важко вибрати підходящий.

Який гітарний ремінь буде правильним вибором?

Він повинен витримувати важку гітару вагою від трьох до чотирьох кілограмів, як, наприклад, електрогітара Gibson Les Paul або Fender Stratocaster , І забезпечувати повну свободу рухів під час виступів на сцені.

Ремінь повинен бути зручний протягом багатьох годин не тільки в добре провітрюваних приміщеннях, але і в спекотні літні дні на голому плечі на відкритому повітрі під час фестивалів.

І нарешті, зовнішній вигляд! Багато гітаристів хотіли б, щоб ремінь поєднувався з екіпіровкою. Зовсім не обов'язково поп-гітаристу мати шкіряний чорний шипований ремінь, а виконавцю death metal - нейлоновий ремінь кольору фуксії. Хоча чому ні, якщо їм так хочеться :))

Кріплення до гітари

Гітара кріпиться на ремені двома відносно невеликими ґудзиками. Проблема дешевих ременів в тому, що вага концентрується навколо отвору на кінці ременя. Занадто багато гітаристів випробували жахливі моменти під час виступу, коли їх інструмент падав через те, що цей отвір рвалося.

Якщо моделі не повністю шкіряні, то у них зазвичай шкіряні оконечника, що є знаком якості. Досить часто отвори в них зміцнюються швом.

Для з'єднання ременя з гітарою можуть використовуватися стреплокі, купити які простіше, ніж разбіратся з класичними гудзиками. Це двокомпонентна система кріплення, в якій гудзик з'єднується з базовим замком і самим ременем. Щоб уникнути випадкового від'єднання ременя, обидві частини повинні бути розімкнуті одна за одною. У будь-якому випадку потрібно стежити за тим, щоб ремінь на кінцях був міцний, оскільки будь-який замок марний, якщо ремінь порветься.

матеріал

Гітарні ремені найчастіше робляться зі шкіри, нейлону та інших натуральних і синтетичних матеріалів.

Для недорогих ременів фірми Planet Waves PWS111 використовується нейлон, який не тільки надзвичайно надійний, але і легко забарвлюється. У хороших дешевих нейлонових ременях як наприклад Planet Waves PWS100 Black кінці завжди виконані з міцної шкіри. В ременях з більш високими цінами як Fender Strap Vintage Tweed 2 " - нейлон поєднується з бавовною і шкірою. Для захисників тварин фірмою Mono Cases The Betty Strap Short створені вироби з нейлону і неопрену без використання шкіри.

Інший часто використовуваний синтетичний матеріал - пропилен, надзвичайно довговічний і стійкий до розриву, з якого виготовляються ремені фірмою Planet Waves.

І звичайно ж, тривають експерименти з виготовлення ременів з інших матеріалів, наприклад, з пластику, конопель, льону, полотна і повсті.

Шкіра найчастіше використовується для виготовлення гітарних ременів, її можна отримати різними способами, дублення шкіри здійснюється різними методами, вона може бути гладкою або грубої, твердої або м'якої, різного кольору і форми - будь-який виріб можна вибрати відповідно до особистого смаком.

Діапазон шкіряних гітарних ременів варіюється від простих, безшовних по 600 грн до ексклюзивних ременів зі справжніми перлинами по 400 євро фірми Richter Beavers Tail Dragon BK.

На що варто особливо звернути увагу

Хоча особистий смак багато значить при виборі гітарного ременя, потрібно враховувати і такі особливості.

Хоча особистий смак багато значить при виборі гітарного ременя, потрібно враховувати і такі особливості

Ширина: Чим важче інструмент, тим більше повинна бути підтримка плеча. Ширина стандартних ременів 5 або 8 см, ніж вона вже, тим менш комфортна, втім, в цьому випадку можна використовувати більш широкий наплічник.

Довжина: Більшість ременів регулюється по довжині, рекомендується вимірювати приблизну довжину уздовж плеча від одного гудзика до іншої. Коли гітара при грі знаходиться на рівні коліна, ремінь повинен бути подовженим.

Підгонка: Головне - ремінь повинен бути зручний, кому-то підійде простий плоский шкіряний ремінь, іншому необхідний товстий наплічник з пропілену.

Матеріал: Станом музиканта після концерту можна визначити, який матеріал потрібен для його ременя. Якщо не було сильного потовиділення - вибір може бути вільним. Але при надмірному потінні гладкі шкіряні ремені стануть слизькими, те ж саме буде з виробами з нейлону або іншого синтетичного матеріалу. У цьому випадку підійде ремінь із замші, грубої шкіри або іншого матеріалу, який краще взаємодіє з рідиною. Наприклад, пропілен, часто використовуваний в одязі спортсменів.

PS Що ще?

Для акустичних гітар потрібні ремені з додатковими шнурами. У той час як нижній кінець ременя приєднується звичайної ґудзиком, інший кінець зав'язується навколо грифа на початку його головки під струнами і за гвинтом регулювання анкера. В даний час для акустичних гітар є стандартні ремені з другої ґудзиком в підставі грифа.

У класичних гітар немає пристосувань для прикріплення ременя. В цьому випадку ремінь для класичних гітар зачіпається за резонансне отвір і музикант може грати стоячи.

Всі представлені в статті ремені для гітари купити Ви можете в нашому інтернет-магазині "битком", а наші фахівці будуть раді допомогти Вам з вибором і порадять найбільш підходящий для вас гітарний аксесуар.

Передрук матеріалів дозволено тільки із посиланням на beat.com.ua

Переглядів: 1 026

Автор: Никитюк Юрій

Дата: Четвер, 12 Июля 2017

Який гітарний ремінь буде правильним вибором?
PS Що ще?

Новости