Як зварити картоплю в мультиварці - допомога починаючим господаркам

  1. Як варити круглу картоплю в мультиварці
  2. Як варити картоплю в мундирі в мультиварці
  3. Картопля в мультиварці на пару

Тільки купивши мультиварку, господині прагнуть дізнатися, як готувати в ній найпростіші страви, щоб потім перейти до більш складним рецептами. І в першу чергу потрібно дізнатися, як варити картоплю в мультиварці. Пропонуємо кілька основних способів приготування.

Як варити круглу картоплю в мультиварці

Найпростіший спосіб приготувати картопля - це зварити його. Але, слід пам'ятати, що для салату картопля не повинен бути переварений, інакше він буде погано різатися і прилипати до ножа. Детальніше про варінні картоплі в мультиварці:

  • середнього розміру картопля помити і почистити, складаючи в холодну воду для того, щоб бульби не потемніли. Якщо картопля великого розміру, то його можна розрізати на кілька частин;
  • скласти очищені бульби в мультіварочную чашу і залити водою приблизно на один-два сантиметри вище картоплі. Можна залити картопля вже гарячою водою, тоді зменшиться час приготування;
  • посолити за смаком, додати спеції, можна кинути в воду лавровий лист, цілу цибулину або перець горошком;
  • виставити на панелі мультиварки режим «Варка на пару» або «Варка», час приготування потрібно встановити приблизно 30-40 хвилин в залежності від розміру і об'єму картоплі. Якщо ви готуєте в мультиварці-скороварці, то зменшите час до 15-20 хвилин.

Готову картоплю посипати часником, зеленню, додати вершкове масло, обсмажену цибулю і подавати як гарнір або просто вживати з солоною рибою або салатом. Також можна зробити пюре: влити гаряче молоко і потовкти, додавши масло або яйце.

Як варити картоплю в мундирі в мультиварці

Картопля, зварений в мундирі, містить більше корисних речовин, ніж просто варену картоплю. До того ж, його не треба чистити, що скорочує час приготування і залишає більше часу на відпочинок. Як готувати картоплю в мундирі:

  • приблизно рівні за розміром і сорту бульби помити щіткою;
  • підготовлену картоплю викласти в чашу і залити водою на кілька сантиметрів вище бульб. Необхідно додати чайну ложку солі - це допомагає шкірці картоплі залишатися цілою при варінні і зберігати вітаміни і поживні речовини;
  • включити режим «Варка на пару» або «Варка» на 20-30 хвилин. Пам'ятайте, що час приготування молодої картоплі вище, ніж старого.
Тільки купивши мультиварку, господині прагнуть дізнатися, як готувати в ній найпростіші страви, щоб потім перейти до більш складним рецептами

Як варити макарони в мультиварці: секрети приготування ви знайдете в нашій статті .

Картопля в мультиварці на пару

При приготуванні на пару в картоплі залишається набагато більше корисних речовин, ніж при варінні у воді. Картоплю на пару можна зварити в мультиварці: для цього потрібно почистити її, посолити і додати спецій, скласти в контейнер-пароварку і виставити програму «Варка на пару» хвилин на 30. Попередньо потрібно налити в мультіварочную чашу кілька склянок води (до першого поділу) . Картопля на пару можна готувати як цілком, так і порізавши на шматочки.

Існує кілька маленьких хитрощів, які можуть допомогти господаркам заощадити час:

  1. Разом з приготуванням картоплі на пару можна зварити шматочок курки або сардельки. Для цього потрібно скласти курку або сардельки в чашу мультиварки, залити кількома склянками води, а зверху поставити чашу для пароварки, в яку помістити очищену картоплю. На виході виходить повноцінний обід або вечерю всього за 20-30 хвилин.
  2. Якщо ви хочете зробити вінегрет, то можна зварити картоплю та інші овочі на пару в мультиварці, нарізавши їх кубиками і склавши в контейнер для пароварки: буряк, потім морква і картопля. Вам залишиться тільки додати решту складових для салату, і вінегрет готовий.

Новости