Як вибрати радіокерований вертоліт! Або основні відмінності вертольотів.

Отже, на основі поширених запитань, ми вирішили написати статтю, яка допоможе вам визначитися з вибором радіокерованого вертольота.

Для початку є вікове обмеження, всіма виробниками вертольотів заявлений вік від 14 років, але наші діти вундеркінди і цілком справляються з найпростішим вертольотом і в 6 років. Ми рекомендуємо НЕ купувати модель дітям до 6 років!

Найпростішими в управлінні є 3-х канальні радіокеровані вертольоти , Соостние вертольоти, будь-якого розміру з вбудованим гіроскопом (але я вже давно не зустрічав у продажу вертольоти без гіроскопа). 3 канали управління, дозволяють управляти вертольотом вгору / вниз (збільшуючи / зменшуючи тягу), вперед / назад (за допомогою заднього гвинта, а точніше гвинт, встановлений в хвості вертольота, піднімає або опускає хвостову балку, що змінює кут атаки лопатей, що і дозволяє летіти вертольоту вперед або назад) і 3-ий канал - це обертання навколо своєї осі (якщо верхній гвинт обертається швидше нижнього, вертоліт повертає вліво, а якщо нижній швидше, тоді вертоліт поварачівается вправо)

3 канали управління, дозволяють управляти вертольотом вгору / вниз (збільшуючи / зменшуючи тягу), вперед / назад (за допомогою заднього гвинта, а точніше гвинт, встановлений в хвості вертольота, піднімає або опускає хвостову балку, що змінює кут атаки лопатей, що і дозволяє летіти вертольоту вперед або назад) і 3-ий канал - це обертання навколо своєї осі (якщо верхній гвинт обертається швидше нижнього, вертоліт повертає вліво, а якщо нижній швидше, тоді вертоліт поварачівается вправо)

Ще вертольоти можуть відрізняться принципом передачі сигналу з пульта до вертольота. Буває ІК - інфрачервоне управління (перша картинка) і Р / У - радіоуправління.

ІК управління до 10 метрів в прямій видимості, радіоуправління в залежності від частоти від 25 метрів і до декількох кілометрів, найбільш захищена частота для сигналів управління вважається 2.4 ГГц.

Все співвісні вертольоти дуже погано пручаються вітрі і відповідно погано літають на вулиці. Це через те, що між гвинтами утворюється повітряна подушка, яка виконує роль вітрила, що робить вертоліт не стійкі на вітрі.

Але якщо ви вже дуже хочете великий вертоліт для дитини, то треба вибирати з більш довгою хвостовій балкою і потужним заднім мотором. Але будьте обережні з великими вертольотами вони можуть завдати реальні травми! Настійно не рекомендуємо дітям до 14 років!

Тепер поговоримо про 4-ох канальних вертольотах з автоматом перекосу . Ці вертольоти підійдуть і дітям з 12 років і дорослим будь-якого віку. Основна відмінність від моделей описаних вище, це наявність автомата перекосу.

Основна відмінність від моделей описаних вище, це наявність автомата перекосу

Управління вертольотом вгору / вниз здійснюється, регулюванням тяги (швидкості обертання лопатей), а ось політ вперед, назад, вліво, вправо, по діагоналі все це за допомогою автомата перекосу.

Ось відео, яке вам допоможе розібратися як це працює.

Хвостовий ротор, компенсує обертання основного ротора, і відповідно обертання вертольота навколо своєї осі, відбувається через більш швидкого або повільного обертання заднього ротора. Хоча бувають співвісні вертольоти з автоматом перекосу, тоді обертання навколо осі, як і в 3-ех канальних вертольотах.

Всі вертольоти класичної схеми (з одним основним ротором) не погано літають на вулиці. І тут чим більше модель вертольота, тим потужніше на ньому встановлені двигуни, і тим більшою силою вітру вони можуть чинити опір.

Варто сказати, що вертольоти з автоматом перекосу, літають набагато швидше і більш маневрені.

І ще цікаве відео про радіокеровані вертольоти, а точніше про такий важливий механізм, як гіроскоп, який виділяє вертоліт від інших радіокерованих моделей.

Далі йдуть 6 канальні - пілотажні вертольоти, але це вже для професіоналів, і про них ми поговоримо пізніше.

Новости