Як повернути гроші за квиток на поїзд в Україні онлайн

  1. Які квитки на поїзд можна повернути онлайн через сайт Укрзалізниці?
  2. Як повернути квиток на поїзд онлайн в Україні: інструкція
  3. Скільки повернуть за квиток на поїзд в Україні?
  4. Куди звертатися за допомогою? Відділ підтримки клієнтів Укрзалізниці:

Зібралися подорожувати по Україні, а поїздка зірвалася? Сьогодні розповім, як здати квиток на поїзд онлайн, не виходячи з дому. Процедура займає не більше п'яти хвилин. Гроші мені на карту повернули буквально через пару днів.

В Україні всіма залізничними перевезеннями відає держпідприємство "Укрзалізниця". Вони продають квитки на потяги не тільки в касах, а й в інтернеті, на своєму офіційному сайті . Купити квиток дуже просто.

На сайті потрібно ввести місто відправлення та кінцеву точку подорожі, вибрати вагон і місце на схемі, ввести прізвища пасажирів і оплатити покупку карткою Visa або Mastercard.

Електронний квиток з QR кодом з'явиться на екрані після оплати. Його потрібно роздрукувати і показати провіднику. Також його надішлють вам на пошту, щоб не загубився. Якщо ви збираєтеся їхати поїздом з України в іншу країну, то вам потрібно буде цю паперову роздруківку обміняти в касі на справжній квиток. Але це тільки для міжнародних поїздів.

Але що робити, якщо поїздка зірвалася? Чи можна повернути квиток на поїзд Укрзалізниці?

Які квитки на поїзд можна повернути онлайн через сайт Укрзалізниці?

Ви можете повернути онлайн тільки квитки, куплені онлайн і НЕ роздруковані в касі. Якщо ви купили квиток на міжнародний потяг і встигли його роздрукувати, то оформлення повернення можливо тільки в касах Укрзалізниці.

Також повернення квитків онлайн неможливий, якщо ви спочатку купували квиток НЕ в інтернеті, а в касах УЗ.

Як повернути квиток на поїзд онлайн в Україні: інструкція

Процедура повернення електронного квитка на поїзд в Україні так само проста, як і покупка.

1. Перше, що вам потрібно зробити, це на сайті Укрзалізниці створити собі аккаунт: ввести в реєстраційну форму ім'я, прізвище, імейл і телефон. Вказуйте актуальні дані, адже на імейл вам прийдуть квитанції.

Вказуйте актуальні дані, адже на імейл вам прийдуть квитанції

2. Зайдіть в кабінет і виберіть вкладку "Повернення квитків".

3. Відрийте електронний квиток, який хочете повернути. Вам потрібно вказати дату КУПІВЛІ квитків (не плутайте з датою відправлення). Також в форму скопіюйте два рядки - UID і Фіскальний номер квитанції (ФК). На зображенні я показала, як їх знайти.

4. Далі натискайте "Повернути квиток". На екрані з'явиться сума повернення, яку ви можете порівняти з ціною покупки і прийняти рішення.

5. Якщо ще не передумали повертати квиток, сміливо тисніть "Підтвердити повернення". Висвітиться квитанція про повернення, яку продублюють ще й на електронну пошту.

6. Гроші повернуться на ту ж карту, з якої ви робили покупку. Система її пам'ятає, і ще раз реквізити вказувати не потрібно. Зазвичай процедура повернення займає від кількох годин до 5 днів.

Ми багато разів повертали квитки онлайн, і гроші зазвичай приходили на карту дуже швидко, буквально на наступний день.

ВАЖЛИВО! Ви можете здати квиток, куплений онлайн, і в залізничній касі. Гроші при цьому повернуться на карту, з якої ви здійснювали покупку, але термін повернення збільшиться до 10-15 днів.

Скільки повернуть за квиток на поїзд в Україні?

Сума повернення залежить тільки від терміну, який залишився до відправлення поїзда. Якщо передумали їхати мінімум за добу, то вам повернуть повну суму квитка і плацкарти за вирахуванням невеликої комісії. Зараз вона менше 22 гривень, це $ 0.9. Тобто якщо витратили на квиток 250 гривень, то 228 повинні повернути.

Повернення квитка менше ніж за добу до відправлення поїзда загрожує великими втратами. Крім комісії в 22 гривні, з вас утримають ще 50% вартості квитка і плацкарти. Ще менше грошей повернуть, якщо залишилося лише 9 годин до поїзда. Ви можете здати квиток ще протягом години після відправлення поїзда. Вам повернуть 10% від вартості квитка і плацкарти, але так як ціни на квитки в Україні невеликі, то це буде дуже скромна сума.

Куди звертатися за допомогою? Відділ підтримки клієнтів Укрзалізниці:

Для клієнтів сервісу онлайн-продажу залізничних квитків є окремий саппорт.

Вони відповідають за телефоном: 380 (44) 591-1988

І по електронній пошті: [email protected]

Цей пост виявився вам корисний? Тоді поділіться сторінкою з друзями в соціальних мережах.

Які квитки на поїзд можна повернути онлайн через сайт Укрзалізниці?
Куди звертатися за допомогою?
Але що робити, якщо поїздка зірвалася?
Чи можна повернути квиток на поїзд Укрзалізниці?
Які квитки на поїзд можна повернути онлайн через сайт Укрзалізниці?
Скільки повернуть за квиток на поїзд в Україні?
Куди звертатися за допомогою?

Новости