Як провести весняні канікули?

Якщо набрати в пошуковику запит «весняні канікули з дитиною», то можна отримати більше 50 мільйонів посилань з порадами, статтями, добірками і рекламними анонсами на цю тему.

Вам запропонують покликати гостей і разом з дитиною приготувати святкову вечерю, разом сходити в кіно або на виставку, і навіть дадуть інструкцію, як змайструвати робота власними руками з підручних матеріалів, наприклад, з макаронів!

Все це, звичайно, хороші пропозиції, але є одне «АЛЕ», всі вони припускають, що разом з дитиною вдома постійно буде знаходитися хоча б один з батьків. Але далеко не всі можуть дозволити собі не працювати або брати відпустку в кожні канікули, особливо якщо дитина навчається за програмою 5-1.

Добре якщо дитина вже досить великий щоб самостійно пересуватися по місту. Тоді можна запланувати відвідування різних виставок і розважальних заходів, видати йому гроші на проїзний, обід, і бути впевненим, що школяр проведе час цікаво, корисно і не буде цілими днями стирчати біля комп'ютера.

Ціна такого варіанту багато в чому залежить від ваших можливостей і інтересів дитини. Зазвичай на канікулах більшість музеїв та інших державних установ культури проводять акції зі спеціальними цінами для школярів або взагалі безкоштовним входом.

Але що робити, якщо ваша дитина тільки почав ходити в школу або ви просто не готові відпустити його в подорож одного? У цьому випадку питання організації канікул тут же перетворюється в проблему. Особливо якщо ви хочете, щоб це були корисні канікули.

Що тут можна придумати?

  • Піти у відпустку і провести канікули з дитиною. Варіант хороший, але не завжди реальний.
  • Попросити бабусю скласти дитині компанію або найняти няню на час канікул. Тут теж дуже багато питань і підводних каменів. З бабусею-то все зрозуміло, а ось пошуки няні можуть затягнутися, та й знайти хорошу (!) Няню на короткий термін, теж не просто.
  • Добре, якщо ви дружите з батьками друзів вашої дитини, і вони готові хоча б іноді брати на різні активності ще і ваше чадо (велике щастя, якщо у вас така ситуація).
  • Ну і врешті-решт, ви можете відправити дитину в табір.

Якщо взяти до уваги всі можливі обмеження, то останній варіант часто стає по-справжньому оптимальним.

Вибравши табір з розумом, ви можете бути спокійні: дитина буде в безпеці, нагодований і зайнятий корисними справами. Він навчиться тисячі нових речей (в залежності, звичайно, від програми), познайомиться з новими людьми і, чого таїти, трохи відпочине від батьків і встигне навіть встигне скучити!

Наприклад, цієї весни в підмосковному таборі «Веселка» пройде відразу дві пізнавальні програми від МОСГОРТУРа - «Табір Майстрів» і «Вчимося думати».

Перша програма навчить дітей самостійності: учасників чекають майстер-класи з кулінарії, кравця і столярній справі, а також робототехніка і море активних ігор і квестів. Подробиці про програму: https://goo.gl/dVf93M

У програмі «Вчимося думати» акцент зроблений на розвиток логічного мислення, побудова правильних логічних ланцюжків і взаємозв'язків. У програмі зміни: заняття з програмування на Scratch, робототехніка з роботами Lego, навчання шахів. Але це будуть не звичні заняття, а справжній квест, де в процесі пошуку відповідей на завдання, діти будуть дізнаватися нові аспекти програмування, робототехніки та гри в шахи! Подробиці про програму: https://goo.gl/vN2kVi

Всі програми проходять на базі підмосковного табору «Веселка» - це сучасний табір, недавно відкритий після капітального ремонту, на території табору є окремий корпус з аудиторіями для занять, спортивний, танцювальні зали, велика їдальня з смачними булочками і 6 - разовим харчуванням.

Але що робити, якщо ваша дитина тільки почав ходити в школу або ви просто не готові відпустити його в подорож одного?
Що тут можна придумати?

Новости