Як правильно вибрати взуття

  1. Як правильно вибирати взуття в інтернеті
  2. Як правильно вимірювати стопу
  3. Як визначити розмір взуття
  4. Уважно вивчайте опис взуття на сайтах
  5. Як вибрати відповідну модель
  6. Купуємо взуття в шафе
  7. Далі буде

Практично кожна дівчина знає, як здатна зіпсувати настрій неправильна взуття. І мова не тільки про красу і стиль, а й про здоров'я наших ніг. Неправильно підібраний розмір або форма навіть найкрасивішої пари загрожує тим, що вона вічно буде припадати пилом у шафі. Ми зібрали і записали кілька важливих правил, корисних при покупках в мережі і в звичайних магазинах.

Ми вам розповімо, як правильно вибрати взуття в інтернеті, як визначити розмір взуття і як правильно читати опис взуття на сайтах інтернет-магазинів

Як правильно вибирати взуття в інтернеті

Вибір в інтернеті куди більше, ніж в торгових центрах вашого міста, та й ціни приємніші. Але, незважаючи на це, дуже багато все ще не наважуються купувати взуття в мережі. Основне побоювання - раптом не підійде? Звичайно, покупка взуття без примірки на увазі певний ризик. Існує кілька простих способів цей ризик мінімізувати і назавжди стати фанатом мережевого шопінгу. Всі ці прийоми перевірені на особистому досвіді.

Ми знаємо свій умовний розмір взуття, але повністю покластися тільки на одну цю цифру не можна. У США і Європі розмірні сітки різні, крім того у різних виробників в одній країні розміри можуть відрізнятися. Головним орієнтиром при покупках онлайн повинні стати ваші особисті заміри стопи.

Як правильно вимірювати стопу

Перше, що необхідно зробити для правильної покупки взуття онлайн - дізнатися розміри стопи. На відміну від вибору суконь або блузок, де помилка на 1 см навряд чи стане фатальною, при покупці взуття дуже важливо, щоб ці вимірювання були максимально точними.

Як виміряти стопу:

  1. Краще за все вимірювати стопу в другій половині дня, коли ноги вже трохи втомилися і злегка набрякли. Так є більше шансів, що нова пара потім не буде тиснути, натирати і тиснути.
  2. Візьміть чистий аркуш паперу. Поставте на нього босу стопу і обведіть контур олівцем. Намагайтеся тримати олівець рівно, щоб лінія не йшла «під ногу».
  3. Проведіть прямі лінії по самим виступаючим точкам (як на картинці) і виміряйте відстань між цими лініями - це довжина і ширина стопи.
  4. Якщо взуття має на увазі наявність шкарпеток (зимова, спортивна, туристична і т.д.), то виміри краще робити в шкарпетках.
  5. Наші ноги не однакові, тому обов'язково виміряйте обидві. При покупці взуття завжди орієнтуйтеся на ту ступню, яка більше.

За допомогою гнучкого сантиметри уточніть обхват ікри в найширшому місці (теж обов'язково на обох ногах). Цей вимір стане в нагоді для покупки чобіт або черевик з високою халявою.

Збережіть результати своїх вимірів в таке місце, щоб вони завжди були під рукою.

Як визначити розмір взуття

Візьміть свою найзручнішу пару взуття, дістаньте устілку і виміряйте її таким же чином як вимірювали стопу. Зверніть увагу, що устілка буде на 10-15 мм довше, ніж стопа. Це функціональний припуск. Зазвичай при визначенні розміру він приймається умовно рівним 10 мм. Саме розміри по устілці швидше за все будуть вказані в таблицях розмірів інтернет-магазинів. Запишіть собі ці параметри теж.

Тепер ми знаємо точні розміри нашої ступні. І з цими цифрами можемо сміливо приступати до онлайн покупок. В першу чергу нам треба буде знайти на сайті магазина розділ «таблиця розмірів» ( "Size chart"). І за нашими вимірами визначити потрібний розмір конкретного виробника.

Уважно вивчайте опис взуття на сайтах

Завжди уважно читайте опис товару на сайті магазина. Крім стандартної інформації про розміри, у надійних магазинів в описі будуть присутні параметри конкретної моделі - висота платформи, каблука, висота і обхват халяви. Порівняйте ці розміри зі своїми. Якщо таких параметрів немає, а ви все ще сумніваєтеся, сміливо пишіть в службу підтримки магазину і задавайте питання по параметрам конкретних моделей.

Звертайте увагу на додаткові можливості сайту. Чи немає там відеоогляду, чи можна збільшити фотографію і розглянути уважно шви, декоративні деталі, структуру матеріалу? У багатьох провідних продавців весь час з'являються нові «фішки», що спрощують правильний вибір.

Найчастіша помилка при покупці взуття

Найпоширеніша помилка при купівлі взуття - занадто маленький розмір. Наші прості поради допоможуть вам робити покупки в мережі без розчарувань і з задоволенням.

Якщо ви робите покупки в мультибрендовому магазині, не полінуйтеся знайти в мережі офіційний магазин вподобаного виробника. По-перше, там може бути більш точна розмірна сітка. По-друге, більше інформації про конкретну модель, і головне, там можуть бути відгуки живих покупців з їх розмірами і історіями покупки.

І взагалі, не пошкодуйте пару зайвих хвилин, щоб ввести в пошуковику назву фірми, моделі і кодове слово «відгуки». Є велика ймовірність, що хтось уже встиг купити і розписати докладно «маломерять» або «большемеріт» ця марка, яким виявилося якість виконання і зручна чи колодка.

Як вибрати відповідну модель

Якщо ви зовсім новачок в інтернет-шопінг, для початку намагайтеся вибирати безпечні моделі. Наприклад, якщо у вашому місті є магазин бренду, на покупку якого ви націлилися, зайдіть туди. Навіть якщо немає саме такої моделі, приміряйте кілька інших і запишіть розмір. Це найпростіший спосіб уникнути помилки при виборі в мережі.

Звертайте увагу на фасон взуття і специфіку своєї ноги. Давайте розберемося, що означає «безпечні» в цьому випадку? Це ті моделі, які з більшою ймовірністю добре сядуть на нозі, і ті в яких мінімальна похибка розміру допустима. Для старту онлайн-покупок вибирайте пари на шнурівці, з застібкою-блискавкою, з еластичними вставками, на регульованих ремінцях, на танкетці, на стійких підборах. Потім, коли ви перевірите колодку цього виробника і відповідний розмір, можна буде експериментувати з більш екзотичними фасонами.

Якщо туфлі зручні і вам подобаються, не полінуйтеся записати в спеціальне місце відповідність вашого розміру цього бренду. Зробіть фотографію ярлика на коробці і збережіть в окрему папку на комп'ютері. Зараз вам здається, що ви обов'язково все і так запам'ятайте, але пройде час і ви будете раді, що під рукою швидкий спосіб освіжити свою пам'ять.

Купуємо взуття в шафе

Якщо ви зовсім початківець інтернет-шопоголік, то варіант бюджетної покупки взуття з рук в руки (як у нас в шафе) для вас просто ідеальний. Тут ви маєте справу не з далеким інтернет-магазином, а з конкретною живою продавцем, який дуже зацікавлений у продажу свого взуття. І буде радий вам допомогти з вибором.

Про що запитати продавця? Попросіть всі виміри взуття - довжину по устілці, ширину, обхват підйому, висоту каблука або платформи. Попросіть продавця зробити заміри його ноги, і розповісти, чи була ця пара йому мала або велика. Якщо є якісь сумніви, просите додаткові фотографії, де можна добре розглянути стан підошви, каблука, шкарпеток туфель, посадку на нозі. Хороший продавець ніколи не відмовить вам у наданні додаткової інформації.

Далі буде

А у вас є свої власні перевірені методи покупки взуття в мережі? Поділіться з нашими читачами в коментарях. А ми в наступний раз напишемо про те, на що звертати увагу при примірки взуття в звичайних магазинах.

Купувати онлайн дуже просто, весело і приємно для бюджету. Удачі вам в пошуках туфель своєї мрії!)

Основне побоювання - раптом не підійде?
Чи немає там відеоогляду, чи можна збільшити фотографію і розглянути уважно шви, декоративні деталі, структуру матеріалу?
Давайте розберемося, що означає «безпечні» в цьому випадку?
Про що запитати продавця?

Новости