Як відвантажити поплавок правильно - як зберігати відвантажені поплавці

  1. Правила правильної відвантаження
  2. Як відвантажити поплавок
  3. 1. Умови лову
  4. 2. Форма риби
  5. 3. Діяльність закидання
  6. 4. Форма поплавка
  7. Перевірка правильності відвантаження
  8. Як зберігати відвантажені поплавці
  9. Бліцсовети

Всі розміщені на волосіні грузила є відвантаженням. Входячи в оснащення вудки, вона призначена для приведення поплавка в положення, при якому він набуває максимальну чутливість і стійкість, допомагає точно доставляти, утримувати гачок з насадкою на горизонті лову, підтримує волосінь в напрузі, допомагає робити закидання.

Входячи в оснащення вудки, вона призначена для приведення поплавка в положення, при якому він набуває максимальну чутливість і стійкість, допомагає точно доставляти, утримувати гачок з насадкою на горизонті лову, підтримує волосінь в напрузі, допомагає робити закидання

Правила правильної відвантаження

На перший погляд може здатися, що цей процес виконати нескладно. У кожній конкретній ситуації існує своя схема збірки відвантаження. Щоб досягти наміченого результату і отримати задоволення від риболовлі, необхідно пам'ятати, що на відвантаження поплавка впливають на його розмір, форма, вид антени, кількість і кінцевий вага використовуваних вантажив.

Для виконання відвантаження слід враховувати форму поплавця:

Для виконання відвантаження слід враховувати форму поплавця:

  1. Форма голки - вважається найкращою з фіксування поклева, а також добре тримає положення при сильному вітрі.
  2. З бочкообразной формою використовуються в махових вудилища , Непогано тримає положення при незначному вітрі.
  3. З формою кулі - вважається кращою при похмурої і вітряну погоду.
  4. Форма «крапля» - використовується з проводкою при риболовлі махом і штекером, добре показала себе в водоймі зі стоячою водою.
  5. З формою перевернутої і подовженою крапельки - на стоячій воді способом «зволікання» з великими насадками.
  6. Дисковидна форма застосовується при вилові штекером при перебігу.

Антени, що випускаються різні за матеріалом виготовлення, довжині і потовщення, грають важливу роль:

  1. Тонкі: застосовуються з дрібними насадками.
  2. Товсті: використовуються з більшими насадками.
  3. Довгі: в матчевих і штекерних поплавцях.
  4. Короткі: при вилові риби, що харчуються на дні водойм, захоплюючих видобуток швидко, різко.
  5. Антени, які мають потовщення посередині: з заякоренних насадкою (роль відвантаження виконує це потовщення).
  6. Плоскі: в штекерних видах поплавців.
  7. Потовщення на кінці: використовуються при далекому закиданні.

Чутливість до клювання безпосередньо залежить від матеріалу виготовлення антени:

  1. Сталь. Погано помітні при недостатньому освітленні. Маючи таку антену, поплавок відзначає швидку і обережну клювання, вантажопідйомність негативна, тому потрібно робити тонку відвантаження.
  2. Склопластик світлий. Добре видно при поганому освітленні, чітко реагує навіть на незначний дотик риби до наживки. Добре себе показує тільки на спокійному перебігу.
  3. Пластик. Видно в вітряну погоду, при перебігу стійкі, чуйно реагують на поталу, відвантажується зовсім небагато, щоб занурювалось тільки підстава. При такій відвантаження риба зовсім не відчуває опору поплавця і візьме наживку не боячись.
  4. Бамбук. Мають хорошу вантажопідйомність, видно добре тоді, коли риба хапає наживку в процесі нападу. Маючи високу плавучість, чутливість знижена.

Якщо антена порожня всередині, то відвантажуючи її, треба стежити за поведінкою поплавця: він занурюватися в воду повинен на 1/3 або 1/4 частину свого довжини.

Треба враховувати кількість і масу використовуваних дробинок. Їх середня кількість досягає десяти, а досвідчені рибалки, вміло комбінуючи вага і розміри, зменшують їх число до 5-6. Маючи в своєму розпорядженні грузила, можна домогтися як плавного ходу гачка через всі шари води, так і швидкого. Збільшуючи або зменшуючи відстань між дробинами, можна регулювати швидкість опускання приманки. Е слі їх розташувати в 30 см від гачка, а в 15 см зафіксувати подпасок, то швидкість опускання приманки буде висока. Це слід враховувати при вилові придонному видобутку. Якщо відстань між дробинами збільшити, то вилов риби буде проходити в серединних шарах води.

Виконуючи відвантаження, треба дотримуватися правила перевернутої піраміди: найбільша дробина знаходиться зверху, найменша - вниз. Їх загальна маса повинна збігатися з позначеним на поплавці тестом. При тесті в 2,5 гр можна використовувати грузила з загальною вагою теж в 2,5 гр, наприклад, дробинки вагою 0,8 гр, 0,5 гр, 0,6 гр, 0,4 гр, 0,2 гр. Встановлюючи грузила, не треба сильно їх обжимати, необхідно тільки злегка піджати і перевірити в воді правильність виконання відвантаження. Поплавок опуститься до позначеної позначки (ватерлінії) або по підставі антени.

Потім грузила розподіляються по волосіні, обжимаються. Щоб полегшити завдання виконання обтиску, можна придбати сплюснуті збоку грузила. Останнім кріпиться подпасок.
Не треба забувати про волосінь. Чим товщі вона буде, тим менше по масі використовуються грузила.

Як відвантажити поплавок

Кінцевий вага всіх вантажив залежить від умов лову, виду виловлюваної видобутку, дальності закидання, виду використовуваного поплавка. Кожен раз рибалка коригує відвантаження, виходячи з кожної ситуації.

1. Умови лову

Умови лову

Досвідчені рибалки знають, що на протязі вага всієї відвантаження вище, ніж на рибалці в стоячій воді. Щоб не зносило далеко від місця закидання снасть, відстань між дробинами необхідно звести до мінімуму і зрушити ближче до гачка. Можна застосувати інший варіант, беручи вантаж «оливу», а трохи нижче її розмістити кілька дрібних дробинок. Д іла такий розподіл вантажив, небезпека знесення снасті плином виключається, парусність зводиться до мінімуму, а приманка на дно рухається вільно, швидко.

При спокійному перебігу хороший результат вилову можна отримати якщо поплавок буде мати невелику отвеску. Він у воді повинен знаходитися так, щоб було добре видно його антена. Таке його положення дозволить зменшити опір риби при клювання, збільшить їх число. Треба пам'ятати, що, чим менше буде кінцевий вага грузил і більше відстань між ними, тим швидкість опускання снасті буде менше.

2. Форма риби

При вилові активної риби (ротана, окуня) якість відвантаження не має значення, оскільки клювання такої риби важко не помітити. Наживку вона вистачає швидко, різко, при цьому поплавець або тоне, або різко йде в бік, а сам гачок заковтується надійно. Інша ситуація складається з обережною рибою. Необхідно так налаштувати снасть, щоб було видно обережне дотик риби до наживки. Дробинки рівномірно повинні бути розподілені по волосіні.

Якщо ловиться придонна риба, важки розташовані ближче до гачка, для невеликої глибини підходить рівномірне їх розподіл, для середньої глибини зі зміщенням до поплавця.

3. Діяльність закидання

Для вилову з дальньою занедбаністю використовується волосінь, довжина якої перевищує довжину самого вудилища в рази.

Для вилову з дальньою занедбаністю використовується волосінь, довжина якої перевищує довжину самого вудилища в рази

Використовуються два типи відвантаження:

  1. Розподілена. Все дробинки рівномірно розподілені. Універсальний спосіб, оскільки можна рибалити в стоячій воді і на протязі, на глибинах, при вилові обережною і чутливої ​​до шуму риби. Дає можливість плавно доставляти на необхідну глибину наживку.
  2. Концентрована. Важки знаходяться ближче до гачка. Застосовується на глибинах, важких оснащеннях при активному клюванні. Підходить для вилову обережної риби.

4. Форма поплавка

Основний відвантаженням глухого поплавка є «олива». Завдяки їй, гачок опускається на потрібну глибину швидко, а, щоб повідець плином не піднімалося вгору, кріпиться подпасок з зсунутих один до одного дробинок. При риболовлі на стоячій воді дробини необхідно розподілити від «оливки» до гачка рівномірно. При вилові з глибини використовується плавна відвантаження 1,5 м волосіні дробинками, що йдуть до повідця. Маса дробин йде на зменшення до повідця.

Скользящий: відвантажується по типу глухого, але верхній грузик необхідно надійно закріпити, оскільки він виконує роль стопора. Встановлюються одна велика або кілька важків, або «оливок». Головне враховувати, що маса однієї великої дробинки повинна складати близько 90% всієї ваги відвантаження.

Головне враховувати, що маса однієї великої дробинки повинна складати близько 90% всієї ваги відвантаження

Перевірка правильності відвантаження

Правильно виконана відвантаження означає, що всі важки підібрані і розташовані так, що забезпечують максимальну чуйність поплавця на поталу. Щоб дізнатися, наскільки правильно він відвантажений, необхідно буде взяти ємність для води. Можна буде використовувати звичайне відро з об'ємом 10 літрів, ванну, бочку або будь-яку прозору ємність.

далі:

  1. Наливаємо воду в приготовлену ємність.
  2. Фіксуються (нещільно) дробинки з поплавком.
  3. Опускається ця заготовка в ємність.
  4. При правильній відвантаження, тіло поплавка буде повністю знаходиться у воді, а антена знаходитися на поверхні.
  5. Неодноразово насильно утапливая, стежити за тим, наскільки він точно після спливання займає перше вихідне положення.

Якщо він не повністю занурюється або навпаки, занурення досить глибоке, що занурюється і антена, треба відрегулювати число дробин, прибравши зайві або додавши.

Роблячи таку перевірку, можливо одночасно підібрати подпасок (найостанніше грузило). Основним завданням підпаска - зареєструвати клювання, значить вага його повинен бути таким, щоб поплавок помітно піднімався з води при його підйомі. Він не повинен бути більшим і своїм розміром відлякувати рибу. Змінюючи дробини по масі, треба підібрати оптимальні. Підібравши потрібні, залишається їх зафіксувати на волосіні.

Як зберігати відвантажені поплавці

Велике число поломок поплавка трапляється не на риболовлі, а при його зберіганні або перевезенні. Будучи крихкими, рекомендується зберігати їх в тубусі або коробці. Вони допоможуть захистити його від непередбачених поломок. Для додаткового захисту можна зробити пенал.

Підійдуть звичайні пляшки з пластика різного об'єму:

  1. У однієї пляшки відрізається верх.
  2. В іншої-дно.
  3. Щоб краю обрізки були більш жорсткими, їх можна трохи потримати над включеними конфорками електроплити.
  4. У пляшку, у якій був відрізаний верх, вставляється вкладиш з пінопласту з ошорснямі (діаметр його повинен дорівнювати діаметру пляшки).
  5. Закріплюються дві гумки: кінець першої кріпиться до деталі з вкладишем, а інший на другу деталь (також кріпиться друга гумка з протилежного боку). Виходить своєрідна кришка.

Цей самостійно зроблений пенал дозволить без особливих матеріальних витрат надійно зберігати відвантажену снасть.

Бліцсовети

Виконуючи відвантаження, слід пам'ятати:

  1. Універсальні менш ефективні, ніж спеціалізовані поплавці.
  2. Для риболовлі на течії і стоячій воді застосовуються абсолютно різні поплавці, відрізняється і їх відвантаження.
  3. Вибір відвантаження залежить від стану води, типу снасті, глибини лову, дальності закидування, силі вітру, виду видобутку.

Універсальних поплавців і способів відвантаження не існує. В кожному окремому випадку ця процедура виконується по-різному. Кожен рибалка, спираючись на свій досвід, поради колег, виробив свої схеми виконання цієї операції.

Новости