Як повернути колишнього? Ігнор рулить!

Доки? Я питаю, доки жінки будуть терпіти всяке, щоб утримати благовірного? Найцікавіше, що чим міцніше тримаєш, тим більше втрачаєш, а втративши, майже неможливо повернути.

Трапляється в житті всяке. Трапляється, що і після двадцяти щасливих сімейних років на горизонті з'являється «проклята розлучниця», і чоловік, охоплений новим почуттям і напруженням емоцій, йде з сім'ї. Добре б, йшов так: "Спасибі за все. Я тобі дуже вдячний. Ми залишаємося близькими людьми, але я люблю іншу ". А то буває, що і не йде (хоча краще б пішов), і починає шантажувати, мовляв, "не змінишся, залишу тебе самотньою сиротинушка з дітьми, потанцюєш тоді». Або «чесно» з дружиною надходить - всю правду їй каже, мовляв, «не люблю я тебе більше, рідні ми з тобою, як брат і сестра, але не варто у мене на тебе». Сволота, в загальному. І ніякої тобі психологизации відбувається, врахування особливостей людини і нюансів побутового життя! «Не хочу - і не буду», - ось і вся розповідь.

Жінкам взяти б цей принцип як керівництво до дії з невірним чоловіком, розвинути і поглибити його: «Не хочу з зрадником жити - і не буду», так вони замість цього починають плакати, розмови розмовляти з ним, гірше того, благають залишитися і обіцяють змінитися . І топлять себе ще більше! Мало того, що результат буде нульовим: якщо чоловік і залишиться, то тільки з жалості, а почуття це слабке, нестійке і нічого не скріплює, так ще і самооцінку свою впустять і повагу в його очах втратять.

Що ще можна робити? Не можна змагатися з новою пасією колишнього. І нею не станете, і себе ще більше в розбрат введете. Найкраще, що ви можете робити - намагатися усвідомити свої почуття і зрозуміти свої бажання. Але для цього потрібна пауза.

Пишуть мені жінки, що чоловіки їм відповідають після прохань подумати про дітей і згадати їх тепле спільне минуле. «Бідна, ек тебе ламає!» - дивлячись на колишню подругу життя з жалем, каже чоловік. - Не знаю, як вже тобі постаратися доведеться, щоб я знову в тебе закохався і захотів до тебе повернутися! ». Ногою в печінку - саме те було б після таких слів, і з валізами за двері. Але немає, наші жінки великодушні і милосердні (Тільки не до себе!): «Прощаю і відпускаю». А треба: «Не прощаю, і з світом не відпускаю. Гори, тварь, у вогні, а сюди будеш приходити тільки до дітей ».

Погіршує, звичайно, але правда в цьому є. Не можна прощати завчасно. Раніше того, як ви усвідомлюєте ситуацію, поваритеся у власному гніві, знайдете і проклянете винних, прийміть те, що трапилося. Потім хоч до церкви, хоч в медитацію, хоч листи пишіть - прощайте широко і від щирого серця.

Але проходячи через всі ці етапи, по відношенню до колишнього чоловіка - абсолютний ігнор. Єдина причина, через яку вам варто вести з ним, можливо, останню задушевну бесіду - це привід дізнатися, чому ж все-таки все сталося саме так. Ну, це якщо ви до сих пір не припускали, і для вас його поведінка стала відкриттям. Можна навіть прислухатися до аргументів (впевнена, вони вже звучали неодноразово в вашому домі). Ні сліз, ні істерик. Суха логіка - що було не так, і що б він хотів змінити. Можете взяти блокнот і записувати по пунктам. І припиняйте різні ліричні відступи: «я скільки разів тобі казав», «ти ніколи не хотіла мене слухати», «ти не змінюєшся» та інше. Вам потрібна тільки конкретика: «що саме в своїй поведінці я повинна змінити?», «Що для тебе означає« слухати тебе »?», «Що саме потрібно змінити в стосунках?» І т. Д.

Після з'ясування не робіть нічого. Нехай іде. Думати над усім почутим і записаним ви будете без нього. Можете ви щось виправити чи ні, чи хочете щось змінити або вимоги для вас неприйнятні - ви повинні це вирішити на самоті, в спокійному душевному стані і виразно через пристойну кількість часу.

Багато жінок роблять помилку, обіцяючи чоловікові зміни прямо тут і зараз. І, природно, порушують обіцянки, тому що за ними стоїть не усвідомлена робота над собою, а страх втрати, страх невідомого майбутнього і багато інших страхів. Хочете позбутися від страхів, йдіть до фахівців, а рішення приймайте зважені і обгрунтовані.

А поки ви думаєте і змінюєтеся, якщо відчуваєте в цьому потреба, ваш колишній повинен бути від вас на пристойній психологічної та емоційної дистанції, тобто в ігнорі. Щоб не плутався під ногами, не заважав вам прийти в себе і зрозуміти, чого ви хочете. Якщо вже прийняв рішення - будь мужиком, тримай слово. Годі метатися туди-сюди. «І тут свої сорочки залишу, і у коханки нехай мої речі полежать. І взагалі це моя квартира і мої діти ». Твої діти? Приходь до дітей. Твоя квартира? Давай розмінювати. Що ще тут є твоє? Давай зробимо так, щоб тебе в моєму житті більше не було. Займіться собою і перестаньте сподіватися на возз'єднання. Це необхідно для того, щоб чоловік втратив над вами контроль і над ситуацією.

Навіть якщо ви не впевнені в твердості свого наміру розлучитися з чоловіком, йому це не можна показувати ні при якій розкладі. Вчіться жити в нових умовах - стаєте самостійної і повертайте свою індивідуальність.

Справа в тому, що у більшості йдуть до коханки чоловіків є таємна надія, що він завжди зможе переграти, що варто йому докласти трішки зусиль, і за помахом чарівної палички минуле життя повернеться в недоторканності. І це сильно згладжує страх остаточної втрати. Страх втратити напрацьоване роками і впевнено завойовану територію в колишній сім'ї може виявитися відмінним мотиватором до повернення.

Поки жінка не стане твердою і холодної по відношенню до колишнього, вона не зможе активізувати в ньому цей страх. Ігнор повинен бути справжнім. Ви повинні вести себе так, ніби чоловік втратив для вас свою значимість (і краще, щоб він дійсно її втратив). Йому більше не повинно бути справи, де, як і з ким ви проводите час. Ви більше не розмовляєте з ним, окрім як з питань дітей, і тільки в діловому форматі. Ви не обговорюєте його ні з друзями, ні з родичами (нема чого йому дарувати свою енергію). Ви завжди для нього зайняті і недоступні. При будь-яких спробах заговорити у вас на нього не повинно бути часу. Зараз у вас час є тільки на себе. Ви не зобов'язані звітувати, пояснюватися і виправдовуватися. Його ревнощі - це його проблема. Він зробив свій вибір - він вам більше ніхто.

Є одне «але». Все це спрацює для повернення чоловіка тільки в тому випадку, якщо він відчуває до колишньої дружини якісь почуття. А якщо не відчуває, то тим більше не варто впадати у відчай - поки ви будете відбудовувати своє життя, зрозумієте, що не треба її витрачати на тих, хто бути з вами не хоче.

А якщо не відчуває, то тим більше не варто впадати у відчай - поки ви будете відбудовувати своє життя, зрозумієте, що не треба її витрачати на тих, хто бути з вами не хоче

Автор фото: Даріуш Клімчак

Якщо під час раптово з'являються думок про нього, ви не вивчаєте його сторінки в соціальних мережах і не захлинається в риданнях, а починаєте віджиматися або качати прес, значить, ви зрозуміли головний принцип відсторонення. І у вас є всі шанси дочекатися серйозної розмови. Чи не цього ось, як він хоче частенько влаштувати, відчуваючи недобре, на бігу, похапцем: «Тобі не здається, нам треба обговорити наші відносини?», А розумного і серйозної розмови про те, як і на яких умовах він може повернутися в сім'ю. І умови повинні бути обов'язково!

Жінки часто роблять ще одну помилку, приймаючи блукаючого чоловіка тільки тому, що він прийшов назад з нібито повинною головою. Мало! Непростимо мало якихось невиразних слів. У вас повинен бути до цього моменту перелік умов, виконавши які ви зможете знову спробувати з ним щось побудувати. Конкретні матеріальні умови: готування, винесення сміття, гроші на себе, на сім'ю, відпочинок та інше (все, що вас не влаштовувало, і ви хотіли б змінити). І при цьому в переговорах ведете ви! Пам'ятайте про це! «Торг тут недоречний». Якщо чоловік починає збивати ціну (а робити він це буде тільки тому, що чоловік, і не може поступитися без боротьби), значить, його бажання повернутися не настільки велика.

Утримавши умови примирення і жорстко караючи в подальшій спільного життя за невиконання розлученням, ви покажете, що ви не тримайтеся за цей шлюб щосили і чоловік, що обманює вас, вам не потрібен. Тільки при такому підході чоловік дуже сильно задумається, чи грати йому в любов на стороні наступного разу, коли вже надто великою ціною дісталося повернення. Але це все вже не про вашу духовну любов з цим чоловіком.

Ну, а якщо під час ігнор ви раптом побачите життя в іншому світлі, почнете любити і цінувати себе і зрозумієте, що чоловік, здатний жити двома життями одночасно, - не ваш чоловік, так тому і бути.

З любов'ю, Лілія Ахремчик , Тренер, психолог, коуч

Доки?
Що ще можна робити?
Вам потрібна тільки конкретика: «що саме в своїй поведінці я повинна змінити?
», «Що для тебе означає« слухати тебе »?
», «Що саме потрібно змінити в стосунках?
Твої діти?
Твоя квартира?
Що ще тут є твоє?
Чи не цього ось, як він хоче частенько влаштувати, відчуваючи недобре, на бігу, похапцем: «Тобі не здається, нам треба обговорити наші відносини?

Новости