Як повернути гроші від форекс брокера через Чарджбек

  1. Що таке чарджбек
  2. Правила повернення коштів
  3. Як працівники банку заважають отримати гроші
  4. Можливі проблеми повернення
  5. Скільки чекати повернення?
  6. Робіть все самі

Не всі брокери працюють чесно і виводять гроші своїм клієнтам. Що робити, якщо компанія не збирається віддавати ваші кошти?

Можна звернутися до регулятора. Якщо організація надійна, питання може вирішитися. Ось тільки обманюють зазвичай контори, які ніким не регулюються або отримали сертифікат від такої ж шахрайської організації. В такому випадку забрати свої кошти дуже складно. Але один вірний є - чарджбек. Що це за процедура, кому підходить і як виконати. Про все це поговоримо прямо зараз.

Що таке чарджбек

Чарджбек - послуга, доступна виключно для власників банківських карт Visa і MasterCard. Тому якщо поповнювали рахунок в інший спосіб, можете відразу шукати інші способи повернення грошей.

Чарджбек дозволяє отримати гроші назад на свою карту з рахунку одержувача без його відома. Тобто ви можете звернути в банк і повернути кошти з реквізитів брокера, при цьому самого дилера про це питати ніхто не буде.

Послуга не дозволить вивести зароблені на платформі гроші. Але свої отримати назад можна. Щоб все зробити правильно, потрібно дотримуватися певних правил. Більш того, є певний термін, коли можна вивести кошти назад. Тому не варто чекати, якщо підтримка компанії пропонує почекати з перекладом, а також пропонує поторгувати щодо нової стратегії. Швидше за все, ваші гроші хочуть або злити, або тягнуть час, щоб ви не встигли звернутися в банк.

Правила повернення коштів

Отже, якщо перший депозит був внесений з банківської карти Visa або MasterCard, а брокер не поспішає віддавати гроші, йдіть в банк. Але для початку зберіть докази проти брокера.

Зробіть скріншоти особистого кабінету, листування з представником компанії. Загалом, у вас повинні бути докази, що компанія навмисно затримує і не виводить гроші з рахунку. При цьому обов'язково ознайомтеся з призначеним для користувача угодою. Можливо, за умовами компанії максимальний термін на висновок ще не пройшов.

З роздрукованими скриншотами вирушайте в банк, де вам потрібно написати заяву на повернення. Якщо переводили гроші з картки Visa, подати заяву можете протягом 120 днів після поповнення рахунку. MasterCard - 180 днів. Подавати заяву про зворотне перекладі повторно можна протягом 540 днів.

Але в той же час співробітники деяких банків говорять, що особливих обмежень по термінах немає. Ми ж рекомендуємо в будь-якому разі не тягнути. Відправляйтеся в банк як тільки будете впевнені, що зможете довести вину брокера.

Крім роздрукованих скріншотів не забудьте паспорт і карту, з якої був внесений депозит.

Як працівники банку заважають отримати гроші

Банк не має права відмовляти в поверненні грошей з рахунку форекс брокера, якщо на те є вагомі аргументи. Більш того, гроші вам повертає не банк. Засоби приходять з банківського рахунку брокера. Ваш банк навіть за переклад нічого не заплатить, тому ніяких проблем з прийомом бути не повинно. Але не завжди.

Коли ми докладніше вивчали тему чарджбека, регулярно зустрічали відгуки, що працівники банку не хотіли приймати заяви. Причина - лінь. При подачі заяви від клієнта, співробітнику банку доведеться працювати, що подобається не всім.

Якщо зіткнетеся з такою поведінкою працівника банку, ні в якому разі не припиняйте домагатися вирішення проблеми. Звертайтеся до керівника відділення. Банк зобов'язаний розглянути вашу заяву і почати розгляд.

Можливі проблеми повернення

Ми вже розповідали про стандартні способи, якими брокери намагаються обманювати своїх клієнтів, щоб ті не повернули гроші. Але крім заговаривания зубів є більш хитрий спосіб. Компанії можуть встановлювати так звані «прокладки».

При депозиті з карти на банківський рахунок брокера, гроші спочатку зараховуються на сторонню електронну платіжну систему і тільки потім зараховуються на вказаний компанією рахунок. Якщо форекс дилер, з якого ви збираєтеся отримати кошти назад, встановив таку «прокладку», банк, швидше за все, виявиться безсилим у вирішенні проблеми.

Скільки чекати повернення?

До нашої редакції якось звернулася дівчина, залишити відгук про брокера, який не хотів виводити гроші. В особистому листуванні були надані скріншоти з доказами.

3 місяці вона намагалася домовитися з конторою, щоб та повернула гроші. Але не добившись від підтримки нічого, крім обіцянок розібратися в проблемі, вона вирушила в банк, прихопивши з собою документи і докази. Після оформлення заяви, співробітник банку сказав, що рішення буде відомо протягом 80 днів.

Відповідь була вже через місяць. Рішення було прийнято на користь клієнта. Ще через півтора місяці гроші були повернуті на карту дівчини.

Так, процедура тривала. Але якщо домовитися з дилером не вдається - це єдиний перевірений спосіб.

Робіть все самі

Платну допомогу в оформленні чарджбека знайти не складно. Більш того, якщо ви потрапили на цю статтю з пошукової системи, скоро напевно попадеться реклама контори, яка займається поверненнями з рахунків брокера. Але зв'язуватися ми з ними радимо в останню чергу.

По-перше, шахраїв серед них не менше, ніж недобросовісних брокерів. По-друге, щоб звернутися в банк, не потрібно мати гроші чи зв'язки. Все просто і доступно. По-третє, допомога юристів і інших фахівців коштує чималих грошей. Якщо брокер не віддає кілька сотень доларів, звертатися в агентства по поверненню не має особливого сенсу.

Якщо у вас є інші способи, які дозволять отримати назад свої кошти з рахунку брокера, діліться ними в коментарях нижче.

Що робити, якщо компанія не збирається віддавати ваші кошти?
Скільки чекати повернення?

Новости