Як отримати ліцензію на вантажоперевезення

Перед тим як бігти за ліцензією для вантажоперевезень потрібно чітко знати на яку перевезення вона потрібна і які   види автомобілів для перевезення вантажів   є Перед тим як бігти за ліцензією для вантажоперевезень потрібно чітко знати на яку перевезення вона потрібна і які види автомобілів для перевезення вантажів є. У Росії ліцензія необхідна для перевезення вантажу з вантажопідйомністю транспорту вище 500 кг.

Існують три типи ліцензій:

  • Стандартна - для комерційного перевезення в межах країни;
  • Стандартна міжнародна - для перевезення вантажу за кордон;
  • Обмежена - для перевезення тільки власних вантажів в межах країни.

Слід звернути увагу в яких випадках використовують обмежену ліцензію. Наприклад, Ви приватний підприємець і робите продукцію, яку необхідно доставити в ваш магазин. Це означає, що обмеженою ліцензії достатньо щоб возити свою продукцію, оскільки комерційним візництвом Ви не займаєтеся. Для отримання обмеженою ліцензії в орган не потрібно подавати довідку з податкової, декларацію про наявність власної стоянки, дані про склад і кваліфікацію фахівців.

Ліцензії можна отримати тільки в органах Російської інспекції Міністерства Транспорту РФ. Ліцензія видається на період не менше 3 років. Але є винятки, наприклад, якщо у підприємця закінчується термін дії свідоцтва про реєстрацію. Термін дії ліцензійної картки - 1 рік. Термін дії ліцензії або картки не впливає на дію договорів, на стоянку і техобслуговування.

Термін дії ліцензії або картки не впливає на дію договорів, на стоянку і техобслуговування

Державний орган ліцензування має право розглядати Вашу заяву протягом 30 днів. Але практика показує, що ліцензію можливо отримати протягом 1-2 тижнів. Термін розгляду документів вважається з моменту оплати рахунку-фактури або дня прийому Ваших документів за описом.

Для того, щоб отримати стандартну ліцензію потрібно здати в Транспортну Інспекцію наступний перелік документів:

  1. Заповнений бланк заяви на видачу ліцензії;
  2. Копію та оригінал свідоцтва про реєстрацію приватного підприємця;
  3. Довідку про те, що Ви перебуваєте на обліку в ДПІ;
  4. Інформація про наявні транспортні засоби - довіреність або договір оренди;
  5. Підтверджують дані про виконання вимог з безпеки руху і пожежної безпеки - договір на техобслуговування автомобіля, сервісна книжка;
  6. Декларація про наявність власної стоянки - договір зі стоянкою, корінці квитанцій за оплату.

Якщо Ви вирішили відкрити бізнес з вантажоперевезень на юридичну особу, то до всього перерахованого вище доведеться додати копії та оригінали установчих документів і дані про склад і кваліфікацію фахівців з лицензирующему виду діяльності. Повний список всіх необхідних документів Ви знайдете в Постанові «Про ліцензування перевезень автомобільним транспортом пасажирів і вантажів у міжнародному сполученні, а також вантажів в межах Російської Федерації».

Коли Ви отримали ліцензію і відкрили свій бізнес, то можете відразу ж шукати вантажі для перевезення або шукайте транспорт для перевезення у нас .

Новости