Як вибрати ваги: ​​кілька простих порад для тих, хто хоче краще контролювати вагу

Сьогодні ми поговоримо про те, як вибрати ваги і про те, які ваги вибрати, якщо ви вже визначилися з технічними характеристиками.

Які підлогові ваги вибрати

Зараз вони є двох типів: аналогові і цифрові. У останніх є ряд переваг. По-перше, це куди більш наочний дисплей. Більш точні дані в грамах. Більш витончений зовнішній вигляд. Погодьтеся, що на такому екрані - не так зручно:

Погодьтеся, що на такому екрані - не так зручно:

Тому ми рекомендуємо звернути увагу на саме цифрові моделі, і тут є ряд приміток:

  • Ваги можуть показувати тільки вага
  • Ваги можуть показувати не тільки вага

Якщо даних про кілограмах для вас досить, то ви легко можете вибрати ваги в самій недорогий категорії, причому в будь-якому магазині побутової техніки. Що стосується другої категорії моделей, то слід зупинитися докладніше: це так звані «розумні ваги», або «ваги-аналізатори тіла».

До їх переваг відносяться додаткові можливості вимірювання на основі біоімпедансного аналізу (електричний опір тканин), які дають більш детальну інформацію про вашому організмі для того, щоб ви могли краще управляти вагою і - далі - здоров'ям.

Підлогові електронні ваги - які краще вибрати

Краще за все звернути увагу на моделі, які вміють визначати (крім ваги, зрозуміло):

  • Рівень гідратації, або кількість рідини в організмі - цей показник взаємопов'язаний з вагою тіла, і дегідратація - провісник ожиріння.
  • Несегментірованная м'язова маса - чим менше м'язів, тим вище ризик виникнення зайвої жирової маси. Сучасні ваги аналізують всю м'язову маса, в тому числі масу м'язів травного тракту, серцевий м'яз і т. П.
  • Рівень жиру.
  • кісткову масу

Такі ваги можна рекомендувати вибрати тим, хто детально контролює вагу, прагне стежити за динамікою і найменшими змінами, співвідносячи свій спосіб життя до отримуваних показниками. Причому, відзначимо, що не тільки зайву вагу, але і недобір кілограмів - поганий показник!

Синхронізувати чи ні?

Виробники підлогових електронних ваг сьогодні можуть запропонувати більш зручний спосіб зберігання і обробки даних: синхронізація з фірмовими додатками на смартфоні. А можуть і не запропонувати.

При синхронізації ваші дані автоматично будуть зберігатися в пам'яті смарт-пристрої, що полегшить доступ до кожного виміру і загальній статистиці ваших успіхів. Найбільш відомими моделями в цій категорії слід зазначити такі.

Withings Body Scale

Французька компанія Withings - один з піонерів смарт-електроніки для здоров'я, і ​​розумні ваги - один з перших гаджетів в цій ніші. Ваги з'єднуються з хмарою по Wi-fi, так що вам не доведеться навіть мати під рукою смартфон під час вимірювання.

Ваги з'єднуються з хмарою по Wi-fi, так що вам не доведеться навіть мати під рукою смартфон під час вимірювання

З відслідковуються показників - найцінніші: жир, кісткова маса, гідратація і маса м'язів. До особливостей слід віднести - прогноз погоди! Модель коштує близько 8 тисяч рублів .

Withings Body Cardio

Трохи більш просунута модель того ж розробника, серед додаткових функцій якої - наявність пульсометра. Вартість 15000 рублів.

Вартість 15000 рублів

Свої моделі запропонували і деякі спортивні бренди. Серед таких: Polar і Garmin.

Ваги Garmin розроблені для спортсменів-шанувальників бренду, і мало чим відрізняються від популярних моделей, так як використовують ті ж технології. Тут ви знайдете аналітику організму за такими показниками, як рівень рідини, аналіз жирової і м'язової маси, а також оцінку кісток.

Ваги працюють в системі відстеження Garmin, що дозволить співвідносити результати вимірювань ваги з результатами фізичних навантажень. Є датчик Wi-fi. Вартість близько 14000 рублів .

Найбільш проста спортивна модель - у Polar. Дані ваги покликані працювати в парі з девайсами бренду, щоб користувач міг оцінювати якість навантажень і їх вплив на свою вагу. Також ваги допоможуть спланувати вправи і раціон харчування. Вартість 6500 рублів .

Вартість 6500 рублів

З «медичних» брендів широкого поширення набули ваги-аналізатори Medisana. Вони також синхронізуються з фірмовим додатком бренду для збору статистики. Такі ваги відрізняє простий дизайн і невисока ціна. Вартість моделі BS444 - близько 4 тисяч рублів .

Вартість моделі BS444 - близько 4 тисяч рублів

Окремо можна поставити розумні ваги Omron. Бренд також є визнаним лідером в ніші споживчого охорони здоров'я і також випускає смарт-ваги, які аналізують склад тіла. Найбільш цікавою моделлю ми визнали BF-508 ( Вартість близько 6 тисяч рублів ).

Для більш точного визначення складу тіла ваги використовують контакти не тільки на ногах, але і на руках, і це досить інноваційне рішення! Всі необхідні дані ваги зберігають в пам'яті пристрою, і вони відмінно підійдуть тим, хто не хоче «морочитися» з синхронізацією зі смартфоном: Bluetooth в них немає.

Які підлогові ваги краще вибрати?

Тепер, коли ми забезпечили вас базовою інформацією по можливостям пристроїв, ви і самі визначитеся з відповіддю: якщо вам достатньо вимірювати лише вага, та й то, час від часу, то в бік дорогих моделей ви навряд чи подивіться.

Але для більш глибокого аналізу і кращого контролю з деталізацією даних - ваги-аналізатори необхідні. Вони дозволять вам не тільки спостерігати те, як змінюється вага тіла в більшу або меншу сторону, але і відзначати закономірності цих змін і оперативно на них реагувати.

У нашому каталозі ви знайдете ще більше пропозицій по моделям !

Мітки ваги , як вибрати ваги

Синхронізувати чи ні?
Які підлогові ваги краще вибрати?

Новости