Як змінюється жіночі груди в 20, 30, 40 і 50 років

  1. 20+
  2. 30+
  3. 40+
  4. 50+

Жіночі груди - унікальна частина тіла. Мабуть, ніщо в організмі не здатне зазнавати такі зміни, як груди. Крім того, немає іншої частини тіла, про яку ми турбуємося більше, ніж про стан наших грудей - її розмір, форму, симетрії, і хвилюємося кожен раз з приводу того, з чим пов'язані дивні болі - з щомісячним передменструальний синдром або чимось більш зловісним.

Дійсно, пильну увагу до стану молочних залоз і сосків виправдано: в кожне десятиліття життя жінки груди змінюється, а це означає, що вона безперервно виявляється перед новими питаннями і проблемами.

Ми наводимо найсучасніші рекомендації про те, як підтримувати вашу груди здорової в даний момент і в наступні роки.

20+

prevention prevention.com

Груди в цьому віці сильна і пружна, тому що тіло дівчини (а з ним і зв'язки, що підтримують грудні м'язи) знаходиться в кращому стані.

Між 20 і 30 роками також відбуваються зміни в тканини молочних залоз, коли в одній або обох грудях утворюються доброякісні грудки - фіброаденома. У цьому віці слід пам'ятати, що при виникненні підозрілих утворень в грудях, обов'язково варто звернутися до лікаря.

30+

prevention prevention.com

Під час вагітності груди можуть вирости на 3 розміру (привіт, розтяжки), ареоли темніють, а соски стають більше.

Вагітність - це той період, коли груди жінки виконує найважливішу роботу, а саме виробництво молока. Після народження малюка кров трансформується в молоко, яке містить не тільки жири, білки і вуглеводи, а й антитіла, корисні бактерії і імунні клітини для малюка. Коли жінка перестає годувати грудьми, молочні протоки очищаються і готуються до наступної вагітності. Цей процес називається інволюцією.

Найчастіше розмір сосків і колір ареол після вагітності не набувають добеременние параметри, а ось що стосується розміру, то він зменшується.

Слід пам'ятати, що груди не містять м'язів і їх форма і положення залежить від сполучної тканини, яка має тенденцію до послаблення з плином часу. Тому необхідно носити хороший бюстгальтер, який буде надавати достатню підтримку грудей.

40+

prevention prevention.com

Якщо жінка вагітніє в цьому віці, то в її грудях відбуваються процеси, описані вище.

Після сорока років яєчники починають повільно зменшувати виробництво естрогену і готуються до менопаузи. Ці зміни впливають на груди. Тканина грудей повільно замінюється жиром, який набагато м'якше, так що груди втрачає міцність і еластичність.

Можливо, ви помітите, що вона почала більш «провисати». У цьому віці також значно збільшується ймовірність появи раку молочної залози. Хоча вам новий вид вашої грудей не обов'язково сподобається, саме втрата колагену допомагає лікарям провести мамографію, щоб краще прояснити груди і знайти будь-які злоякісні утворення.

З іншого боку, зверніть увагу, що ніякі зміцнення грудних м'язів форму ваших грудей не змінять, бо ослаблення викликані переважанням жирової тканини. Інвестуйте в якісні бюстгальтери, які забезпечують підтримку грудей і допомагають їм повернути втрачену форму.

50+

prevention prevention.com

Якщо жінка не вдається до гормональної терапії, то груди починають в'янути. Це викликано менопаузою, яка зазвичай припадає на 51-53 роки.

Груди не тільки набуває м'якість і в'ялість, вона так само стає надто вразливою до різних захворювань. Тому жінці варто відвідувати мамолога раз на півроку.

10 речей, які ваші груди може розповісти про ваше здоров'я. Вхід тільки для дам!

5 щоденних звичок, через які обвисає груди, і 3 способи її підтягнути

Новости