Як правильно вибрати змішувач для ванни

  1. Види кранів для ванної
  2. Вибір змішувача для ванної кімнати за типами монтажу
  3. Які матеріали для змішувача найкращі?

Поломка сантехнічного обладнання обов'язково ставить господаря перед складним завданням - як правильно вибрати змішувач для ванної, щоб і служив довго, і був зручним в експлуатації? На це питання немає однозначної відповіді. Оскільки вибір змішувачів - процес перебору різних фізико-технічних характеристик, запропонованих ринком моделей, і зіставлення їх з індивідуальними даними приміщення, особистими вимогами, розміщенням відводів та сантехніки.

Оскільки вибір змішувачів - процес перебору різних фізико-технічних характеристик, запропонованих ринком моделей, і зіставлення їх з індивідуальними даними приміщення, особистими вимогами, розміщенням відводів та сантехніки

Втомившись від вивчення величезної кількості характеристик, користувач вибирає змішувач для ванної за відгуками знайомих або рекомендації продавця. Такий підхід в корені неправильний, адже те, що доставляє комфорт іншим, може Вам абсолютно не підходити. Тепер давайте розберемося з тим, як вибрати змішувач для ванної по основними параметрами.

Види кранів для ванної

Перед тим як приступити до опису видів і їх особливостей, запам'ятаємо просте правило: можна купити змішувач для раковини з душем, для ванною з душем і зливом, для унітазу і біде, який був би:
  • довговічним і не вимагає ніякого ремонту;
  • максимально комфортним під час експлуатації;
  • невибагливим у відході.

довговічним і не вимагає ніякого ремонту;   максимально комфортним під час експлуатації;   невибагливим у відході

Ви можете вибрати змішувач для ванної з такими характеристиками, якщо правильно підберете його тип. Зараз виробники сантехніки пропонують:

Кульові або змішувачі з одним важелем

Якщо запитати у споживачів, які змішувачі для ванної кімнати будуть найнадійнішими, то вони дадуть відповідь - однозахватние. Вони обладнуються одним важелем (механізм управління температурою і напором води), яким можна проводити маніпуляції вправо-вліво, вгору-вниз. Ми склали рейтинг, який змішувач найчастіше вибирали виробники (брали участь і вітчизняні, і зарубіжні): IDDIS і Hansgrohe.

Увага! Для ванній найкращими змішувачами вважаються ті, які виробляються з сталевою кулею з нержавійки. Усередині нього знаходиться керамічний картридж. Він обладнаний двома пластинами з металокераміки, з допомогою яких змішувач виконує змішування холодної та гарячої води. Неодмінно поцікавтеся у продавця характеристиками спеціального кульового механізму. Виберіть кераміку: довговічне, гігієнічно, без вапняних нальотів.

Близько 80% користувачів впевнені, що саме вентильні прилади є найкращими для ванни. Вони практично завжди обладнуються гігієнічним душем і можуть доповнюватися виливом.

Якщо Ви вирішили купити двохвентильні змішувачі, то пропонуємо звернути увагу на наступних виробників - Kaiser і Migliore.

Увага! Змішувачі функціонують за рахунок крана-букси. Він може проводитися з різних матеріалів, але фахівці радять вибирати пристрої з буксой з кераміки. Зараз майже всі виробники змішувачів доповнюють прилади керамічними функціональними елементами, навіть китайські, але все-таки цей момент теж варто враховувати. Спочатку обов'язково поцікавтеся, вам пропонують керамічний (нового зразка з пластинами, виготовленими з гігієнічною кераміки) або черв'ячний (з латуні, старий зразок) змішувач і якого виробника краще вибрати. Тільки після того, як Ви з'ясуєте ці моменти, можна приступати до вибору дизайну.

Термостатичні

Інноваційні моделі кранів, які досить дорогі. Деякі користувачі відзначили, що це одні з найкращих змішувачів для ванни з душем.

Деякі користувачі відзначили, що це одні з найкращих змішувачів для ванни з душем

Вони обладнуються регулятором температур, який подає користувачеві воду потрібної температури і потоку (при будь-яких обставинах). Ми пропонуємо ознайомитися з рейтингом кращих змішувачів для ванної з душем: Cezares і Grohe.

Ми пропонуємо ознайомитися з рейтингом кращих змішувачів для ванної з душем: Cezares і Grohe

Увага! Термостатичний кран є найбільш економічно вигідним - знизить витрата води. Однак навіть найякісніші змішувачі досить вибагливі до умов експлуатації. Так як пристрій інноваційне, поділимося радою, як вибрати змішувач для ванної з термостатом. Рекомендуємо вибирати той кран, який обладнаний зрозумілою налаштуванням температури. Для цього потрібно оглянути пристрій.

Для цього потрібно оглянути пристрій

Варто відзначити, що виробники змішувачів пропонують і ще один тип сантехнічного обладнання - безконтактні крани. Ці пристрої обладнані датчиком руху і не обладнані вентилями або важелями. Щоб визначитися з тим, який змішувач краще купити для ванної, необхідно спочатку зрозуміти принцип роботи самого пристрою.

Щоб визначитися з тим, який змішувач краще купити для ванної, необхідно спочатку зрозуміти принцип роботи самого пристрою

Датчик працює в певному радіусі (від 12 до 35 сантиметрів). Як тільки він спостерігає рух, кран автоматично включає подачу води. Скласти рейтинг змішувачів з ІК датчиком складно, так як ці прилади - новинка на ринку. Через недовіру до механізму крани купуються рідко і збільшують вартість пристрою.

Через недовіру до механізму крани купуються рідко і збільшують вартість пристрою

Так які змішувачі краще купувати для ванної? У плані регулювання води найкраще одноважелі. Їх вважають більш швидкими і простими в управлінні.

Їх вважають більш швидкими і простими в управлінні

Зате більш довговічними є керамічні кран-букси. Якщо надійні змішувачі через п'ять-сім років експлуатації будуть складніше подаватися управління (іржавіння корпусу, знос деталей, засмічення), то двовентильні керамічні немає.

Якщо надійні змішувачі через п'ять-сім років експлуатації будуть складніше подаватися управління (іржавіння корпусу, знос деталей, засмічення), то двовентильні керамічні немає

Якщо ж Ви вибираєте інноваційний змішувач у ванну, краще порадитися, який краще купити, з тими, хто вже застосовує аналогічні моделі. Обов'язково поцікавтеся:

  1. Як він поводиться в умовах експлуатації.
  2. Якого виробника куплений змішувач для ванної у них.
  3. Які складнощі були з установкою і налаштуванням температури.

Запитайте у продавців, якої фірми краще вибрати змішувач для ванної. Зіставте всю отриману інформацію.

Вибір змішувача для ванної кімнати за типами монтажу

Запитайте у експерта, який краще купити змішувач, він відповість - будь-який, але з якісної установкою. Правильний рада для тих, хто збирається купувати імпортні моделі. Немає ніякого сенсу з'ясовувати, який змішувач краще, надійніше або довговічніше, якщо його монтаж проходить неправильно або з відхиленням від технології. Яким би якісним і дорогим не був кран, він поламається через півтора-два роки. Після аналізу рейтингу змішувачів по виробникам купите найбільш підходящу модель і запросіть для її монтажу кваліфікованого фахівця.

Зараз кращі виробники змішувачів пропонують сантехнічні пристрої, які встановлюються:

На стіну

Спеціально для читачів сайту «Ремонтик» ми склали рейтинг змішувачів для ванної з душем, в результаті чого вдалося з'ясувати, що настінні крани з гігієнічної лійкою найпопулярніші, практичні і надійні. Їх монтаж можна здійснити самостійно. Якщо Ви не уявляєте, як вибрати змішувач у ванну з душем і зливом, рекомендуємо звернути особливу увагу на довжину останнього. Скорочений або короткий кран вигідніше, якщо хтось в будинку любить приймати душ - виливши не заважатиме. Доглядаючи змішувач для ванни з душем і зливом, визначитеся, який вибрати метод кріплення лійки. Виробники Lemark і Hansa пропонують бюджетні моделі сантехнічних пристроїв з настінним розміщенням душа. Всі якісні змішувачі поставляються зі спеціальним тримачем для лійки (варто уточнити при покупці).

На бортик сантехніки

На бортик сантехніки

Крани такого типу бувають для умивальника / раковини, унітазу і біде. Якщо Ви не знаєте, який саме змішувач вибрати без душа, то зверніть увагу на такий тип пристроїв. Зазвичай вони мають короткий вилив, що зручно під час водних процедур.

Вбудований монтаж (в стіну)

Складаючи рейтинг змішувачів для ванни і раковини, з'ясували, що найвищою популярністю у тих користувачів, які віддають перевагу виключно душу, користується вбудований кран в стіну. Його монтаж багато в чому відрізняється від установки класичних моделей, тому якісний змішувач для ванни з душем потрібно встановлювати професіоналу. Це найкомпактніший тип кранів, які виробляються з маленьким зливом, частіше гігієнічним душем і важелем.

Добре себе зарекомендували вбудовані змішувачі від виробника Jacob Delafon і Geberit. Фахівці стверджують, відштовхуючись від проведеного тесту - змішувачі для ванн такого монтажу показують себе набагато краще в експлуатації.

Крім того, якісні змішувачі бувають врізними. Прилади мають у своєму розпорядженні на борту ванною, але видно залишаються тільки механізми управління - гібриди між вбудованим монтажем і монтажем на бортик. Якщо Ви плануєте дізнатися, якої фірми краще вибрати змішувач, придивіться до моделей європейських виробників. Нещодавно на ринку з'явилися підлогові моделі сантехнічних пристроїв. Однак вони ще не набули високої популярності, так як не адаптовані для ванної маленької площі. Підлогові моделі підходять тільки для просторих приміщень, так як вони не економлять простір.

Які матеріали для змішувача найкращі?

Визначившись з тим, який змішувач з кранами або рукояткою, зверніть увагу на матеріали виробництва його корпусу. Існує маса варіантів виконання:

Силумін - недовговічний і найдешевший. Силумінові пристрій є найбільш дешевим варіантом для ванної. Воно має нетривалий термін експлуатації - зазвичай до трьох років. Але як показує практика, ці крани служать не більше півтора року. Навіть найкращі китайські змішувачі для ванної, які часто вибирають російські покупці, виготовлені з силуміну, хоча в характеристиках вказана латунь. Перевірити дуже легко, перевіривши вага пристрою. Якщо воно важке, то цього говорить, що матеріалом для виготовлення виступав метал, ну а якщо легке, то силумін (основний компонент кремній).

Якщо воно важке, то цього говорить, що матеріалом для виготовлення виступав метал, ну а якщо легке, то силумін (основний компонент кремній)

Латунь - довговічне і недорого. Експерти радять купувати саме латунні змішувачі для ванної. Причому вміст міді в сплаві обов'язково повинно бути не менше 45%.

Причому вміст міді в сплаві обов'язково повинно бути не менше 45%

Нержавіюча сталь - доступно і практично. Якщо Ви попросите порадити якісний змішувач у ванну або на раковину, то ми радимо такі моделі. Однак на ринку трохи кранів такого класу, так як нержавіюча сталь характеризується меншим терміном експлуатації - 5-7 років, тоді як латунь від 10 років. Якщо Ви все ж зупинили свій вибір на нержавійці, то краще купувати продукцію від виробника IDDIS.

Якщо Ви все ж зупинили свій вибір на нержавійці, то краще купувати продукцію від виробника IDDIS

Пластик - непрактично, недовговічне, але в той же час дуже дешево.

Пластик - непрактично, недовговічне, але в той же час дуже дешево

Мідь, бронза, кераміка та інші. З'ясовуючи, який змішувач краще, не забувайте, що ці матеріали дуже дорогі і мають меншу стійкість до вологи, так як проходять обов'язкову дорогу обробку корпусу. Тобто змішувач з цих матеріалів буде дорогим, який би виробник його ні виготовив.

Тобто змішувач з цих матеріалів буде дорогим, який би виробник його ні виготовив

У сантехнічних магазинах Ви побачите змішувачі, які були виготовлені з інших матеріалів. Однак ми привели рейтинг змішувачів для ванної, витривалості до експлуатаційних навантажень, а також вартості. Не вибирайте кран з матеріалів, які не були затверджені часом експлуатації.

Відмінними адаптаційними і міцності відрізняються крани від вітчизняних виробників. Однак якщо Ви ще не вирішили, який саме змішувач купити в ванну від російських виробників вигідніше, то варто задуматися про дизайн. Серед вітчизняних компаній тільки одиниці виробляють красиві і якісні крани.

Крім перерахованих виробників, існують і інші компанії, що пропонують якісну і хорошу продукцію: ideal Standard, Roca, Blanco та інші.

Корисні поради щодо вибору змішувача у ванну

Коли Ви виберете тип крана, спосіб монтажу і компанію-виробника, можна приступити до підбору монтажу за характеристиками:

  • особливості підводки;
  • довжина шлангів підводки;
  • на скільки отворів встановлюється (шайба, гайка) та інші.

особливості підводки;   довжина шлангів підводки;   на скільки отворів встановлюється (шайба, гайка) та інші

При виборі кращого змішувача віддавайте перевагу тій моделі, яка ідеально підходить за технічними характеристиками під існуючі в Вашій квартирі. Інакше установка і експлуатація зручності обійдуться дуже дорого: поломки, докупкі і заміна деталей. Потім можете звертати увагу на зовнішні показники. Вони повинні ідеально підходити під інтер'єр приміщення. Не забувайте, що більшість європейських виробників пропонують в різних колірних рішеннях крани на біде, раковину і змішувачі у ванну з душем. Які з них найкращі, зможе підказати дизайн приміщення.

Які з них найкращі, зможе підказати дизайн приміщення

Існують ще невеликі хитрощі вибору крана в ванну:

  • Вкрай важливі форми і довжина виливу, якщо Ви любите приймати душ;

Вкрай важливі форми і довжина виливу, якщо Ви любите приймати душ;

  • Вкрай важливим є розташування важеля на одноважільних пристроях. Для любителів душа краще вибрати з важелем, який фіксується вертикально, або сенсорний, термостатний кран;

Для любителів душа краще вибрати з важелем, який фіксується вертикально, або сенсорний, термостатний кран;

  • Для змішувача на раковину особливу роль відіграє висота виливу. Чим менше сантехніка, тим менше вигнутий і коротшим повинен бути вилив. Тут неважливо, якої фірми купувати змішувач, так як більшість виробників пропонують різні вироби;

Тут неважливо, якої фірми купувати змішувач, так як більшість виробників пропонують різні вироби;

  • Вкрай бажаним є наявність аератора. Таке пристосування на кінці виливу робить струмінь потужної і спрямованої при мінімальному відкритті крана. Слабкіше натиск, менше бризок - нижче витрата води;

Слабкіше натиск, менше бризок - нижче витрата води;

Тепер, відштовхуючись від рекомендацій, Ви зможете вирішити, яким буде якісний змішувач для ванної по характеристикам і фірмі. Оцініть і ретельно все продумайте, адже саме в цьому полягає запорука якісної покупки!

Можливо Вам буде також интерестно:

Поломка сантехнічного обладнання обов'язково ставить господаря перед складним завданням - як правильно вибрати змішувач для ванної, щоб і служив довго, і був зручним в експлуатації?
Так які змішувачі краще купувати для ванної?
Які матеріали для змішувача найкращі?

Новости