Як вибрати хлібопічку

Домашня випічка - це свіжість і найтонший аромат, особливий смак і користь для здоров'я, а головне - відчуття тепла і затишку в домі. Багато клопоту? Ні! З сучасної хлебопечкой ви зможете спекти хліб і булочки без особливих зусиль. Затівати пироги весь день? Погодьтеся, не у кожної господині на це є час. А може бути, пора спробувати зробити це разом з домашньої хлебопечкой? Вона гранично проста у використанні: треба лише завантажити інгредієнти в спеціальне відерце і вибрати потрібну вам програму, а грубка сама замісить тісто, почекає, поки воно підніметься і викине хліб!

Домашня випічка в порівнянні із заводською має безліч переваг:
- вам точно відомо, з якої сировини випечений хліб, в ньому не виявиться сторонніх добавок і домішок;
- ви можете застосувати будь-який внесений в програму грубки рецепт або експериментувати самостійно;
- хлібопічка дозволяє вам самим вибирати ступінь піджареної скоринки;
- запрограмувавши час приготування, ви отримаєте свіжий гарячий холеб до потрібного вам годині - обід або вечерю.

Хлібопічки прості у використанні. Ви просто завантажуєте в ємність всі інгредієнти, не змішуючи їх. Всю іншу роботу зробить піч, після закінчення роботи грубка повідомить вам про це звуковим сигналом. Але все-таки важливим моментом є і ваш внесок в процес виготовлення хліба, необхідно точно відміряти кількість продуктів, вони повинні бути кімнатної температури. Потім ви просто закриваєте кришку, задаєте програму і можете спокійнісінько займатися своїми справами. Таким чином, принцип дії хлібопічок єдиний. Майже всі хлібопічки мають форми з антипригарним покриттям, для більш легкої їх очищення. За розмірами вони теж сильно не відрізняються. Майже на всіх моделях хлібопічок є цифрові дисплеї.

Втім, не всі агрегати, представлені сьогодні в магазинах, однакові. Спробуємо розібратися, яка модель підходить саме вам?

Зовні хлібопічки схожі, розрізняються лише кольором і матеріалом корпусу - пластик або нержавіюча сталь. При цьому функціональних відмінностей досить багато, сответственно і розкид цін вражаючий: від 450-600 грн. за відносно прості моделі, наприклад Severin, Binatone, Clatronic, Daewoo, до 1200-1500 грн. за повнофункціональні і складні моделі від LG, Moulinex, Kenwood, DeLonghi, Hitachi і Panasonic.

У конструкції хлібопічок є чимало спільного: будь-який агрегат являє собою робочу камеру з кришкою, нагрівальної трубкою (теном) всередині і двигуном. У таку "піч" вставляється знімне відерце з кріпленням для ножа (ще його називають гак або лопатка). Відерце має зручну ручку, антипригарне покриття і служить формою для випічки. Лопатка змішує інгредієнти, утворюючи тісто, а тен перетворює тісто в хліб.

Щоб керувати роботою хлібопічки, у кожної моделі існує панель зі звичайними або плоскими сенсорними кнопками. Як правило, назви програм і режимів, в яких працює грубка, русифіковані, так що установка програми не складе труднощів.

Мабуть, на цьому схожість хлібопічок закінчується. Бувають моделі вертикальної і горизонтальної конструкції, розраховані на один і на два ножа, як, наприклад, Moulinex Home bread XXL OW5002 або DeLonghi BDM 1200 S. Виробники запевняють, що за допомогою двох ножів тісто замішується більш рівномірно. До речі, за нашим досвідом, у вертикальній хлібопічці витягнутої форми хліб піднімається набагато краще.

Процес випікання хліба буде відбуватися буквально на ваших очах, якщо вибрати модель з оглядовим віконцем. Краще з діагоналлю більше: вдивлятися в крихітний квадратик буде вкрай незручно, неодмінно захочеться відкрити піч, а цього робити не рекомендується. Якщо ж ви довіряєте грубці і не мають наміру контролювати роботу, придбайте модель з "глухий" кришкою.

Найбільш важливими факторами у виборі хлібопічки є обсяг випікається продукції, габаритні розміри і функції.

1. Найбільш важливим у виборі хлібопічки є ємність, то, скільки хліба може хлібопічка випікати. Хлібопічку зазвичай купують для того щоб кожен день насолоджуватися свіжою випічкою. Відповідно у виборі хлібопічки необхідно керуватися тим, скільки хліба потрібно вашій родині в день і, виходячи з цього, визначити необхідний обсяг. Або може бути, ви не хочете піч його кожен день і тому вам необхідна хлібопічка з великим об'ємом. Є хлібопічки дозволяють максимально випікати 900 г, 1000 г, 1250 р і 1500 р, а мінімальний обсяг випікається хліба може становити 500 м Існують хлібопічки з можливістю випікати кілька маленьких буханців хліба.

2. Другий найбільш важливою характеристикою є розміри хлібопічки. Якщо у вас невелика кухня, то вам потрібна компактна хлібопічка. Якщо є можливість, то краще взяти хлібопічки звичайних розмірів, тому що компактні хлібопічки коштують дорожче своїх звичайних побратимів. Якщо думаєте, її постійно переносити, то це теж дуже незручно, тому що навіть невеликі хлібопічки важать близько 6 кг. Також можете підібрати найбільш зручне розташування хлібопічки на столі, а саме є моделі з поздовжнім (LG, Panasonic) або поперечним положенням.

3. У різних моделей хлібопічок є різні функції. Крім основної функції випікання хліба хлібопічки ще можуть: випікати булочки, кекси, піцу, заважати тісто, варити джем і т.д. Функція зсуву програми дозволить Вам завантажити всі компоненти і встановити час, на яке Ви хочете отримати готовий хліб. У багатьох хлебопечках можна задавати режим скоринки, іноді можна навіть вибирати колір скоринки. Опція додавання родзинок зупиняє хлібопічку після першого замісу і подає звуковий сигнал, щоб Ви могли покласти потрібні добавки в тісто. Функція підтримки хліба в гарячому стані збереже хліб теплим до обіду. Якщо Вам потрібно терміново приготувати свіжий хліб, функція експрес випічки дозволить приготувати хліб в прискореному режимі. Якщо Ви часто печете кекси і пироги, Вам знадобитися режим випічки кондитерських виробів. Також для тих, хто любить домашню випічку або робити пельмені, сподобатися режим приготування дріжджового тіста. Існують різну кількість програм випічки: від 5 і до 14. На багатьох моделях також є оглядові віконця для спостереження за процесом приготування. Але пам'ятайте, що кожна додаткова функція - це надбавка до вартості хлібопічки. Так що гарненько подумайте, які функції Вам потрібні, щоб зробити правильний вибір.

Також позитивним фактором є наявність на більш дорогих моделях текстових дисплеїв, правда не у всіх моделей вони русифіковані. У комплект аксесуарів для печі входять мірний стакан, комбінована мірна ложка з двома кінцями: на одному "черпачок" ємністю зі столову, на іншому - з чайну ложечку. Часто в комплекті з приладом ви знайдете ніж і кисть для покриття випічки глазур'ю. І неодмінно - книга фірмових рецептів випічки хліба з точними дозуваннями продуктів і корисними порадами для початківців кулінарів. Особливо відзначимо, що найкращі хлібопічки вміють випікати не тільки хліб: з їх допомогою можна приготувати тісто для піци, пельменів або пиріжків з начинкою і навіть зварити варення, повидло або джем!

Якщо інструкції і книги рецептів немає, є один прекрасний сайт хлебопечка.ру (hlebopechka.ru), на ньому зібрано безліч рецептів, інструкції по експлуатації російською мовою до деяких моделей хлібопічок, також там є форум де учасники обмінюються рецептами, порадами та ін.

Найбільш полуполярнимі є хлібопічки компаній LG, Moulinex, Panasonic. А тепер розглянемо кілька найбільш дорогих моделей.

Серед таких пристроїв - хлібопічки Panasonic SD-255WT Серед таких пристроїв - хлібопічки Panasonic SD-255WT. Перше їх гідність - універсальність. За допомогою цих апаратів можна випікати не тільки чорний і білий хліб з різними добавками - "розумні" машини, що орієнтуються на потреби користувача, ідеально вимішують тісто для пельменів, піци, домашньої локшини. Крім того, хлібопічки Panasonic SD-255WT надають можливість приготування варення, кексів і французьких шарлоток.

Ще один бал на користь зручності моделі Panasonic SD-255WT - це 150-грамовий диспенсер для засипання горіхів, родзинок і інших добавок. До складу хліба можна також включити сир, цибуля або інший улюблений компонент - модель надає широкі можливості для смакових експериментів.

Важливий плюс, який дозволив даної моделі стати дуже популярною - доступна інструкція, що дозволяє з першого ж разу приготувати хліб на свій смак. Зручно, що колір кірки задається спочатку: вона може бути світлою, темної або середньої. Про закінчення випікання сповіщає звуковий сигнал. Форма випічки Panasonic SD-255WT оснащена антипригарним покриттям. Модель надає на вибір 9 програм випічки хліба і 8 - приготування тіста.

До мінусів моделі може бути віднесена її велика вибірковість до якості борошна - від цього безпосередньо залежать смакові відтінки приготованих виробів. Крім того, ці хлібопічки вимагають точної ваги інгредієнтів, для вимірювання якого неодмінно знадобляться ваги.

Moulinex OW5004 XXL Baguette Moulinex OW5004 XXL Baguette. До 14 програм випічки хліба пристрій додає два фірмових "коника" - приготування бородинского хліба і багетів.

Модель пропонує три ступені запікання мучного вироби і масу варіацій того чи іншого виду хліба - з овочами, фруктами, м'ясом, зерном. Універсальні гідності Moulinex OW5004 XXL Baguette - це сверхкачественние замішування тіста для тортів, піци, макаронних виробів. У меню цієї хлібопічки - також приготування компотів та варення.

Важливий плюс моделі - можливість приготувати хліб вагою в півтора кілограми, нагодувавши навіть вельми велику сім'ю. У зв'язку з цим нерідко згадують "зворотний бік медалі" - значні габарити Moulinex OW5004 XXL Baguette. Крім того, дані хлібопічки "вибагливі" до ваги компонентів, що диктує необхідність використання ваг. Однак при дотриманні цієї умови і нескладному догляді модель працює справно і тихо, забезпечуючи користувачеві комфорт в управлінні процесами випічки.

Delonghi BDM 125S прекрасно зарекомендувала себе на ринку Delonghi BDM 125S прекрасно зарекомендувала себе на ринку. Такі хлібопічки здатні приготувати хліб до 1.25 кілограмів при власній вазі в 6.

Ці апарати реалізували характерне для Delonghi прагнення до простоти і функціональності. Delonghi BDM 125S обладнана зручним віконцем для контролю процесу випічки. Подбали виробники і про тривале збереження випеченого хліба теплим, і про різні варіанти утворення скоринки, і про профілактику пригорання тесту.

Для приготування борошняного виробу цій хлібопічці необхідно менше двох годин. Якісними в Delonghi BDM 125S також вийдуть джем і варення. Простота, закладена інженерами Delonghi, реалізована в звуковому нагадуванні про додавання фруктів, а також в знімній кришці хлібопічки - така конструкція полегшує чистку апарату. Творці даної хлібопічки продумали і процес додавання інгредієнтів - пристрій комплектується мірними чашкою і ложкою.

Хлібопіч пропонує 2 програми для тесту без випічки і дає можливість запрограмувати ще 8 програм на свій власний смак (кожну з них можна варіювати безпосередньо перед приготуванням тесту).

LG HB-205CJ LG HB-205CJ. Ці хлібопічки надають користувачеві можливість приготувати виріб вагою до 900 грамів за допомогою 12 різних програм. Це швидка випічка, приготування кексів, житнього хліба, тіста, а також джему. При цьому сама машина важить 7,4 кілограмів.

Що ж стосується безпосередньо хліба, то перелік його видів широкий - крім традиційних основного, швидкого, французького виду цього виробу апарати LG HB-205CJ ідеально справляються з виготовленням житнього, медово-гірчичного, гарбузового, сметанного хліба.

Безперечна перевага цих хлібопічок - велика оперативність: сам за себе говорить той факт, що на виготовлення джемів і кексів господарям знадобиться всього лише годину з невеликим. Продумано і технічні заходи: при раптовому відключенні електроенергії вступить в силу функція "збереження програми". Знімна кришка робить пристрій невибагливим в обігу і догляді.

Отже, у всіх моделей хлібопічок є стандартний набір функцій, ціна хлібопічок варіюється в залежності від додаткового набору функцій, кількості режимів, габаритних розмірів і обсягу хлібопічки, а також кількості варіантів вибору обсягу випічки. Отже, хлібопічку варто купувати виходячи з ваших бажань і можливостей. Так якщо ви не будете робити в ній джем, тісто для піци і пекти пироги, то варто купити грубку без цих функцій і відповідно ціна її буде не висока.

"Кременчук на долоні"
Використано матеріали сайтів
znaikak.ru, xlebope4ka.ru

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її та натисніть Shift + Enter або Натисніть тут що б повідомити нам.

Багато клопоту?
Затівати пироги весь день?
А може бути, пора спробувати зробити це разом з домашньої хлебопечкой?
Спробуємо розібратися, яка модель підходить саме вам?

Новости