Як підібрати розмір

  1. Стандартизовані пропорції фігури При конструюванні одягу модельєри враховують десятки вимірювань...
  2. посадка одягу
  3. Большемеркі і маломеркі
  4. Зріст
  5. Ширина рукава


Стандартизовані пропорції фігури

При конструюванні одягу модельєри враховують десятки вимірювань жіночої фігури. Ці виміри вони беруть із спеціальних таблиць-довідників, які створені вченими на підставі статистики по вимірюванню населення.
Вимірювання людей сильно відрізняються в залежності від статі, віку і національності. Тому існують вимірювання для жінок, чоловіків і дітей. У різних країнах існують свої таблиці з вимірами. Наприклад, в Китайських магазинах неможливо знайти одяг для європейця. Це відбувається тому, що все, що пошито для внутрішнього китайського ринку, зроблено за китайськими малим мірками.
У Росії для визначення вимірювань жінок використовується ГОСТ 17572-72 "Типові фігури жінок" і ГОСТ 31396-2009 "Класифікація типових фігур жінок по ростам, розмірами і полнотной групам для проектування одягу".
Не дивлячись на те, що останній документ офіційно замінив перший, за змістом вони сильно відрізняються. Так новий ГОСТ (другий) встановлює вимірювання фігур не більше 62 розміру для зростання 164 см, і 58 розміру для зростання 170 см. Перший же ГОСТ визначав вимірювання для жіночих фігур до 72 розміру при зрості 170.
Таким чином, виробникам одягу просто ніде взяти стандартні вимірювання фігур жінок більше 72 розміру і обхвату стегон більше 160 см, тому що такі фігури вважаються нестандартними. Тому понад 72 розміру кожен виробник проектує одяг виходячи з його суб'єктивних уявленнях про жіночій фігурі.
Тому не можна покладатися на вказаний виробником розмір для великої одягу без примірки одягу або зняття мірки з фігури з подальшим порівнянням їх з обмірами одягу.

Позначення розміру одягу

Згідно з чинним зараз ГОСТу розмірність одягу вказуватися на етикетці трьома розмірами по порядку:
1. Зростання
2. Обхват стегон
3. Обхват грудей
Нижче наведено приклад позначення 76 розміру одягу.
Згідно з чинним зараз ГОСТу розмірність одягу вказуватися на етикетці трьома розмірами по порядку:   1
Загальноприйнята короткий позначення розміру двозначною цифрою передбачає напівобхват грудей або стегон, в залежності від виду одягу. Так, наприклад, розмір 70 передбачає, що одяг сконструйована на обхвату Гуді 140 см. Розмір розраховується наступним чином 140 см / 2 = 70 розмір.
Жіночі розміри визначаються, чи по обхвату грудей, або по обхвату стегон:

  • розмір одягу, яка одягається на плечі, визначаться по обхвату грудей.

  • розмір одягу, що носиться на талії або стегнах (спідниці, брюки, шорти) - по обхвату стегон.

Таким чином, якщо ви бачите розмір 66 для халата, сукні, пальто або куртки значить, розмір означає обхват грудей. При цьому потрібно обов'язково перевірити, а що ж з стегнами?
Якщо розмір вказано за ГОСТом у вигляді трьох параметрів (ріст-обхват грудей-обхват стегон), то все просто. Якщо розмір вказаний в вигляді однієї цифри, то необхідна примірка або вимір одягу в стегнах.
На нашому сайті для кожної моделі в картці товару вказано обхват грудей і стегон для кожного розміру. Для кожної моделі ці значення є унікальними.

посадка одягу

При одному і тому ж розмірі залежно від моделі одягу посадка може бути вільна або облягає. Посадка залежить від припуску на вільне облягання. Припуск на вільне облягання - це розмір в сантиметрах того, на скільки виміряна одяг перевищує обхват фігури. наприклад:

розмір (по обхвату грудей) 64 обхват грудей 128 см припуск на вільне облягання 4 см вимірюється одяг в грудях 132 см


Отже, припуск на вільне облягання - забезпечує посадку одяг, а також свободу руху. Згідно ГОСТ прийнятий мінімальний припуск на вільно облегание 4 см, тобто стільки ж, скільки і межразмерное відстань. Недобросовісні продавці і виробники нерідко користуються цією особливість, видаючи менші розміри за великі.
Для жіночого одягу, розмір якої вимірюється по обхвату грудей, припуск на вільне облягання в стегнах зазвичай значно більше 4 см, тому що тут він забезпечує візуальні особливості моделі, наприклад, наявність складок. Цією особливістю деяких моделей зручно користуватися в разі непропорційності фігури, коли стегна пропорційно більше, ніж прийнято в ГОСТ.

Большемеркі і маломеркі

Часто при спілкуванні з продавцями одягу доводиться зустрічатися з виразами "большемерка" і "маломеркі", що ж це таке?
Існує 3 види "большемерок" і "маломерок":
1. в залежності від розміру припуску на вільне облягання;
2. в залежності від співвідношення розмірів грудей і стегон;
3. обман продавця або виробника.
У першому випадку, модельєр закладає при проектуванні моделі вільну посадку шляхом збільшення припуску на вільне облягання. Наприклад, не 4, а 6 або 10см. В результаті одяг може одягнути людина з обхватом фігури на розмір більше, ніж одяг. Одяг підійде, але сидіти вона буде не так вільно як задумав модельєр.
У другому випадку, при проектуванні одягу в неї закладається різниця між обсягом грудей і стегон.
Наприклад, груди 120 см, а стегна 132 см, різниця 12 см. Ця різниця залежить від полнотной групи і може коливатися від 0 до 18 см. Якщо виробник одягу випустив модель 70 розміру з різницею між грудьми і стегнами 8 см, то така модель мало кому підійде, і буде називатися "маломеркі". Чому так іноді роблять деякі виробники одягу великих розмірів, нам незрозуміло. Можливо, економлять тканину або просто за інерцією.
Слід звернути увагу, на те, що деякі виробники роблять дуже гарний одяг прямого силуету: обхват Гуді дорівнює обхвату стегон. Такий силует забезпечує досить щільне облягання в стегнах і дуже вільну посадку в області грудей, яка може бути компенсована, наприклад, застосуванням пояса.
У третьому випадку, виробник або продавець при відсутності розміру, коли його потрібно продати прикріплює бирку з сусіднім розміром. Наприклад, немає у продавця 64 розміру, на річ 66 розміру можуть повісити бирку "64 розмір". Виробники таким способом розширюють розмірний ряд, вішаючи на останній розмір в ряду бирку більшого розміру. Особливо це актуально для розмірів 72 і 74. Тому ніколи не визначайте свій розмір по іншим речам, особливо, якщо ваш розмір більше 60-го. Знімайте мірки зі свого фігури для визначення розміру. В цьому Відомості про зняти мірки правильно.

Зріст

Таблиці з вимірами фігур жінок згруповані по 8 ростам:

  • 140 см

  • 146 см

  • 152 см

  • 158 см

  • 164 см

  • 170 см

  • 176 см

  • 182 см

Не дивлячись на наявність декількох груп зростання, всі виробники в Росії виробляють одяг тільки для зростання 164 см.
Майже весь одяг, представлена ​​на нашому сайті, сконструйована на зріст 164 см. Деякі моделі на нашому сайті сконструйовані на зріст 170 см, в цьому випадку зростання вказано в картці товару.

Ширина рукава

Досить часто наших покупців хвилює ширина рукава. Це вимір одягу дуже рідко оголошується виробником. Ширина рукава сильно залежить від моделі одягу.
В середньому ширина рукава в районі біцепса (це те місце, де хлопчикам вимірюють силу) становить 18-26 см, тобто відповідає обхвату в районі біцепса 38 - 52 см.
На прохання наших відвідувачів ми вимірюємо ширину рукава для конкретної моделі і повідомляємо її відвідувачеві.

При цьому потрібно обов'язково перевірити, а що ж з стегнами?

Новости