Як прив'язати мормишку: що це таке, штучна приманка з вушком

  1. Що потрібно знати про мормишку
  2. різноманітність способів
  3. Правильні способи прив'язування рибальських насадок
  4. Особливості прив'язування штучних приманок з вушком
  5. Блешні без вушка. особливості оснащення

Риболовля є захоплюючим промислом. У кожного, хто любить цю справу, є свої секрети. Але без особливих, відомих тільки йому нюансів, не обходиться, жоден рибалка. Навіть мормишку під'єднують до риболовного спорядження різними способами.

Новачкам не завжди вдається спорядити насадку без помилок. В основі лежать звичайні рибальські вузли, тому що у блешні теж є гачки. Тому питання, як прив'язати мормишку правильно, дуже важливе.

Що потрібно знати про мормишку

При виборі мормишок, що мають вушко, перевагу віддають чортиків і козам.

Щоб не втратити мормишку під час лову, її прив'язують або за цівку, або за вушко Щоб не втратити мормишку під час лову, її прив'язують або за цівку, або за вушко. Є блешні з отворами. В цьому випадку спосіб прив'язування буде трохи відрізнятися.

Інших підходів вимагають приманки, виготовлені з вольфраму. Для них звичні прийоми не підходять. При приєднанні з такими блешнями волосінь не повинна контактувати з насадкою. В іншому випадку залишитеся і без улову, і без блешні через те, що волосінь буде «обрізана», як ножем об гострі краї.

до змісту ↑

різноманітність способів

Способів оснащення вудки мормишками чимало. У кожного є свої позитивні і негативні сторони. Розглянемо докладніше, як можна прив'язувати мормишку.

  • Класичний. При застосуванні даної методики отримують самозатягивающуюся петлю і стопорний вузол. Підходить для м'яких наживок. Зробити вузол нескладно:

    • ліси вводиться в дірочку і зав'язується простим вузлом;
    • на петлю потрібно намотати кілька оборотів волосіні;
    • при надяганні петлі на цівку гачка, її зміщують дощенту блешні. при затягуванні користуються ковзаючим вузлом;
    • що залишилася лісі потрібно витягнути через отвір. Кінчик, що звисає з краю, обрізають.
  • Прив'язка вольфрамових мормишок дещо відрізняється. Головне, не повинно бути контакту ліски і насадки. В іншому випадку, втратите насадку через перетирання волосіні об гострі краї.

    Буде потрібно основна монохромна і плетені рибальська нитку. Робиться петля на відстані 2 мм від насадки. Плетінкою обмотують цівку гачка. Монохромну снасть можна зав'язувати будь-яким способом.

Але такі прийоми зав'язування вузлів не практичні Але такі прийоми зав'язування вузлів не практичні. Всі вони плачевно позначаються на збереженні рибальських снастей.

Завзяті рибалки оснащують насадки з вольфраму кембриками, а також по-іншому зав'язують вузли. Це спосіб чемпіона світу Станіслава Посланника. Завдяки йому, втрати снастей і улову скорочуються.

до змісту ↑

Правильні способи прив'язування рибальських насадок

Як прив'язати мормишку, щоб не довелося переживати через втрату:

  1. Щоб прив'язування пройшло успішно, працюємо обома руками. Блешня береться лівою рукою. Так зручніше протягнути лісі в дірочку. Хвостик залишаємо довгим для другої петлі. Їх беремо в іншу руку. Кінчик волосіні повинен бути спрямований по самому гачка.
  2. Для прив'язування рибальського спорядження використовують вузол лопатку або колечко. Жилу складають навпіл для отримання третьої петлі. Але вона з протилежного боку. Гачок і петельку беруть лівою рукою, права потрібна для обмотування насадки навколо гачка. Під намоткой залишається жила.
  3. Потрібно зробити близько 10 витків. Потім блешня знову береться правою рукою, а іншою беремося за наявний кінчик волосіні, який простягається крізь петлю. Залишається потягнути за нього і отримати міцний вузол.
  4. Щоб вузлик вийшов міцний, а жила не травмувати, його намочують водою. Порушивши структуру можна зазнати фіаско, якщо клюне велика рибина. Цей прийом особливо важливий, якщо у рибалки тонка волосінь.
  5. Затягування вузлика важливий момент, він вимагає уважного поводження. Потрібно натягнути волосінь, яка йшла вздовж гачка. Поспішати не потрібно. Часто рибалки беруть вільний кінчик жили в зуби, щоб затягування пройшло вдало.

Після того, як вузол вийшов, що звисає рибальську нитку обрізають Після того, як вузол вийшов, що звисає рибальську нитку обрізають. А петлі слід затягнути на блешні. Попотіти доведеться чимало, якщо робиш це вперше. Згодом копітка робота принесе задоволення.

Що ж у підсумку? Такий підхід не травмує рибальську нитку. Сама блешня розташовується правильно. Зробивши додатковий виток, можна збільшити міцність вузла.

Навчившись правильно приєднувати хитру насадку, ви збережете її навіть у важкодоступних місцях рибної ловлі.

до змісту ↑

Особливості прив'язування штучних приманок з вушком

  • Волосінь потрібно протягнути в отвір і сформувати пару петельок. У другій петлі кінчик рибальської нитки повинен бути довшим. Волосінь направляємо уздовж гачка і затягують.

    А тепер покроково:

    Рибальська жила може деформуватися. Щоб цього не сталося, потрібно змочування водою.

  • Вольфрамові елементи. Важкі приманки з вольфраму не кожна лісу витримає. Як прив'язати мормишку в цьому випадку?

    Буде потрібно специфічне прикріплення. Суть його в зменшенні натягу оснастки. Досвідчені рибалки застосовують з вольфрамовими насадками особливо міцну лісі плетінку. Для зниження тиску в дірочках встановлюють кембрики.

    Ці помічники можуть бути з будь-якого матеріалу. Перевагу віддають виробам із пластику або ПВХ. По-перше, вони легкі. По-друге, прикріплення надійне.

    Існує практика розплавлення решт кембрика, щоб він міцно прикріпився на підставі. З таким фіксатором за мормишку не потрібно переживати. А значить, улов забезпечений!

    Важливо! Штучна приманка підвішується під певним нахилом. Якщо це правило не дотримуватися, то вона буде заважати риболовлі і швидко відірветься. Щоб підсікти рибу насадка підвішується під кутами в 45, 90 і 180 градусів.

  • Спосіб «вісімки». Багато рибалки для ефективного лову використовують під час з'єднання рибальської нитки і блешні вузол-вісімку. Зробити його нескладно навіть новачкові:

Можна направлятися на риболовлю!

до змісту ↑

Блешні без вушка. особливості оснащення

Часто рибалки користуються олов'яними або свинцевими приманками. Як надходити в такому випадку? Вся справа в тому, що такі блешні мають велику вагу, напружують рибальську снасть.

Прикріплюючи приманку, обходимо стороною вушко Прикріплюючи приманку, обходимо стороною вушко. Кембриком теж не рекомендується користуватися. Рибалки стверджують, що такий спосіб ненадійний, блешні часто відриваються.

Виберіть правильний спосіб кріплення штучної приманки, тоді рибалка принесе Вам справжнє задоволення!

На відео добре показані всі етапи зав'язування вузлів, які врятують мормишку, не дозволять їй відірватися в самий невідповідний момент.

Що ж у підсумку?
Як прив'язати мормишку в цьому випадку?
Як надходити в такому випадку?

Новости