Як вибрати весільні туфлі чи босоніжки на весілля, фото

  1. Весільні туфлі: на чому зупинити вибір?
  2. Туфлі та босоніжки без каблука
  3. Класичний середній каблук
  4. Весільні туфлі та босоніжки на високих підборах
  5. Шпилька
  6. Рекомендації по вибору туфель до весільної сукні
  7. Як підібрати весільні туфлі за типом фігури

Будь-яка наречена нервує перед весіллям. Це не дивно. Адже їй доведеться зробити крок в нове життя. Тому дуже важливо врахувати всі деталі весільного вбрання, щоб виглядати в цей знаковий день бездоганно. Весільні туфлі є важливим елементом образу.

Тут постає питання: що вважати за краще - весільні туфлі чи босоніжки?

Весільні туфлі: на чому зупинити вибір?

З давніх-давен саме туфлі вважалися невід'ємною частиною весільного костюма. Такий підхід був обумовлений тим, що традиційним часом для весіль завжди вважалася осінь, коли урожай був уже прибраний. Сьогодні певних часових рамок для святкування немає. Однак перевага віддається все ж літньому часу, коли тепло і немає обмежень в фасон сукні нареченої. Такі зміни призвели до того, щоб дизайнери почали створювати не тільки туфлі, але і оригінальні весільні босоніжки.

І все ж багато дівчат віддають перевагу саме туфлям, мотивуючи відмову від босоніжок забобонними віруваннями в те, що відкрита взуття тягне за собою невдалий шлюб. Не дивлячись ні на що, білі босоніжки були і залишаються затребуваною весільним взуттям. Як переваги нареченої виділяють легкість, оригінальний дизайн і можливість поєднувати з коротким весільним платтям. І хоча босоніжки були придбані спеціально для весілля, їх з успіхом можна носити і після торжества з легкими літніми нарядами.

І хоча босоніжки були придбані спеціально для весілля, їх з успіхом можна носити і після торжества з легкими літніми нарядами

Як приклад в кінці статті представлені фото весільних туфлею і босоніжок, де кожна наречена зможе оцінити зовнішнє оформлення і визначитися з вибором. Що стосується висоти каблука, то цей аспект абсолютно стандартний для будь-якого типу взуття.

Туфлі та босоніжки без каблука

Взуття без каблука дуже зручна в шкарпетці. В основному її вважають за краще занадто високі панянки або ті, хто багато проводить часу на ногах. Сучасні наречені також вибирають балетки як взуття для торжества. До якого поряд підходять весільні туфлі без каблука?

  • Самий відповідний наряд для такого виду туфельок - це плаття в грецькому стилі. Образ буде завершеним, якщо на туфлі нареченої в якості прикраси і аксесуарів прикріпити шнури і стрічки, обвивши ними щиколотку або повністю гомілку.
  • Безпрограшно буде виглядати на балетному миска блискучий бісер, стрази і навіть мереживо. Тут все залежить від фантазії.
  • Балетки легко купити в будь-якому магазині і оформити за своїм смаком. Такий підхід дуже сподобається дівчатам, які віддають перевагу хенд-мейд.
  • Довжина весільного плаття не повинна бути занадто великою, інакше на нього можна наступити. Буде краще, якщо поділ буде відступати від статі на пару сантиметрів.
  • І найголовніше: весілля забирає багато сил, тому часто нареченої вже до середини торжества просто падають з ніг від втоми. Весільні туфельки без каблука дозволяють зберегти бадьорість і комфорт.

Весільні туфельки без каблука дозволяють зберегти бадьорість і комфорт

Класичний середній каблук

Медики стверджують, що для правильного підйому ноги найбільш оптимальна висота каблука не повинна перевищувати 5 см. Така висота не травмує ногу, рівномірно розподіляє вагу по всій стопі. Тому, якщо все ж віддається перевагу взуттю з каблуком, то висота п'ять-сім сантиметрів стане чудовою альтернативою балеткам.

Тому, якщо все ж віддається перевагу взуттю з каблуком, то висота п'ять-сім сантиметрів стане чудовою альтернативою балеткам

Найцікавіше, що навіть при такій висоті варіанти каблуків можуть бути абсолютно різні. Досить подивитися на фото весільних босоніжок і туфельок, щоб в цьому переконатися. Це може бути невелика шпилька або стійкий каблучок, «чарочка» або босоніжки на танкетці , «Конус» або дизайнерський каблук. Класичним варіантом, звичайно ж, вважаються човники на невисокій шпильці і заокругленим миском.

Весільні туфлі та босоніжки на високих підборах

Моду на високий каблук ввела на початку 17 століття знаменита Марія Медічі, надівши зшиті спеціально для неї туфлі на власне весілля. Таким чином, вона з одного боку відвернула увагу присутніх від свого невисокого зросту, а з іншого - прикувала до себе загальну увагу. Після цього багато наречених стали копіювати її образ і вибирати весільні туфлі на високих підборах.

Сучасна мода більш демократична, ніж багато років тому. Сьогодні дівчата можуть вибрати туфлі нареченої на платформі і без неї, на підборах-стовпчику або витонченої шпильці. Головне, щоб взуття було зручним і травмувала ногу. І, звичайно ж, матеріал виготовлення повинен бути натуральним, щоб нога не потіла і відчувала себе комфортно.

Крім того, при виборі весільних туфельок або босоніжок дуже важливо звернути увагу на декоративні деталі. Найкраще, якщо декору буде не надто багато, адже взуття повинна лише доповнювати наряд, а не акцентувати на собі всю увагу. Найбільш вигідно будуть виглядати туфлі з закритою п'ятою. Мисок при цьому може бути різним - круглим, гострим або відкритим. Платформа дозволить «вбити двох зайців» - встати на високий каблук і не дуже напружувати ногу. Головне, щоб такі туфлі не виглядали занадто громіздко.

Шпилька

Шпилька є класичним видом каблука. Тому, незалежно від того, вибір припав на босоніжки на свадьбуілі туфлі, нога на такому каблуці буде виглядати стрункіше і витонченіше. Більш того, шпилька ідеально підходить для будь-якого наряду, будь то плаття з широкою спідницею-сонце, плаття-міні в формі футляра або ретро. Маленький ридикюль зробить образ завершеним. У такому вбранні наречена буде виглядати надзвичайно.

Перш ніж вибрати туфлі на шпильці, не варто забувати, що пересуватися в такому взутті досить складно. Ямки в асфальті та інші нерівності можуть завдати серйозної шкоди. Тому багато хто вважає, що взуття на шпильках створена для того, щоб в ній можна було ефектно виглядати, сидячи на стільці. Якщо все ж перевага віддається саме такого виду каблука, то краще, якщо висота буде не дуже високою, а отже, більш стійкою.

Весільні туфельки чи босоніжки на шпильці стануть ідеальним доповненням до вбрання на офіційній частині урочистості - реєстрації в РАГСі , вінчанні в церкві і поїздці в автомобілі. На час проведення банкету їх найкраще змінити на балетки або взуття на більш низькому каблуці.

Залежно від того, в яку пору року планується торжество, залежить те, з якого матеріалу краще всього вибрати весільні туфлі. Для більш холодного сезону відмінно підійде закрите взуття з натуральної шкіри, влітку це може бути тканина. Головне, щоб, надівши босоніжки або туфлі на весілля, нога «дихала», не ковзала, і нічого не натирає. Дуже витончено виглядає взуття з верхом з гіпюру або іншого тканого матеріалу. У будь-якому випадку вибір повинен бути за нареченою. Тільки їй вирішувати, якого виду і з якого матеріалу взуття підійде до її поряд найкращим чином.

Що стосується декору, то сьогодні дизайнери пропонують величезний вибір взуттєвого оформлення. Мереживо, стрази, дорогоцінні камені, перли, пір'я - все покликане на те, щоб убити нареченого і гостей наповал. Головне - не переборщувати і розташувати елемент декорування на одній ділянці туфельки. Тільки тоді це буде виглядати родзинкою, а не несмаком.

Тільки тоді це буде виглядати родзинкою, а не несмаком

І ще один дуже важливий момент: кількість декору безпосередньо залежить від висоти каблука - чим він вищий, тим менше деталей повинно бути на туфлях. Якщо є сумніви з приводу вибору взуття з декоративними елементами, то краще за все віддати перевагу звичайним класичним туфлям човник.

Рекомендації по вибору туфель до весільної сукні

Щоб наряд виглядав гармонійно, слід дотримуватися кількох правил:

  • Вибираючи взуття, варто звернути увагу на те, щоб матеріал туфель і сукні поєднувався між собою за фактурою. Якщо плаття передбачається купити або пошити з різних тканин, то в цьому випадку взуття необхідно підбирати під матеріал Подолу.
  • Наряд повинен бути витриманий в одному стилі. У стиль ретро ідеально впишуться гостроносі човники, до плаття з яскраво вираженим силуетом або «русалку» краще підібрати туфлі чи босоніжки на шпильці. Пишне плаття буде гармонійно виглядати з класичними туфельками з круглим миском. Бальне плаття стане ще більш розкішним, якщо надіти під нього балетки або туфельки на низькому каблуке- «чарочці». Ті, хто вважає за краще довжину міні та міді, можуть прикрасити свій образ витонченої взуттям на високих підборах.
  • До декору також необхідно поставитися з усією відповідальністю. Декоративні елементи на туфлях повинні бути такими ж, що і на плаття. Наприклад, якщо плаття прикрашене перловими намистинами, то і на взуття вони також можуть бути, але в мінімальній кількості. Не слід поєднувати в одному вбранні декор різних фактур, інакше це буде виглядати по-чудернацьки і без смаку. Якщо на плаття занадто багато декоративних деталей, то в цьому випадку безпрограшним виходом будуть лаконічні класичні човники.

Як підібрати весільні туфлі за типом фігури

Вибираючи весільні босоніжки або туфлі нареченої, також слід звернути увагу на тип фігури.

Справа в тому, що грамотно підібране взуття не тільки зробить образ гармонійним, але дозволить дівчині почувати себе протягом усього святкового вечора комфортно.

  • Жінкам невисокого зросту і мініатюрної фігури варто звернути увагу на взуття з каблуком середньої довжини, так як в балетках не вийде додати бажаних сантиметрів зросту, а на занадто високих шпильках така дівчина буде виглядати досить незграбно.
  • Для пишних форм найкраще підібрати взуття на товстому стійкому каблуці або танкетці.
  • Якщо розмір ноги занадто великий, то скоректувати зовнішній вигляд допоможе взуття з круглим або відкритим миском. Від масивної гостроносого взуття краще відмовитися.
  • Дівчатам зі стрункими витонченими щиколотками відмінно підійде взуття з невеликими прикрасам. Як декор можна вибрати мереживо.
  • Візуально подовжити ноги можна також за допомогою взуття. З цим завданням відмінно впораються весільні босоніжки і туфельки з застібкою на п'яті. Виріз при цьому повинен починатися біля самої основи пальців і бути круглим або трикутним.
  • Якщо ноги дуже довгі по відношенню до тіла, то їх можна візуально вкоротити за допомогою ремінця на щиколотці.

Наостанок: щоб відчувати себе впевнено в цей важливий день, краще підібрати весільну взуття тієї форми і висоти каблука, в якому найбільш комфортно і зручно в повсякденному житті. І тоді власна весілля залишить в пам'яті тільки приємні спогади!

Весільні туфлі: на чому зупинити вибір?
Тут постає питання: що вважати за краще - весільні туфлі чи босоніжки?
Весільні туфлі: на чому зупинити вибір?
До якого поряд підходять весільні туфлі без каблука?

Новости