Як зберігати червону і чорну ікру?

  1. Як зберігати ікру в банках?
  2. Як зберігати развесную ікру?
  3. заморожування ікри

Чорна і червона ікра є воістину елітним стравою. Вміст маленької 100-грамової баночки, звичайно, не встигне зіпсуватися - його швидко з'їдають. Але що робити тим, хто «затаритися» за два-три тижні до Нового року, поки ціни на продукти не злетіли вгору? Або тим, кому родичі привезли кілька кілограмів цього цінного вантажу? У цьому матеріалі ми розповімо вам про те, як зберігати чорну і червону ікру в домашніх умовах протягом довгого часу.

Як зберігати ікру в банках?

Відразу слід зазначити, що будь-яких відмінностей в зберіганні чорної і червоної ікри немає. Важливо лише те, як розфасований даний продукт: в банки або реалізується на вагу. В останньому варіанті через відсутність консервантів термін зберігання набагато менший. Саме таку ікру - без консервантів - ми і реалізуємо, а, значить, відповідаємо за якість свого продукту на 100%.

Ласощі, упаковане в банки, може зберігатися протягом певного часу. Однак вміст відкритої упаковки повинно бути з'їдено максимум за 4 дні. Але є певних хитрощі, за допомогою яких можна продовжити «життя» елітного страви.

якщо Чорна ікра буде зберігатися протягом довгого часу, то її спочатку треба обробити. Зберігати продукт у відкритій металевій банці можна. Його слід обов'язково перекласти в скляну або пластикову банку. як зберігати червону ікру в пластиковій банці? Для тривалого зберігання необхідно змастити продукт зверху рослинним маслом.

Майте на увазі, що терміни зберігання залежать і від тари. Так для залізної закритій банці вони виглядають наступним чином:

  • 9 місяців при мінус 18 градусах, тобто при заморожуванні;
  • 2,5 місяці при мінус 5;
  • 10 діб при плюсовій температурі, не вище 5 градусів.

У скляній тарі терміни зберігання наступні:

  • 9 місяців при мінус 18 градусах;
  • 6 місяців при мінус 5;
  • 3 тижні при температурі, не вище 5 градусів.

Як зберігати развесную ікру?

Найкраще купувати ікру, упаковану в заводську тару, таку, як продається в нашому магазині. Якщо ви десь придбали развесную ікру, знайте, що зберігається вона вкрай недовго, так як ікра - це білок в живому вигляді.

Банки щільно закрийте пластиковими кришками. Час від часу перевіряйте запах і смакові якості страви. Так зберігати червону ікру і чорну ікру можна протягом 1 тижня.

заморожування ікри

Якщо вам необхідно заморозити продукт, то корисно знати, як зберігати ікру в замороженому вигляді. Ніяких особливих умов немає - просто поставте свій холодильник на експрес-заморозку, а температуру в морозильній камері не вище мінус 18. Заморожена ікра може спокійно зберігатися до 9 міс. Ікра не втратить своїх корисних властивостей якщо її правильно Дефростированное. Після заморозки покладіть банку ікри в холодильник і тримайте там поки ікра не стане звичною консистенції.

Замовити ікру

Як зберігати ікру в банках?
Як зберігати развесную ікру?
Але що робити тим, хто «затаритися» за два-три тижні до Нового року, поки ціни на продукти не злетіли вгору?
Або тим, кому родичі привезли кілька кілограмів цього цінного вантажу?
Як зберігати ікру в банках?
Як зберігати развесную ікру?

Новости