Як вибрати купальник?

  1. види купальників
  2. Роздільні купальники
  3. бікіні
  4. танкіні
  5. халтер
  6. бандо
  7. Свімдресс
  8. злиті купальники
  9. танк
  10. пландж
  11. Майо
  12. монокіні
  13. халтер
  14. Хайнек
  15. бандо
  16. Свімдресс
  17. Скіртіні
  18. Тип статури
  19. Тип «Яблуко»
  20. Тип «Пісочний годинник»
  21. Тип «Груша»
  22. Тип «Перевернутий трикутник»
  23. Тип «Прямокутник»
  24. Правильна розстановка акцентів
  25. Груди невеликого розміру
  26. Груди великого розміру
  27. Широкі стегна
  28. закороткі ноги
  29. Вузькі плечі
  30. опуклий живіт
  31. Зайва вага
  32. Вибір правильного кольору
  33. Правила споживача

Ось і настало літо - час дістати купальник з шафи Ось і настало літо - час дістати купальник з шафи! Всі ми жінки хочемо виглядати чарівно і привабливо в будь-якому одязі, особливо в такому елементі гардероба, як купальник. Готуючись до довгоочікуваної відпустки, ми вдаємося до експрес-методів корекції своєї зовнішності у вигляді активних занять спортом, масажу, обгортань і навіть дієт. Але навіть якщо ваша фігура далека від ідеалу, це не привід для розчарувань, досить лише навчитися правильно вибирати купальник, відповідно до типу статури.


Нижче ми наведемо корисні поради щодо того як вибрати купальник, такий, щоб милуючись на себе в дзеркалі, ви відчували тільки радість.

види купальників

Для початку розглянемо основні види сучасних купальників. Стилісти виділяють два види купальників: роздільні і злиті. Кожен з цих видів має свої варіації, про які ми і поговоримо.

Роздільні купальники

Такі купальники можуть бути представлені п'яти різних стилів: бікіні, танкіні, халтер, бандо і свімдресс.

бікіні

бікіні

Бікіні є найбільш поширений тип роздільних купальників. Такі костюми часто складаються з двох частин - ліфа ( бюстгальтера ), Який може бути як з тонкими бретелями, так і без них; а також з трусиками низькою посадки. Такий тип купальника підходить юним дівчатам і молодим жінкам з практично ідеальними пропорціями тіла.

танкіні

танкіні

Цей тип купальника часто представлений у вигляді подовженого топа і трусиків низькою або середньої посадки. Танкіні підійде для жінок, які хотіли б приховати недоліки живота, лінії талії і стегон.

халтер

халтер

Відмінною особливістю даного типу купальника є бюстгальтер, бретелі якого зав'язуються виключно навколо шиї. Крім того трусики можуть бути суцільні або на бічних зав'язках. Халтер підійде власницям пишних грудей середнього і великого розміру.

бандо

бандо

Такий купальник є досить сміливим і екстравагантним. Бюстгальтер в купальниках бандо може бути як з бретелями, так і без них. Більшість моделей таких купальників мають яскраві драпірування і збірки, для візуального збільшення грудей. Купальники в стилі бандо ідеально підійдуть струнким дівчатам з маленьким розміром грудей.

Свімдресс

Свімдресс

Дослівно перекладається як «костюм для плавання». Такий варіант купальників складається з трьох основних деталей - ліфа (бюстгальтера), трусиків і спіднички. Це вдалий варіант для того, щоб приховати наявні недоліки нижньої частини фігури (широких стегон, повненьких ніг, об'ємних сідниць). Крім того купальники в стилі свімдресс підходять для прийняття сонячних ванн, проведення активного пляжного відпочинку (навіть без водних процедур).

злиті купальники

Друга велика категорія купальників - це злиті. Вони можуть бути представлені у восьми різних варіаціях: танк, пландж, майо, монокіні, халтер, Хайнек, бандо, свімдресс і скіртіні.

танк

танк

Цей тип купальника має широкі цельнокроение бретелі, середню або глибоку лінію декольте. Купальники стилю танк вдало підкреслять достоїнства і приховають недоліки фігури. Крім усього іншого вони допоможуть візуально зробити ваш силует стрункішим і витонченим.

пландж

пландж

Неординарний тип купальників, який характеризується наявністю глибоких вирізів спереду і ззаду. Цей тип купальників підійде жінкам з коротким тулубом і невеликого зросту. Купальники в стилі пландж не тільки подовжують силует, але і надають грудей відсутній обсяг.

Майо

Майо

Даний тип купальника по праву вважається класикою злитих купальників. Має пришивних тонкі бретелі, середню лінію декольте. Такі купальники підходять практично всім типам фігур.

монокіні

монокіні

Такий тип купальника може бути виконаний в різних фасонах. Це стильний злитий купальник, який має безліч відкритих зон. Монокіні підійде дівчатам і жінкам з хорошою підтягнутою фігурою.

халтер

халтер

Халтер може бути не тільки роздільним, а й злитим. Халтер має тонкі або широкі бретелі, які можуть зав'язуватися або застібатися на шиї. Такий тип купальників добре підтримує важку груди, врівноважуючи лінію стегон і плечей.

Хайнек

Хайнек

Такий тип купальників є найбільш спортивним, має досить маленький виріз горловини і максимально закритий. Він досить добре візуально подовжує фігуру, роблячи її більш стрункою і підтягнутою.

бандо

бандо

Бандо в злитому варіанті являє собою купальник, в якому відсутні бретелі. Такий тип купальників ідеально підійде власницям подовженого силуету і високого зросту.

Свімдресс

Свімдресс

Даний тип купальників аналогічний роздільного свімдрессу, з тією лише різницею, що він повністю суцільний. Зовні нагадує відкрите літнє плаття або сарафан.

Скіртіні

Скіртіні

Останній тип купальника, який являє собою окремий елемент купального костюма - невелику спідницю, яку можна одягнути на звичайний купальник для того щоб зручно провести час поза пляжем, наприклад, за чашкою чаю в кафе, на морських атракціонах, на прогулянці по набережній в солом'яному капелюшку і стильних сонцезахисних окулярах .

Отже, розібравшись з основними видами купальників, перейдемо до наступного етапу - вибору купальника за типом статури.

Тип статури

Тип статури

Як вибрати купальник за типом статури? Найголовніше - знати свій тип. Тільки так ви зможете визначити найбільш підходящу модель купальника. Як правило, найбільш поширеними типами статури є:

  • Яблуко: стегна, талія і бюст можуть бути однакового обсягу.
  • Груша: стегна помітно ширше талії або грудей.
  • Трикутник перевернутий: плечі і бюст, як правило, ширше талії і стегон.
  • Годинники піскові: стегна і бюст практично одного обсягу, а ось талія досить вузька.
  • Прямокутник: Ніяких відмінностей між обсягами стегон, талії та грудей.

Тип «Яблуко»

Для представниць такого типу статури потрібно, перш за все, акцентувати увагу на талії, візуально зробити її більш вузькою. Тому однозначно варто вибирати купальники з глибоким декольте (наприклад, танкіні танк або майо). Крім того хорошим вибором стануть варіанти купальників, прикрашені різними рюшами, драпіровками і складками у верхній і нижній частині, а також глибокими бічними вирізами (наприклад, монокіні з бічними вирізами). Що стосується колірної гамми, то краще віддавати перевагу купальникам кольоровим або двоколірним (зі світлим верхом і низом і темної серединою).

Тип «Пісочний годинник»

Власницям такої фігури особливо пощастило, адже вони можуть вибирати купальники будь-якого фасону і колірної гами. Для пісочного годинника підійдуть яскраві роздільні купальники (наприклад, бікіні і бандо), а також злиті купальники (наприклад, монокіні, халтер, танк).

Тип «Груша»

Для власниць такого типу фігур важливо врівноважити лінію стегон і плечей. Цього можна легко домогтися за допомогою вибору потрібного варіанту купальника - наприклад, халтер злитий і роздільний (з бретелями, що зав'язуються на шиї), бандо (без бретелей), танк. Що стосується колірної гамми, потрібно зупинитися на моделях з яскравим і світлим топом і темними трусиками. Слід уникати наявності декоративних елементів в нижній частині купального костюма (наприклад, об'ємних застібок, принтів, зав'язок та інше).

Тип «Перевернутий трикутник»

Жінкам подібного типу необхідно візуально зменшити лінію плечей, розставляючи акценти на вузьких стегнах і струнких ногах. В даному випадку будуть діяти рекомендації, протилежні власницям типу «Груша». А саме, вибираємо купальники з однотонним темним верхом, без прикрас та інших декоративних елементів, бажано без бретелей або на тонких бретелях (наприклад, злитий і роздільний бандо, танкіні), і яскравим низом. Кращим варіантом будуть купальники, низ яких прикрашений яскравим принтом, всілякими рюшами, бантами, завязочками, кліпсами та інше.

Тип «Прямокутник»

Головне завдання власниць типу прямокутника - створити жіночні вигини і контури свого тіла, прибрати незграбність. А для цього необхідно вибирати купальники, що підкреслюють лінію стегон і грудей. Допускається наявність рюшів, бантів, складочок, яскравих принтів, які візуально будуть збільшувати груди. Низ купальника може бути виконаний у вигляді широких трусиків, трусиків з завязочками або кліпсами, а також шортиків. Відповідні варіанти купальників - халтер, бандо, свімдресс, майо.

Знаючи тип статури, вам обов'язково варто враховувати важливі нюанси вибору того чи іншого виду купальника. Наприклад, ніколи не купуйте бікіні, якщо збираєтеся зайнятися серфінгом.

  • Високий виріз трусиків: Зробить ваші ноги візуально довшими (підходить для невисоких дівчат).
  • Шортики: Чи змусять ваші стегна виглядати крупніше, привертають увагу до погруддя (ідеально підходять дівчатам з великими грудьми, які мають тип складання перевернутого трикутника або годин пісочних).
  • Бікіні з ліфом на бретельках: Привертає увагу до погруддя (ідеально підходить дівчатам з маленькими грудьми, мають тип складання груші ї години).
  • Бікіні без бретелей: Візуально зробить груди більш широкої (підходить для дівчат, що мають тип фігури груші і прямокутника).
  • Класичний купальник з ліфом на кісточках: Створить хорошу підтримку для грудей (підходить дівчатам з типом фігури яблуко і перевернутий трикутник).

В ідеалі, будь-який купальник повинен в точності відповідати вашому тілу - якщо груди випадає з ліфа або трусики врізаються (хоч трохи) в тіло - міняйте купальник.

Правильна розстановка акцентів

Правильна розстановка акцентів

Щоб вибрати купальник, здатний підкреслити саме ваші гідності, важливо не тільки визначати свій тип фігури, але і вміти правильно розставляти акценти. Адже навіть різні жінок, чиї фігури відносяться до одного типу, можуть мати свої особливості статури. Тому кілька корисних порад.

Груди невеликого розміру

Купальники без бретелей або топіки краще підійдуть дівчатам з невеликим бюстом, тому не купуйте такий тип купальника, якщо відчуваєте, що ваші груди може вискочити. Якщо у вас маленькі груди, вибирайте ліф з яскравим візерунком, вишивкою бісером, складками і драпіруванням - це додасть вашому бюсту бажаний обсяг. Крім того візуально додати об'єм маленькі груди допоможуть купальники зі світлим ліфом, а також з горизонтальними смужками. Чашечки повинні мати жорсткі кісточки, з поролоновими вкладишами (т.зв. пуш-ап). Уникайте купальників з темним верхом, вертикальними смугами, а також з чашечками без вкладишів.

Груди великого розміру

Власницям великого розміру грудей потрібно зупинитися на купальниках з широкими бретелям, чашечками з щільного матеріалу, здатними підтримувати об'ємну груди. Звертайте увагу на те, що верх купальника повинен бути стриманим, бажано однотонним (слід уникати, яскравих принтів, світлих тонів і горизонтальних смуг). По можливості стилісти рекомендують вибирати купальники з запахом, підкреслить красу великих грудей, при цьому, не акцентуючи увагу на розмірі.

Широкі стегна

Якщо у жінки широкі стегна, її слід віддавати перевагу варіантам купальників з темним однотонним низом і світлим і кольоровим верхом. Прибрати акценти з стегон допоможе парео, зав'язане під кутом.

закороткі ноги

Візуально зробити ноги довгими допоможе купальник з високими бічними вирізами на стегнах. Для цієї мети підійдуть злиті і роздільні варіанти купальників. При цьому варто уникати купальників з шортиками і заниженою талією.

Вузькі плечі

Занадто вузькі плечі можна візуально розширити за допомогою широких бретелей. Уникати моделей купальників або з бретелями, з зав'язуванням на шиї, або у яких вони відсутні зовсім.

опуклий живіт

Щоб прибрати акценти з опуклого живота, варто вибирати купальники з утягивающими вставками, темних тонів, або з темним низом і світлим верхом, з яскравими принтами на ліфі.

Зайва вага

Дамам з зайвою вагою варто вибирати або злиті класичні купальники або роздільні танкіні. Уникати наявності яскравих декоративних елементів, рюшів, зборок, драпіровок та іншого.

Вибір правильного кольору

Вибір правильного кольору

Останнє (але не менш важливе) - вибір правильного кольору:

  • Бліда шкіра: уникайте блідо-жовтих і будь-яких пастельних відтінків. Вибирайте «живі» кольори (золотий, жовтогарячий, зелений).
  • Рожева шкіра: уникайте білого, помаранчевого і чорного, вибирайте м'які кольори (синій, лавандовий, рожевий).
  • Засмага: уникайте коричневого, бежевого і золотого (а так само земляні відтінки), вибирайте чорний, червоний, білий і інші «гарячі» кольору.

Крім того, вибирайте яскраві кольори для того, щоб підкреслити те, що вам подобатися в вашій фігурі і використовуйте приглушені тони (без принта), щоб приховати недоліки.

Правила споживача

Правила споживача

Ну, і наостанок, прості правила споживача при виборі купальника.

  1. Купуйте купальник в спеціалізованих магазинах і торгових мережах від провідних або перевірених виробників.
  2. При покупці купальника обов'язково особливо ретельно оглядайте якість швів і фурнітури. Шви повинні бути рівними, акуратними, без звисаючих ниток. Фурнітура повинна бути справною і надійно прикріпленій на виробі.
  3. Не купуйте купальник без примірки. Обов'язково перевірте наскільки комфортно сидить на вас виріб, поверніться в різні боки, нагніться і присядьте. Купальник повинен сидіти щільно, але не тісно, ​​при цьому він не повинен пережимати груди, стегна або талію. Якщо ви відчуваєте хоч найменший дискомфорт в обраної моделі, це означає, що вона вам не підходить, продовжуйте пошук.

Сподіваємося, що рекомендації, які були надані в даній статті про те, як вибрати купальник, допоможуть вам здійснити правильну і дуже вигідну покупку. Вдалих покупок і гарного відпочинку!

Ви можете залишити свій коментар під цим постом. Чекаємо на вашу думку і відповісти на ваші запитання.

Новости