Як одягати дитину навесні: поради батькам

  1. Яку весняний одяг купити дитині дошкільного віку?
  2. Як одягати навесні дитини у віці від 1-го до 3-х років?
  3. У що одягати в весняний період часу дитини до року?
  4. Весняний гардероб новонародженого

Як правильно одягати дитину навесні?

Весна - це пора, коли після довгої перерви діти повертаються на свої ігрові майданчики. Нерідко на таких прогулянках можна спостерігати батьків, одягнених відносно легко, і маленьких карапузів в зимових шапках, захованих за товстим шаром одягу. Під таким «обмундируванням» у них напевно спітніє голова, а тіло вже точно. Чи варто нагадувати, що дітям вкрай неприємно, а в більшості випадків навіть небезпечно перебувати на вулиці в такому стані? Як же правильно зібрати дитину на весняну прогулянку? Як зробити так, щоб йому було легко, тепло і комфортно? Про це - в статті.

Що радять експерти?

Педіатри стверджують, що перегрів для дитини небезпечніше переохолодження, і ось чому. Багато неприємностей в цьому плані розігрітому і спітніле малюкові може доставити вітер. Вологе тіло швидко охолоджується, потім замерзає, а тому велика ймовірність того, що з ігрового майданчика ви принесете додому простуду. Щоб цього не сталося, важливо правильно визначити стан дитини. Як зрозуміти, холодно йому чи жарко? Перевірити це самостійно. Засуньте руку йому за комір, якщо спинка тепла - все відмінно, якщо мокра - малюкові жарко, якщо холодна - він замерз. Багато мам намагаються визначити це, помацавши ручку, що не зовсім правильно. Перевіряти потрібно не долоньки, а ту частину, що прихована за курточкою, тобто вище зап'ястя. Одягаючи своє юне дарування на прогулянку навесні, експерти радять орієнтуватися на його вік, можливу активність і температуру за вікном. Є одне просте, але в той же час, дуже актуальне правило. Кількість шарів одягу на малюкові повинно бути на один шар більше, ніж у дорослого. Пропонуємо розглянути дитячий гардероб більш докладно.

Яку весняний одяг купити дитині дошкільного віку?

Весна - це сонечко, квітучі клумби, зелень навколо, в загальному все, що гріє душу після затяжної зими. Але гріти також потрібно і тіло. Дитячий одяг на весну , Досить своєрідну пору року, потрібна універсальна. Температура в цей період дуже оманлива, вона коливається від 0 до +15. Що будуть робити наші юні дослідники, тільки потрапивши на ігровий майданчик? Звичайно ж розважатися, стрибати під краплями дощу, бігати по калюжах, будувати вежі, відправляти кораблики в далеке плавання ... і все, що з цим пов'язано. Тому ще взимку матусі повинні запастися дощовиками і гумовими чоботами. Не забувайте про парасольках, яскравих, легких, надійних моделях, з улюбленими мультяшними героями своєї дитини. Маленькі непосиди зовсім не сприймуть його, як елемент захисту від опадів, але з ним будуть відчувати себе дорослішими і важливіше. Вам дуже стане в нагоді термоодежда, яка відведе зайву вологу, не допускаючи переохолодження. Відмінний варіант для виходу на вулицю - натуральне натільну білизну, флісовий костюм і комбінезон / куртка - дощовик. Обов'язково купите кілька шапок, для зміни.

Цієї весни актуально носити такий тип одягу, як жилетка. Подібний предмет зробить гардероб більш оригінальним. Пальто, короткі курточки, толстовки краще вибирати на сонячну погоду, нехай яскраві відтінки цього одягу додадуть трохи фарб в ваш настрій.

Головний must have цього сезону - вовняні шкарпетки в будь-який забарвленням. Натуральний матеріал буде зігрівати ніжку малюка навіть в утеплених гумових чоботях. Більш того, якщо все-таки ваш непосида намочить ніжки, а ймовірність цього, як ви розумієте велика, шерсть не дасть їм переохолодитися.

Як одягати навесні дитини у віці від 1-го до 3-х років?

Перші роки життя малюка - це завжди освоєння простору. Після того, як він навчився ходити, маленький чоловічок намагається активно стрибати і бігати. Зупинити його - неможливо, та й марно. При такій рухової активності витрачається дуже багато енергії, а значить висока ймовірність перегрітися і спітніти. Весняний одяг дитини підбирається в такому випадку, виходячи з температури і передбачуваного заняття. Якщо дитина буде сидіти в колясці, кататися, так би мовити, його потрібно одягати тепліше. Якщо ж ви прямуєте на ігровий майданчик, значить потрібно підібрати більш легку верхній одяг.

У що одягати в весняний період часу дитини до року?

Ваше маленьке чудо вже робить перші кроки? Не бійтеся, якщо разом з цими кроками будуть виникати і падіння. Допитливість - це позитивна риса, малюк таким чином накопичує свій досвід. Вам всього лише потрібно підготувати запасні комплекти нарядів. Для весняної прогулянки придбайте термокомбінезон, він збереже необхідне тепло, але не ускладнить рухів дитини. Непоганим варіантом є речі з брудовідштовхуючим просоченням. Водостійкі тканини дозволять дитині активно вивчати навколишнє середовище, нічого страшного не трапиться, якщо малюк випадково сяде в калюжу, впаде в пісочниці або на газоні. Він навіть залишиться відносно чистим. Також, якщо Ви збираєтеся вивчати навколишнє середовище, як і для дорослих діток, так і для зовсім малюків, важливо купити непромокальні черевички.

Весняний гардероб новонародженого

Відповідно до думки більшості педіатрів, прогулянки новонародженого варто починати вже на десятий день його життя. Для першого візиту в «великий світ» достатньо 20-30 хвилин, потім час перебування поступово збільшується. Так, як терморегуляція новонародженого ще не налагоджена, вивозити його на вулицю потрібно в теплому конверті. Що стосується малюків від 3-х до 6-ти місяців, то ці крихти будуть активно крутитися, намагаючись розглянути всі навколо. Непоганий одягом для такого віку стануть наряди з капюшоном, бажано щоб верхній шар одягу був продуваються. Коли вже гарненько потеплішає, можете замінити обридлий конверт на більш теплий комплект (комбінезон) з флісовій підкладкою.

Сподіваємося, ця інформація була для вас корисною. Читайте наші статті, відкривайте для себе щось нове, вчіться разом з нами. Інтернет-магазин брендового дитячого одягу NEWBORN об'єднує інтереси мам з усієї України.

Яку весняний одяг купити дитині дошкільного віку?
Як одягати навесні дитини у віці від 1-го до 3-х років?
У що одягати в весняний період часу дитини до року?
Чи варто нагадувати, що дітям вкрай неприємно, а в більшості випадків навіть небезпечно перебувати на вулиці в такому стані?
Як же правильно зібрати дитину на весняну прогулянку?
Як зробити так, щоб йому було легко, тепло і комфортно?
Що радять експерти?
Як зрозуміти, холодно йому чи жарко?
Яку весняний одяг купити дитині дошкільного віку?
15. Що будуть робити наші юні дослідники, тільки потрапивши на ігровий майданчик?

Новости