Як вчити англійські слова з дітьми: розвиваюча гра

  1. Ще про вивчення іноземних мов.
  2. порадьте програму по англ. мови для початкової школи.
  3. Програма для вивчення іноземних слів
  4. Англійська мова в 3 класі
  5. про англ яз запитаю: тільки мовні школи цікаві
  6. Як вчити слова по англ. яз.?
  7. Вчимо англійську в мультиках
  8. а як ваші діти вчать іноземні слова?
  9. Який підручник кращий для вивчення англ. алфавіту?
  10. Англійська у 2 класі
  11. запущений англійська
  12. Заняття англійською з трьохлітки
  13. Баба-Яга за тридев'ять земель. Починаємо вчити французьку мову
  14. Баба-Яга вчить англійську
  15. Іноземна мова для маленьких.
  16. Методики навчання читанню (англ)
  17. Навчання англ.яз + логопедія
  18. Розвиток мовлення. Складні слова.
  19. Методи запам'ятовування англ. слів
  20. CD: вивчення англ.мова

Розвиваючі ігри для дітей - це не обов'язково кубики, картки, альбоми, аудіо- та відеозаписи. Навчати чому завгодно - іноземної мови, класифікації предметів, розвивати мовлення і пам'ять дитини можна за допомогою гри в «полювання» або «пошук скарбів». Ось як використовують цю просту у виготовленні гру ті, хто самостійно вчить малюків англійської мови.

Ось як використовують цю просту у виготовленні гру ті, хто самостійно вчить малюків англійської мови

Я дуже часто в своїй практиці навчання маленьких дітей англійської мови стикаюся з тим, що батьки недооцінюють найпростіші і «дурні» гри для малюків. Ті ігри, де є рахунок, знайомство з буквами, потрібно застосувати логіку, у всіх «в честі», а ось щось просте відсувається як непотрібне і відволікає від головного.

Тим часом саме прості, рухливі і легкі гри несуть в собі найбільший розвивальний потенціал. Більш того, будь-яку таку гру практично завжди можна «ускладнити», додавши в неї відтінки рахунку, читання, навідних запитань. Розглянемо це на прикладі гри «Hunt» (полювання).

Правила дуже прості: пишемо список предметів, які можна знайти навколо, і пропонуємо дитини відзначити галочкою те, що вдалося відшукати. Припустимо, ми хочемо акцентувати увагу дитини на посуді. Схематично малюємо на листочку 10 видів посуду, підписуємо їх, поруч зображуємо квадратики для галочок (boxes) і йдемо з цим листочком на кухню, щоб потрібну посуд знайти.

Що тут відбувається з точки зору психології?

  1. Список складається з предметів, узагальнених одним словом: в нашому випадку - «посуд». Таке узагальнення є розвитком мислення.
  2. Будь-пошук пов'язаний із зосередженням, а значить, з розвитком уваги.
  3. Якщо складати списки «розумно», то в них можна включити рідкісні для активної мови дитини слова. Після гри вони з більшою ймовірністю увійдуть в його активний словниковий запас - а це вже розвиток довгострокової пам'яті й мови.

Що ще може привнести дорослий в цю гру, щоб зробити її ще більш розвиваючої?

Розвиток логіки мислення й мови

  1. Ми вже згадували «узагальнююче слово» для списку предметів. Щоб дитина його засвоїв - потрібно вживати його в процесі гри. Наприклад: «Що ти знайшов? Це посуд? Так, це посуд ».
  2. Предмети в списку для пошуку можуть і не належати до одного класу. Наприклад, ми можемо шукати взуття та одяг. Тоді під час пошуку можна задавати дитині питання «Що ти знайшов? Взуття чи одяг? »- і малюк поступово навчиться відрізняти одне від іншого. Це формування операції класифікації, також відповідає за розвиток мислення.
  3. Дорослий може підказувати малюкові за допомогою навідних запитань: «А ти перевіряв в шафі? А що у нас знаходиться між диваном і кріслом? ». По-перше, тут засвоюються просторові зв'язки (над, під, між і т.п.) По-друге, навідні запитання - тільки підказки, рішення дитина знаходить самостійно. А це ще і розвиток впевненості в собі!

Розвиток пам'яті у дитини

  1. Іноді, можна «пожартувати над малюком» - це допоможе йому розвинути увагу: «Ти знайшов каструлю. Це меблі, так? Ні? А точно! Як же я не здогадався! Це тварина? Що, знову немає? Тоді що ж це таке? ». Такі «дурниці» смішать малюків, а значить, допомагають сприйняти гру як більш цікаву і краще запам'ятати слова і фрази, з нею пов'язані.
  2. Під час гри можна питати: «Дивись, квітка! А квітка є в списку? ». Це змусить дитину згадувати, що є в списку, а чого немає.
  3. Після гри попросіть дитину перерахувати, які предмети ви знайшли, а які вам так і не попалися.

Після гри попросіть дитину перерахувати, які предмети ви знайшли, а які вам так і не попалися

Розвиток уваги і сприйняття

  1. Якщо використовувати для пошуку список зі звуків, форм, смаків, видів поверхонь, то пошук «предметів» розвине в дитині слухове, тактильне, смакове увагу і сприйняття.
  2. Для гри в «Полювання» можна використовувати деталізовані ілюстрації типу знаменитих «віммельбухов» (нім. Wimmelbuch) - «Мигтять книг» з безліччю дрібних деталей і сюжетних малюнків. Такий пошук, звичайно, розвине зорову увагу дитини.
  3. Якщо дитині складно щось знайти - звужуйте зону пошуку, просите його пошукати «від сих до сих». Це допоможе «не розпорошувати увагу» і бути уважним до деталей.

Формування навички читання

  1. У книгах можна шукати слова зі списку слів.
  2. На сторінці можна шукати літери.
  3. Список можна складати з слів, які дитині потрібно підучити.

Формування навички рахунку

  1. Дитину можна просити порахувати, скільки предметів він знайшов
  2. Вважати, скільки залишилося знайти.
  3. Порівнювати, чого більше: предметів, яких залишилося знайти, або тих, які вже знайдені, і т.п.

Таким чином, навіть така нехитра затія, як «пошук скарбів» за списком як іноземною, так і рідною мовою, може виявитися справжнісіньким розвиваючим заняттям для малюків різного віку.

Автор

Дарина Попова

Авторська стаття

x

Вам сподобалася стаття?

Оцініть статтю

Коментувати можут "Як вчити англійські слова з дітьми: розвиваюча гра"

Ще про вивчення іноземних мов.

і вчити дитину -дошкольніка читати англійською якщо для цього немає об'єктивної необхідності (планований переїзд в країну мови, поїздки в цю країну на Курси англійської мови порадьте. Вивчення іноземних мов. Освіта дітей.

порадьте програму по англ. мови для початкової школи.

Розділ: Освіта, розвиток (порадьте гру для навчання англійської). Вчимо дитину англійської мови. Як змусити дитину вчити англійську мову? ВО із природничих і технічних спеціальностей добре розвинене і на ці напрямки нескладно ...

Програма для вивчення іноземних слів

Розділ: Вивчення іноземних мов (англійські слова для 1 класу). Електронний тренажер для вивчення російських слів. Вивчення іноземних мов методом занурення - це як раз для малюків. Англійська мова для дітей: навчальні ігри та програми для ...

Англійська мова в 3 класі

Англійська мова в 3 класі. Школа. Дитина від 7 до 10. А у нас взагалі не вчать! 3й рік навчаються, ні разу не задавали навіть вивчити слова по темі уроку. Англійська мова для дітей. Вивчення англійської - на курсах. Версія для друку.

про англ яз запитаю: тільки мовні школи цікаві

Англійська мова для малюків. Безкоштовні відкриті уроки English First в Москві Як вчити англійські слова з дітьми: розвиваюча гра. Ну і нарешті нещодавно вивчену Розділ: Вивчення іноземних мов (англ мова для малюків вчимо літери писати). ваші ...

Як вчити слова по англ. яз.?

Дівчата, а як ваші діти вчать нові слова з англійської? Ось моя (англійська перший рік) деякі слова запам'ятовує відразу, а деякі - не може запам'ятати взагалі. У нас в класі деякі батьки розклеюють по квартирі стікери зі словами. Але вони ще погано читають ...

Вчимо англійську в мультиках

Як вчити англійські слова з дітьми: розвиваюча гра. Я сама почала вчити англійську в 15 років коли вирішила вступати до Інституту іноземних мов. Хоча мультики на будь-якій мові дивимося і якось по жестам чи розуміємо :), пісні приєднуємося і книжки я їм читаю на 3х мовах (залишилися ...

а як ваші діти вчать іноземні слова?

Коли треба вивчити слова, діти вчать тільки в ньому. Почати вчити німецьку студенту. Хоча б у вступному варіанті. Але можна і без них, звичайно. Розділ: Школа (ютуб лінгволео). а як ваші діти вчать іноземні слова? На сайті Лінгволео: [посилання-1].

Який підручник кращий для вивчення англ. алфавіту?

Як вчити англійські слова з дітьми: розвиваюча гра. Вивчення мов: англійська для дітей. Гра "Пошук скарбів". Версія для друку. У книгах можна шукати слова зі списку слів. На сторінці можна шукати літери. я, тільки не в 2,5 міс, я почала говорити з ним в 4,5 років ...

Англійська у 2 класі

Англійська у 2 класі. Освіта, розвиток. Дитина від 7 до 10. У нас - школа з поглибленим вивченням іноз. мов. У 1 класі вивчали алфавіт, букви, звуки, цифрах, слова (це кольори, тварини, деякі предмети, прикметники типу великий-маленький) ...

запущений англійська

Як вчити англійські слова з дітьми: розвиваюча гра. Розділ: Вивчення іноземних мов (англійські слова для 1 класу). Що стосується "Немає в англійському теплих слів", то ви їх або просто не знаєте, або вони вам не подобаються в порівнянні з російськими.

Заняття англійською з трьохлітки

Заняття англійською з трьохлітки. Іноземні мови. Ранній розвиток. Методики раннього розвитку: Монтессорі, Доман, кубики Зайцева, навчання читанню, групи, заняття з Як вчити англійські слова з дітьми: розвиваюча гра. Вчимо англійську разом з Disney English.

Баба-Яга за тридев'ять земель. Починаємо вчити французьку мову

Як вчити англійські слова з дітьми: розвиваюча гра. Але на початку нам дуже подобалася комп гра "баба яга вчить англійську". Купити книгу Англійська мова в іграх. Ще як доповнення можна використовувати відеокурс на DVD "Англійська з Хрюша і Степашею", їх ...

Баба-Яга вчить англійську

Як вчити англійські слова з дітьми: розвиваюча гра. Але на початку нам дуже подобалася комп гра "баба яга вчить англійську". Купити книгу Англійська мова в іграх. Ще як доповнення можна використовувати відеокурс на DVD "Англійська з Хрюша і Степашею" ...

Іноземна мова для маленьких.

Вивчення іноземної мови: вчимо англійську з дитиною. Батькам, які самостійно займаються з дитиною англійською мовою, не слід забувати, що маленький учень не Англійська мова для дітей.

Методики навчання читанню (англ)

Методики навчання читанню (англ). Освіта, розвиток. Дитина від 7 до 10. Я суджу по тому, скільки я вчила з хлопцями в 1991 році, і скільки виходить вивчити зараз ... Як вчити англійські слова з дітьми: розвиваюча гра. Англійська для дітей: гра на ...

Навчання англ.яз + логопедія

Навчання англ .яз + логопедія. Логопедія, розвиток мови. Дитина від 3 до 7. Виховання, харчування, режим дня, відвідування дитячого Навчання англ .яз + логопедія. Сьогодні почула таку фразу: дітей з логопедичними проблемами навчати другої мови не можна років до 6-ти ...

Розвиток мовлення. Складні слова.

Як вчити англійські слова з дітьми: розвиваюча гра. Англійська для дітей: гра на розвиток мови, уваги, мислення. Розвиток мовлення. Складні слова. Дуже цікаво грати з дітьми в словесні ігри.

Методи запам'ятовування англ. слів

Методи запам'ятовування англ. слів. Як запомінаетсмя правопис анегл. слів? Я з інтернету скачала чудову програмку заучування іноземних слів, і коли потрібно вивчити що-небудь складаю дитині словничок і хвилин 10 на цю справу йде.

CD: вивчення англ.мова

CD: вивчення англ .язика. Іграшки та ігри. Дитина від 3 до 7. Виховання, харчування, режим дня, відвідування дитячого садка і взаємини з вихователями Як вчити англійські слова з дітьми: розвиваюча гра. Я дуже багато років працюю з дітьми, а саме з малюками ...

Алфавіту?
Що тут відбувається з точки зору психології?
Що ще може привнести дорослий в цю гру, щоб зробити її ще більш розвиваючої?
Наприклад: «Що ти знайшов?
Це посуд?
Тоді під час пошуку можна задавати дитині питання «Що ти знайшов?
Взуття чи одяг?
Дорослий може підказувати малюкові за допомогою навідних запитань: «А ти перевіряв в шафі?
А що у нас знаходиться між диваном і кріслом?
Це меблі, так?

Новости