Як я повертаю частину грошей майже з усіх своїх покупок

Більшість з нас кожен день щось купує: продукти, одяг, меблі, техніку і так далі.
Але далеко не всі знають, що сьогодні є інструменти, які дозволяють законно повертати собі
частина грошей практично з будь-яких покупок.

У цій статті я поділюся з вами своїм досвідом і розповім про тих інструментах, які дозволяють мені повертати частину грошей практично з будь-яких моїх покупок.

Відразу скажу, що представники тих організацій, про які піде мова нижче, ніколи не виходили зі мною на зв'язок з проханнями розповісти про них. Це лише мій досвід, який може вам стати в нагоді. Моя вигода від того, що я ділюся з вами цією інформацією лише в тому, що якщо ви, також як і я, почнете ними користуватися, то вони зроблять мені бонус, в рамках їх партнерської програми. Для мене це буде приємним плюсом за витрачений на підготовку цієї статті час.

Тож почнемо.

1. Кредитна карта « AllAirlines »Від банку Тінькофф

Кредитна карта «   AllAirlines   »Від банку Тінькофф

Цю карту я відкрив собі на початку 2014 року, і з тих пір вона принесла мені приблизно 105 000 рублів.

Яким чином?

Тут принцип дуже простий. Після отримання карти вам відразу стають доступні 30 000 рублів від банку, які вже лежать на мапі. По суті - це кредит. Але якщо його використовувати з розумом, то цей кредит буде не забирати гроші, а навпаки приносити.

Ось, як це працює.

Коли я розплачуюсь цією картою в магазинах або в інтернеті, то банк повертає мені 2% (до 5% за покупку авіаквитків, до 10% за бронь готелів) від більшості покупок назад на карту, але не у вигляді звичайних грошей, а у вигляді миль .

Наприклад, якщо я купив в магазині «Ікеа» меблі на 40 000 рублів, то банк нарахує на мій рахунок приблизно 800 миль. Таким чином, просто оплачуючи картою всі свої звичайні витрати, у мене за рік набігає приблизно 35 000 миль.

Як ці милі витрачати?

Милі можна витратити на компенсацію вартості авіаквитків будь-яких авіакомпаній, які ви купували за допомогою цієї карти.

Наприклад, якщо у мене на балансі 35 000 миль, а я недавно купував квитки, припустимо, за 27 500 рублів, то я можу компенсувати цю покупку милями. При компенсації (вона робиться в особистому кабінеті на сайті) банк спише з мене 27 500 миль, а натомість поповнить мій рахунок на 27 500 рублів.

Таким чином за три роки я витратив уже більше 100 000 миль.

Наведу кілька скріншотів, як це працює. Ось скріншоти з виписки з карти, де видно, що за звичайні покупки банк повертає на баланс 2% у вигляді миль:

Ось скріншоти з виписки з карти, де видно, що за звичайні покупки банк повертає на баланс 2% у вигляді миль:

Якщо купувати через карту авіаквитки, то повернення як правило буде ще більше. В даному випадку 3%:

В даному випадку 3%:

Як видно з скріншотів, я навіть за оренду серверів для своїх сайтів плачу з цієї карти і з кожної оплати отримую по 132 миль. Виходить, що я просто витрачаю ці кредитні гроші на свої звичайні покупки і при цьому збираю милі на власному рахунку.

На цьому скріншоті з особистого кабінету банку видно, що у мене на даний момент накопичена 25 331 миля.

Як я говорив вище, милі можна витрачати на компенсацію покупок будь-яких авіаквитків. Наприклад, як тільки у мене накопичиться 33 000 миль, я зможу компенсувати покупку авіаквитків, яку робив на сайті Аерофлоту в грудні.

Приклад компенсації:

Виходить така схема:

Беремо карту, на якій лежать гроші банку. Протягом місяця платимо за всі свої звичайні покупки цією картою (грошима банку) і накопичуємо милі. В кінці місяця поповнюємо карту своїми гроші рівно на ту суму, що витратили на покупки за місяць. Поповнення у цього банку без відсотків. Скільки віддав оператору, стільки надійде на рахунок карти.

Як підсумок - ми витратили ту ж суму, як якщо б ми просто платили за все готівкою, але різниця в тому, що при такому підході ми ще й накопичили милі.

«У чому ж підступ?» - запитаєте ви. Адже за трату кредитних грошей треба платити відсотки! Банки завжди прагнуть заробити на своїх клієнтах, а не навпаки!

Вся фішка тут в так званому безпроцентному періоді. У даній карти він становить 55 днів. Це означає, що я можу спокійно користуватися кредитними грошима майже два місяці, не сплачуючи жодних відсотків. Головне, поповнити карту на всю суму витрачених з неї коштів швидше ніж пройдуть ці 55 днів. Таким чином, я роблю покупки з використанням карти, збираю милі, а в кінці місяця просто поповнюю карту без відсотків в магазині «Зв'язківець» і не плачу ніяких відсотків по кредиту.

За три роки використання карти каверз я не виявив. Єдине, що я не зрозумів - за яким принципом за деякі покупки милі не нараховуються зовсім, а за деякі (відсотків 10 від усіх покупок) нараховується не 2%, а менше. Спробую сьогодні написати їм на підтримку і уточнити цей момент.

Оновлене

Поспілкувався з ними в онлайн-чаті. Причина виявилася в тому, що максимум за розрахунковий період (30 днів) можна накопичити 6000 миль. Іноді я перевищував цей ліміт, тому далі милі не нараховувалися.

Щоб отримати від цієї карти максимум, потрібно знати кілька важливих моментів.

1. Обслуговування карти коштує 1890 рублів в рік. У моєму випадку ця сума окупається багаторазово.
2. Якщо ви виїжджаєте в іншу країну і плануєте розплачуватися картою або знімати готівку там, то внесіть країну поїздки в білий список в налаштуваннях карти в особистому кабінеті, інакше карта буде заблокована при спробі розплатитися за товари або зняти гроші в банкоматі іншої країни.
3. Нарахування миль за покупки відбувається не відразу, а приблизно через 1-2 тижні.
4. При отриманні картки у мене була підключена послуга страхування від невиплати боргу. За неї банк щомісяця списував невелику суму. Якщо страхування вам не потрібно, треба його відключити в особистому кабінеті в налаштуваннях карти.
5. Якщо ви активно користуєтеся картою і вчасно гасіть витрачені суми, банк буде поступово підвищувати кредитний ліміт карти. У мене це було так. Спочатку на карті було тільки 30 000 руб (при отриманні карти), через деякий час при активному використанні карти ліміт підвищується до 70 000, далі до 150 000, 400 000, 700 000 руб. Далі не знаю, тому як у мене він зараз застиг на цій цифрі.
6. Поповнювати картку без відсотків можна в салонах «Зв'язковий», «Евросеть», в будь-якому поштовому відділенні та багатьох інших місцях.
7. Не знімайте з цієї карти гроші в банкоматах. За зняття кредитних грошей в банкоматі будь-якого банку бере велику комісію і Тінькофф Банк тут не виняток. Особисто я за три роки жодного разу не знімав гроші з цієї карти в банкоматах.
8. Головне пам'ятати, що гроші на карті - кредитні, але не варто переживати, що доведеться платити відсотки по цьому кредиту. У цій карти безвідсотковий період 55 днів. Просто устигайте повертати витрачену суму назад на карту протягом цього терміну і ніякі відсотки платити не доведеться.
9. Карту видають не всім. Якщо у вас погана кредитна історія або є інші кредитні карти цього банку, то карту можуть і не видати.

«На чому ж тоді заробляє банк?» - запитаєте знову ви.

На мій погляд, банк заробляє на тих людях, хто витрачає гроші з карти, але не встигає за 55 днів погасити борг. Такі люди змушені платити відсотки по кредиту. І чомусь мені здається, що таких користувачів карти більшість, і тому банку це вигідно. Ваша ж задача - не піддаватися спокусі і вчасно повертати витрачену суму на карту, щоб використовувати тільки її плюси у вигляді бонусних миль.

Загалом, якщо використовувати цю карту з розумом, то можна безкоштовно літати куди-небудь всією сім'єю один або кілька разів на рік, що я і роблю, і вам раджу.

Подати заявку на отримання такої карти можна тут .

Я знаю, що зараз і інші банки пропонують подібні карти, де є повернення частини витрачених грошей назад на карту, тому буду вам вдячний, якщо ви поділитеся своїми знахідками в коментарях. Особливо цікаві такі рішення, які доступні по всій Росії, а не тільки в великих містах. Може бути вже є рішення і краще, ніж карта AllAirlines, і з вашої подачі я перейду на більш вигідний варіант.

Далі розповім про так званих Кешбек (від cashback - повернення готівки) сервісах, які дозволяють повертати частину грошей від покупок, зроблених в популярних інтернет-магазинах, сайтах бронювання готелів і т.д. Зародилися ці сервіси на заході, але в останні роки і у нас почали з'являтися гідні рішення.

У чому головна ідея таких сервісів і як вони взагалі працюють?

Принцип у них дуже простий. Припустимо, є така популярна майданчик, як AliExpress .

Творці Кешбек-сервісу зв'язуються з адміністрацією цього майданчика і кажуть їм в дуже спрощеному вигляді приблизно наступне: «Хлопці, давайте ми будемо приводити натовпу клієнтів на вашу майданчик, а ви нам будете платити 10% з їх покупок. Як вам? ». Хлопці з AliExpress подумали-подумали і погодилися.

Далі за роботу беруться технічні фахівці і налаштовують спеціальну інтеграцію, щоб всі люди, які приходять на цей майданчик з цього кешбек-сервісу, враховувалися у продавця і цього кешбек-сервісу відраховувалося 10% з їх покупок.

Тепер творці Кешбек-сервісу пишуть в інші популярні магазини, наприклад в МВідео приблизно наступне: «Хлопці, давайте ми будемо приводити вам натовпу клієнтів, а ви нам будете повертати 5% з їх покупок. Вчора ми підписали договір з Aliexpress по тій же схемі. Як вам? ». Хлопці з МВідео подумали-подумали і погодилися.

Далі все по тій же схемі. Так, крок за кроком, Кешбек-сервіс домовляється з величезною кількістю інтернет-магазинів і налаштовує технічну інтеграцію.

Тепер залишається справа за малим - почати залучати в усі ці магазини і майданчики натовпу клієнтів. Як це найпростіше зробити? Правильно - запропонувавши повертати клієнтам частину грошей з їх покупок, якщо вони будуть переходити на ці сайти через Кешбек-сервіс.

На сайті кешбек -Сервис вивішується повідомлення: «Купуйте на Aliexpress через нас і ми повернемо вам 6,5% за будь-які покупки»! 6,5% на дорозі не валяються, тому будь-яка нормальна людина, знаючи що тут немає ніякого підступу (а його тут немає), звичайно ж скористається цією пропозицією.

Тут працює модель виграв-виграв-виграв, тому в плюсі ​​залишаються все.

Плюси продавця: Той же AliExpress або будь-який інший магазин отримує натовп клієнтів, втрачаючи при цьому 10%, але зате йому не треба витрачати гроші на рекламу.
Плюси покупця: Звичайний користувач, як ми з вами, отримує повернення 6,5% вартості від скоєних ним покупок.
Плюси Кешбек-сервісу: Творці сервісу заробляють на тій різниці, що вони отримують від магазину і повертають клієнтові. В даному прикладі це 3,5% від суми покупки.

Усі щасливі.

Тепер пару слів про тих Кешбек-сервісах, якими я сам користуюся.

1. Сервіс LetyShops

На цей сервіс я перейшов недавно, але з кожним днем ​​він подобається мені все більше. У них на даний момент є домовленості з 960 магазинами. Повертають від 1 до 10% з покупок.

Повертають від 1 до 10% з покупок

У сервісу зручний інтерфейс, приємний дизайн, є онлайн служба підтримки, багато позитивних відгуків.

Виводити гроші можна на банківську карту (карти РФ і України), Webmoney, Яндекс.Деньги або Paypal. Мінімальна сума виводу 500 рублів.

Як здійснювати покупки через цей сервіс?

Насамперед в сервісі потрібно зареєструватися і увійти під своїм логіном і паролем.

Далі є два варіанти.

1. На головній сторінці сервісу вибираємо потрібний магазин і просто клікаєм по ньому. Сервіс перенаправить вас на сайт цього магазина, а там вже будуть в курсі, що з будь-якої вашої покупки вам належить повернення частини суми.

2. Можна поставити розширення для браузера (Chrome або Firefox). Клікнути по ньому, знайти там потрібний магазин і перейти в нього звідти. А можна просто відразу перейти на сайт магазину, а потім відкрити розширення і клікнути там «Активувати Кешбек» для цього сайту. Але цей варіант працює не з усіма магазинами, тому для надійності краще використовувати перший спосіб.

За останні дні через цей сервіс я робив кілька дрібних замовлень на AliExpress, а сьогодні вранці купив деяку екіпіровку для заняття фітнесом в магазині Nike. Все Кешбек відразу з'явилися в моєму обліковому записі.

За деякими магазинах Кешбек суми з'являються не відразу після покупки, а через добу.

Гроші, накопичені таким чином на балансі, можна вивести приблизно через два місяці. Це зроблено з метою захисту від недобросовісних клієнтів, які отримавши Кешбек можуть скасувати покупку в магазині і таким чином зможуть і гроші за покупку повернути, і Кешбек отримати.

Оновлене

За місяць користування сервісом, мені вдалося повернути більше 11 000 рублів

За місяць користування сервісом, мені вдалося повернути більше 11 000 рублів

Загалом, сервіс гідний, безперечно варто його спробувати.

2. Сервіс Kopikot

Цей сервіс з'явився на нашому ринку одним з перших, і раніше я користувався в основному саме їм. Тут також представлена ​​величезна кількість магазинів, сайтів бронювання готелів, авіакомпаній і т.д.

д

Найбільший свій Кешбек я отримав саме через Kopikot, купивши через них авіаквитки на сайті авіакомпанії Etihad Airlanes. Скріншот того, як виглядає список Кешбек в особистому кабінеті:

Скріншот того, як виглядає список Кешбек в особистому кабінеті:

Принцип роботи у цього сервісу точно такий же, як і у попереднього. Заходьте на сайт сервісу, входите під своїм логіном і паролем, вибираєте потрібний магазин і переходите на його сайт. Роблячи покупки, ви отримаєте частину грошей на свій рахунок в Kopikot. У цих двох сервісів можуть відрізнятися відсотки сум, які сервіс повертає вам на рахунок в тих чи інших магазинах.

Гроші також можна виводити на карту, Webmoney, Яндекс.Деньги і іншими варіантами. У сервісу також є розширення для браузерів.

Зареєструватися в сервісі можна тут .

Ці сервіси працюють за схемою, коли виграють всі, тому особисто я вважаю, що це дуже гарне рішення, яке потрібно обов'язково задіяти.

До речі, ще один неочевидний плюс у використанні цих сервісів в тому, що вибравши якийсь магазин з їх каталогу, ви можете бути впевнені, що це серйозний магазин і вас там не обдурять.

Поєднання Кешбек-сервісів і банківської карти з функцією повернення миль

Думаю, ви вже здогадалися, що ніхто не забороняє вам використовувати відразу обидва описаних в даній статті способу. Я, наприклад, все покупки, які роблю через Кешбек-сервіси, оплачую своєю карткою AllAirlines .

Таким чином, частина коштів мені повертається Кешбек-сервісом, а 2% повертається милями назад на карту.

Трохи математики.

Сьогодні вранці я купив собі екіпіровку для заняття фітнесом в інтернет-магазині Nike. Вона обійшлася мені в 7 757 рублів. Завдяки тому, що я перейшов на сайт магазину через Letyshop, магазин повернув мені з купівлі 655 рублів. Сплатив я своє замовлення своєю карткою AllAirlines, що дозволить мені отримати ще приблизно 155 миль (вважай рублів).

Разом, завдяки цим двом інструментам мені вдалося сьогодні тільки на одній покупці заощадити 655 + 155 = 810 рублів.

А за рік, за рахунок цих двох інструментів, вдається повернути пристойну суму, яку можна витратити, наприклад, на відпочинок або куди-небудь інвестувати. Тепер і у вас є можливість повертати частину грошей з будь-яких покупок. Сподіваюся, цей матеріал був вам корисний. Буду вам вдячний, якщо ви поділитеся посиланням на цю статтю зі своїми друзями і колегами.

А якщо ви знаєте і інші рішення в цій галузі, будь ласка, поділіться ними в коментарях.

Ну і за традицією, невелике включення з життя, щоб ви не забували, що по той бік екрану така ж людина, як і ви)

Ну і за традицією, невелике включення з життя, щоб ви не забували, що по той бік екрану така ж людина, як і ви)

А ви використовуєте ці інструменти для повернення частини грошей з покупок?

Яким чином?
Як ці милі витрачати?
«У чому ж підступ?
«На чому ж тоді заробляє банк?
У чому головна ідея таких сервісів і як вони взагалі працюють?
Як вам?
Як вам?
Як це найпростіше зробити?
Як здійснювати покупки через цей сервіс?

Новости