Як розрахувати свій ідеальний вагу

Scanpix

Хочете розрахувати свій ідеальний вагу? На даний момент дієтологія застосовує три формули розрахунку ідеальної ваги, про які ми вам і розповімо.

Яка найсерйозніша помилка людей, які бажають розрахувати свій ідеальний вагу? Це - неувага до власного статурі. Тому що дізнаватися свою ідеальну вагу потрібно саме виходячи з цього фактора, пише arabio.ru .

Перед тим, як дізнаватися свою вагу, визначте свій тип фігури. Власне, їх всього три: нормостенік, гіперстенік і астенік. Звичайно, існують і перехідні варіанти, але для розрахунку ідеальної ваги вони не принципові.

Ідеальна вага і конституція людини
  • Нормостенік - людина, яка вписується в деяку усереднену норму. Про таких кажуть - нормальне статура. Так ось, саме для таких розраховують ідеальна вага всі існуючі в інтернеті електронні таблиці.
  • Гиперстеник відрізняється від нормостенік, перш за все, широкою кісткою і великим об'ємом грудної клітини. Який для нього повинен бути ідеальний вагу? Природно, навіть при тому, що його зростання співпаде з нормостенік, ідеальна вага в цьому випадку повинен бути більше. Дієтологи дають цифру в 10 відсотків - збільшення вашої ваги на це число входить в межі ідеальної ваги.
  • Худі люди вважаються астеніка і зазвичай мають більш тонку кістку, а їх грудна клітка вузька. Розраховуючи свій ідеальний вагу, вони повинні знати, що їх вага може бути, навпаки, менше середнього показника на ті ж 10 відсотків. Таким чином, різниця між тонкокостним і ширококостим людиною однакові на зріст може досягати 12-15 кілограмів, і обидва матимуть ідеальну вагу для своєї конституції. Враховуйте це, коли будете розраховувати свій ідеальний вагу.

Звичайно, більшість з нас знає свою конституцію. А якщо ні, встаньте перед дзеркалом, втягнувши живіт і випинаючи грудну клітку, і подивіться, який у вас міжреберний кут. Гострий кут мають астеники, тупий - гиперстеники, ближче до прямого кута - нормостеники.

Формули розрахунку ідеальної ваги

  • Найпростіша формула ідеальної ваги, яка застосовується повсюдно, для жінок - зростання в сантиметрах мінус сто десять. Розрахували? А тепер згадайте, що ви дізналися про ідеальний вазі вище, і скоректуйте свої розрахунки.
  • Друга формула розрахунку ідеальної ваги дещо складніше. Візьміть своє зростання в метрах і помножте це число на саме себе. Наприклад, ваш зріст 160 сантиметрів, тобто 1.6 метра. Множимо 1.6 на 1.6 і отримуємо 2.56. Далі свій справжній вага розділіть на отримане число. Якщо ваша вага, скажімо, 56 кг, то виглядає це як 56: 2.56 = 21.87. Це прийнятне число, тому що «хороший» вагу для людини лежить в межах між 19 і 26, при цьому Ідеальна вага - 21-24. Усе інше, як ви пам'ятаєте, допустимі значення для астеников і гіперстеніков.Еслі число до 30, у вас зайва вага, а більше 30 - ожиріння. Навпаки, показник нижче 19 говорить про зайву худорбі.
  • Ще один спосіб розрахунку ідеальної ваги виглядає так: виміряйте окружність грудей на рівні сосків спочатку на глибокому вдиху, потім - на видиху. Візьміть середнє значення і помножте його на ваш зріст. Результат поділіть на 240. Наприклад: середнє значення кола грудей - 100 см (припустимо, 110 на вдиху і 90 на видиху) - помножити на зріст 170 см - 17000, розділити на 240 = 70, 8. Це ваш ідеальний вагу, а допустимий - плюс-мінус ті ж 10% (в даному випадку - 7 кг).

Тепер, володіючи інформацією, ви зможете розрахувати ідеальну вагу конкретно для вашої фігури.

Читайте також:

Яка найсерйозніша помилка людей, які бажають розрахувати свій ідеальний вагу?
Який для нього повинен бути ідеальний вагу?
Розрахували?

Новости