Як вибрати холодильник

  1. Основні правила вибору холодильника
  2. Як вибрати холодильник за габаритними розмірами і внутрішньому об'єму?
  3. Як вибрати холодильник за рівнем його енергоспоживання?
  4. Як вибрати холодильник по кліматичному класу?
  5. Як вибрати холодильник за способом його управління?
  6. як вибрати холодильник за його функціональними можливостями ?

Холодильник - один з найголовніших побутових приладів, що вимагає відповідного підходу до вибору оптимальної моделі. Як купити холодильний агрегат і не переплатити? Які основні функції повинен включати холодильник? Скільки має коштувати сучасний холодильник?

Інтернет магазин ABV пропонує розібратися в основних аспектах вибору холодильника для Ваших індивідуальних умов експлуатації!

Основні правила вибору холодильника

Для того щоб зроблений вибір холодильного апарату виявився виправданим і економічної, і з технічної точки зору, свою увагу слід звернути на такі ключові моменти:

  1. Розміри і об'єм холодильного пристрою.
  2. Економічність роботи.
  3. Кліматичний клас.
  4. Управління.
  5. Функціональні можливості апарату.

Як вибрати холодильник за габаритними розмірами і внутрішньому об'єму?

Як вибрати холодильник за габаритними розмірами і внутрішньому об'єму

Для того, щоб максимально спростити завдання, всі агрегати, пропоновані в сучасному каталозі, розділені на кілька основних груп:

  1. однокамерні пристрої . Конструктивно вони можуть виконуватися низькими і вузькими, що робить такі апарати відмінним рішенням для маленьких кухонь. Значення по висоті в такому випадку можуть становити близько 80-140 см; по ширині - близько 50 і глибина - не перевищує 60 см.
  2. двокамерні холодильники . Йдеться про найбільш затребуваних сьогодні пристроях. Примітно, що морозильна камера тут може бути розміщена як зверху, так і знизу.
  3. Трикамерні агрегати. Крім холодильної та морозильної камери, такі установки оснащуються боксом нульової температури, в якій підтримується температурний режим від 0 до 2 градусів зі знаком «+». В таких умовах вдасться зберегти свіжість і смак деяких продуктів трохи довше, ніж в холодильному відсіку.
  4. Side-by-Side . У даній групі представлені двосторонні моделі, морозильна камера в яких розташовується збоку. У висоту такі холодильники можуть досягати 2 метрів, глибина - до 80 см, а ширина - до 1 метра! Вибрати його вважають за краще в основному для великих сімей або ресторанів.

Як вибрати холодильник за рівнем його енергоспоживання?

Як вибрати холодильник за рівнем його енергоспоживання

Йдеться про головне параметрі, який визначає економічність роботи ходильними установки! Як правило клас енергоспоживання сучасних холодильників виставляється в буквеному позначенні від А до G, де «А» - самі економічні моделі.

Існує також така категорія як холодильники класу «Super А» (А +, А ++ і А +++). В даному випадку споживання електроенергії складає менше 50% від номінального значення! Така економія пояснюється:

  • Вбудованими компресорами високого класу.
  • Високоякісною ізоляцією.
  • Якістю використовуваного обладнання і технологічністю моделі.

Як вибрати холодильник по кліматичному класу?

Кожен холодильний агрегат має свої рекомендовані умови експлуатації (температура навколишнього середовища), при яких його корисна робота буде відбуватися в нормальному режимі. Саме ці параметри і визначають кліматичний клас холодильника. Вони бувають наступними:

  1. N (нормальний) - температурні показники в приміщенні не виходять за рамки 16-32 градуси.
  2. SN (субнормальний) - агрегати з кілька збільшеним діапазоном: від +10 до +32.
  3. ST (субтропічний) - холодильники з таким маркуванням можуть безперебійно працювати при +18 - +38 градусах.
  4. Т (тропічний) - системи, призначені для експлуатації при найвищих температурах (до +43 градусів).

На українському ж ринку Ви зможете вибрати пристрій з маркуванням переважно N або SN.

Як вибрати холодильник за способом його управління?

Сучасний асортимент дозволяє вибрати пристрій з механічним, сенсорним, електронним або електронно-механічним керуванням. Однак ж найбільшого поширення набули такі види:

  1. Механічні апарати. Мова йде про просте і ефективний спосіб, що має на увазі управління системою за допомогою звичайного термостата. При цьому для зміни температури Вам потрібно просто вибрати один з режимів, наприклад, 1,2,5 або 9. Вибір же точного значення температури в такому устаткуванні не передбачається.
  2. Електронний принцип. У таких пристроях Вам пропонується встановити точну температуру окремо для морозильної і холодильної камери.

як вибрати холодильник за його функціональними можливостями ?

Які режими Вам можуть стати в нагоді в ході експлуатації холодильного апарату Які режими Вам можуть стати в нагоді в ході експлуатації холодильного апарату? Визначтеся в цьому питанні і вибирайте!

У сучасних системах можуть використовуватися наступний ряд функцій:

  1. Режим «Суперохолодження». Він дозволяє істотно зменшити температурні показники (до +2 градусів)! Завдяки наявності даного режиму вдасться швидко охолодити нові надходження продуктів і одночасно убезпечити вже присутні в камері продукти.
  2. Звукові і світлові сигналізації. Вони застосовуються з метою відстеження нормальної роботи холодильника і окремих його систем:
    • Аварійна сигналізація при підвищенні температури. При збільшенні цих показників вище -13 - спрацьовує сигналізація (може бути як світловий, так і звуковий). Звуковий сигнал при цьому може бути відключений в ручному режимі (є спеціальна кнопка).
    • Звуковий / світловий сигнал, що подається в результаті нещільного закриття дверцят. Наприклад, в деяких моделях холодильників, сигнал подається у випадках незакритих дверцят довше 5 хвилин, для морозильника цей час становить 1 хвилину.
    • Індикація температури всередині. Деякі моделі обладнуються світлодіодною індикацією, інші виводять ці дані на цифровому дисплеї або навіть декількох!
  3. Безпечне зберігання продуктів навіть при відключенні електрики. Справжня функція є однією з найбільш важливих! Вона дозволяє підтримувати високі температурні показники всередині холодильника навіть у випадку відключення живлення електромережі. Час активності цієї функції для кожного пристрою різний.

Крім цього Ви можете вибрати модель в запропонованому каталозі, оснащену такими функціями як «No Frost» (перешкоджає утворенню льоду в камері холодильника), BioClinic (просунута система очищення і вентиляції). Вам також запропоновано вибрати агрегат з усілякими гаджетами (вбудовані телевізори, електронний годинник т інші).

Інші питання, які потребують уваги на етапі вибору холодильника:

  1. Бренд. Сучасний ринок перенасичений всілякими виробниками холодильної техніки, проте лідерами серед них як і раніше залишаються Самсунг, Атлант, Бош, Вирпул і деякі інші.
  2. Ціна. Звичайно ж, цей показник важливий, проте все-одно повинен залишатися другорядним, враховуючи всю важливість здійснюваного вибору!
  3. Особливості дизайну. Вибрати холодильник слід також і з урахуванням вже організованого інтер'єру на Вашій кухні. Сьогодні є можливість зробити це виходячи з кольорової палітри, а також структурних особливостей вироби.

Сьогодні є можливість зробити це виходячи з кольорової палітри, а також структурних особливостей вироби

Як вибрати і де купити холодильник, що підходить під всі висунуті до нього вимоги по збалансованої ціні ? У цьому питанні Ви знайдете максимальне сприяння у менеджерів інтернет магазину побутової техніки АБВ!

Як вибрати холодильник за рівнем його енергоспоживання?
Як вибрати холодильник по кліматичному класу?
Як вибрати холодильник за способом його управління?
К вибрати холодильник за його функціональними можливостями ?
Як купити холодильний агрегат і не переплатити?
Які основні функції повинен включати холодильник?
Скільки має коштувати сучасний холодильник?
Як вибрати холодильник за габаритними розмірами і внутрішньому об'єму?
Як вибрати холодильник за рівнем його енергоспоживання?
Як вибрати холодильник по кліматичному класу?

Новости