Як з США відправити посилку на батьківщину

  1. З Америки з посилкою
  2. Ціна питання
  3. Плюси і мінуси кожної зі служб
  4. Що не можна відправляти в посилках
  5. Митні правила

The article has been automatically translated into English by Google Translate from Russian and has not been edited. The article has been automatically translated into English by Google Translate from Russian and has not been edited

Є кілька варіантів, як відправити посилку з США до країн СНД. Фото: depositphotos.com

Відправлення з Америки подарунків на батьківщину рідним або друзям - справа клопітка, але приємне. Особливо - якщо знайти недорогий і надійний варіант доставки. ForumDaily дізнався, що взагалі можна і не можна відправляти за океан, як довго буде йти посилка з одного кінця світу на іншій, і скільки це коштує.

З Америки з посилкою

Наталя Захарова вже кілька років живе в США. Переїхала з Росії, хоча сама родом з Казахстану. Саме там залишилися її батьки та родичі. Посилки їм вона відправляє досить часто. У них зазвичай - одяг для дітей і дорослих і солодощі. Для відправки посилок Наталя вибирає авіапересилання звичайною поштою USPS.

«Я заздалегідь купую коробку на пошті, будинки все упаковую і заклеюю. Завжди оплачую додаткову страховку для преміум-статусу - так посилка йде швидше. Виходить дорожче - за посилку вагою у 8-12 кг більше 100 $ - зате безпечно, і є можливість відстежити рух вантажу по трекінгу », - ділиться Наталя.

Наталя Захарова вважає за краще відправляти посилки традиційною поштою. Фото з особистого архіву

А ось Вікторії Міхловой, яка переїхала в США 9 років тому з України, послуги пошти USPS не підійшли якраз через дорожнечу. Посилок вона відправляла багато і в різні міста - не тільки рідним, а й до дитячих будинків, на благодійність. З плюсів USPS Наталія зазначає бистоту доставки, з мінусів, крім високої вартості, - обмеження в тому, що можна класти в посилки, які будуть доставлятися літаком.

Зрештою, Вікторія вибрала кур'єрську службу Meest. «Можна відправляти коробки з великою вагою. Продукти, одяг, іграшки - все доходить без проблем. Зручно, що є можливість відслідковувати посилку. До того ж, один раз кур'єр не застав приймає вдома і поїхав. Я зателефонувала до відділення Meest в США - в цей же день з приймаючим зателефонували і повторно доставили посилку », - перераховує переваги компанії Вікторія.

Я зателефонувала до відділення Meest в США - в цей же день з приймаючим зателефонували і повторно доставили посилку », - перераховує переваги компанії Вікторія

Вікторія Міхлова вибирає кур'єрську службу Meest. Фото з особистого архіву

Ще одна українка Ольга Хвастовічі, яка живе в США вже 3 роки, також відсилає на батьківщину багато посилок. Вона сама родом з Донбасу і саме туди шле речі і подарунки - не тільки рідним і близьким, а й до дитячих будинків, дітям біженців та місцевих жителів, які постраждали від війни. З усіх можливих варіантів свій вибір вона зупинила на американської благодійної місії «Назарянин», яка відправляє посилки по морю. Такий тип доставки займає набагато більше часу - близько двох місяців, але це Ольгу не бентежить - ні одяг, ні іграшки, ні сухі продукти, які вона відсилає, не псуються. «Виходить дешевше, ніж у інших служб, за набагато більшу вагу, - каже Ольга. - До того ж, можна відстежувати посилку, та й приносять її прямо додому одержувачу ».

Найзручнішим варіантом Ольга Хвастовічі вважає службу «Назарянин». Фото з особистого архіву

ForumDaily cравніл послуги основних служб, які займаються відправкою міжнародних посилок з США, щоб кожен міг зробити свій вибір.

Ціна питання

Вартість відправки - ось один з головних чинників, який найчастіше схиляє чашу терезів на бік того чи іншого сервісу.

Плюси і мінуси кожної зі служб

1. Поштова служба США (USPS)

Зазвичай USPS працює без нарікань - все доставки здійснюються в термін. Для більшості посилок він становить тиждень-два. Але навіть у себе на сайті вони пишуть, що час може варіюватися в залежності від пункту призначення. У разі відправки в країни СНД посилки часто йдуть довше через затримки на вітчизняних пунктах прийому. Крім того, іноді одержувачі скаржаться, що в місцевих відділеннях пошти посилки з Америки роздруковуються. Відстежити, як і на якому етапі відбувається затримка, можна, якщо вибрати тариф з трекінг-номером. А страховка убезпечить вас від збитків, навіть якщо посилка загубиться.

Міжнародні послуги USPS досить дорогі. Скільки буде коштувати доставка саме вашої посилки, можна порахувати за допомогою калькулятора на сторінці USPS .

Корисна порада: Стандартні коробки для відправки можна взяти в відділеннях USPS безкоштовно - вони розміщені на спеціальному стенді біля входу. Їх дозволяють забрати додому і пізніше принести в відділення вже готову посилку.

2. Meest

Популярністю користуються і кур'єрські служби, які доставляють вантажі прямо в руки одержувачу.

Meest - одна з таких служб. Компанія відправляє посилки фізичним особам в країни Східної Європи, Середньої Азії і на Кавказ.

Оскільки головний офіс Meest знаходиться в Нью-Джерсі, то спочатку посилку потрібно відправити саме туди. Це можна зробити або за допомогою кур'єра, або службою доставки FedEx.

Щоб знайти кур'єра поблизу, можна скористатися пошуком.

Якщо будете відправляти самі, то наклейки FedEx та інструкції можна знайти на сайті кур'єрської служби.

Збираючи посилку, перш за все, переконайтесь, що вона не перевищує допустимі норми ваги і не містить заборонених продуктів. Список можна подивитися на сторінці Meest.

Корисна порада: Вибираючи тариф, зверніть увагу на кінцевий пункт. Це може бути поштове відділення (дешевше) або безпосередньо одержувач (дорожче, оскільки кур'єр передає з рук в руки). Якщо кур'єр не застав одержувача будинку, то можна зв'язатися з відділенням Meest і домовитися ще про одну доставку. Чи є кур'єрська доставка в вашій країні, краще уточнити в Meest.

3. Благодійна місія «Назарянин»

Місія « Назарянин » , Крім благодійності, займається ще й доставкою вантажів у країни пострадянського простору. Головний офіс компанії розташований в Портленді (Орегон), але пункти збору є в різних штатах США.

Доставка здійснюється в міста Росії, України, Білорусі, Прибалтики (Литва, Латвія, Естонія), Молдавії, Казахстану, Узбекистану, Киргизстану.

Є можливість відстежити баркод на сайті .

Доставка до поштового відділення. Якщо доплатити $ 10 при доставці в Україну і Білорусь морем, посилку вручать прямо в руки клієнтові.

4. Кур'єрські служби Fedex , DHL , UPS

Працюють переважно з компаніями і відправкою документів. В термін, безпечно, але дуже дорогі тарифи. Приватним особам рекомендується відправка кур'єрською службою, якщо важлива терміновість і не важлива вартість відправки.

Що не можна відправляти в посилках

Перш ніж збирати посилку, важливо знати, що можна, а що не можна пересилати. Переліки заборонених предметів є на сайті державної пошти USPS , Поштової служби Meest, а також на сайтах кур'єрських доставок FedEx , UPS .

У різних служб списки можуть дещо відрізнятися, хоча основа переліку - незмінна. Також зверніть увагу на те, що при авіаційних відправлень вимоги жорсткіші - так, вам можуть дозволити відправити рідини і духи / лаки в морському перевезенні, але ніколи в авіа.

Також зверніть увагу на те, що при авіаційних відправлень вимоги жорсткіші - так, вам можуть дозволити відправити рідини і духи / лаки в морському перевезенні, але ніколи в авіа

Крім того, країна, в яку йде посилка, також може мати свої обмеження. Тому перед відправкою обов'язково перевірте вимоги кур'єрської служби та конкретної країни.

Митні правила

При відправці посилки за кордон дуже важливо правильно заповнити митну декларацію CN23 - від цього залежить, чи пропустить митниця її за кордон. У документі обов'язково потрібно вказувати вартість кожної речі, яку ви вкладаєте в посилку. Причому, обов'язково потрібно максимально конкретизувати, що ви надсилаєте. Якщо напишіть просто "речі", то на митниці посилку обов'язково розкриють для перевірки.

Кожна з країн пострадянського простору має свої митні обмеження при доставці посилок. Вони, зокрема, стосуються максимально допустимої ваги і вартості вкладених в посилку предметів.

Вони, зокрема, стосуються максимально допустимої ваги і вартості вкладених в посилку предметів

Читайте також:

Як купити авто в США

Як отримати кредитку і побудувати хорошу кредитну історію

Як отримати права в США

10 відносно чесних способів залишитися в США

Обживаємося в США: що нести в банк і як зробити посвідчення

Як отримати освіту в США і скільки це коштує

Заходьте на сторінку ForumDaily в «Фейсбуці» , Щоб бути в курсі останніх новин і коментувати матеріали.

Новости