Як вести особистий щоденник, або Щоденник Успіху

  1. Особисті думки і емоції
  2. Думки і цитати, ідеї
  3. Цілі і завдання
  4. Радісні моменти в житті
  5. щоденник Успіху
  6. Відео Бодо Шефера про ведення особистого щоденника

Ми вже з Вами говорили про користь ведення   особистого щоденника Ми вже з Вами говорили про користь ведення особистого щоденника . При цьому ми розглянули дуже дієву систему згортаються щоденників , І знайшли досить цікавий варіант ведення особистого щоденника онлайн . Тепер давайте розглянемо докладніше, які ж щоденні записи варто робити в щоденнику.

Ведення особистого щоденника допомагає, по-перше, згодом краще проаналізувати прожиті дні, зрозуміти, в правильному ми напрямку йдемо, розкрити наболілі проблеми Ведення особистого щоденника допомагає, по-перше, згодом краще проаналізувати прожиті дні, зрозуміти, в правильному ми напрямку йдемо, розкрити наболілі проблеми. У щоденнику Ви можете прописати цілі і плани на майбутнє. Ведення щоденника допомагає вибрати правильні пріоритети.

Рішення, прийняті на основі записів у щоденнику, будуть набагато більш осмисленими, ніж якщо Ви просто посидьте, і щось придумаєте. Записи в особистому щоденнику - це Ваш багатоденний досвід, який можна переосмислити з великою користю для себе.

Також, ведення особистого щоденника тренує мозок, і є хорошим психотерапевтичним засобом. Написавши про відбулися протягом дня події, причому ще не охолонувши від емоцій, які вони викликали, Ви згодом це все зможете перечитати, вже в спокійному стані, і, можливо, Ви побачите, що проблеми, що викликали бурхливу реакцію, насправді не такі вже й значні. Так Ви зможете виробити більш зважений і осмислений погляд на життя.

Як же все-таки вести особистий щоденник? Що в нього варто записувати? Давайте спробуємо розібратися.

Особисті думки і емоції

По-перше, варто в особистий щоденник записувати свої переживання. Коли Ви відчуваєте гнів, образу, заздрість, тугу, відчай, радість, розчарування, пристрасть, любов - Ви усвідомлюєте свої почуття, і в той же час звільняєтесь від негативних почуттів, і закріплюєте позитивні. Якщо це негативні почуття - Вам стає легше, якщо позитивні - Ви усвідомлюєте їх більш глибоко.

Згодом, прочитавши свої записи, Ви розумієте, наскільки це було все миттєвим, або навпаки, глибоким, бачите, чому брали ті чи інші рішення, і наскільки вони були виправданими, або помилковими.

Думки і цитати, ідеї

Дуже корисно записувати в особистий щоденник уривки з прочитаних книг, при цьому описуючи свої думки. Також, якщо у Вас виникають якісь ідеї, або Ви приймаєте якісь рішення, напишіть про це, разом з обґрунтуванням цих ідей. Дуже часто ми в своєму житті стоїмо перед вибором, який впливає згодом на всю нашу життя. Записуючи прийняті рішення, ми усвідомлюємо, які моменти в нашому житті були ключовими, і до чого привели прийняті нами рішення.

Цілі і завдання

Можна записувати також свої цілі, а потім - чи вдалося їх досягти. Звичка це робити привчає нас до самоконтролю.

Враження від переглянутих фільмів, прочитаних книг, прослуханої музики

Те, що ми дивимося, слухаємо, читаємо, впливає на нас набагато сильніше. ніж ми думаємо. Записуючи свої думки, ми ще раз робимо переоцінку того, що дізналися, прочитали, побачили. Крім того, переглядаючи згодом свої записи, ми можемо захотіти переглянути ще раз фільм, який сподобався, або книгу, послухати ще раз гарну пісню або мелодію.

Місця, де Ви були, страви, які Ви їли, заняття, якими Ви займалися

Варто також описувати свої враження про подорожі, поїздки, нових хобі та захоплення, смачні страви. Не пишіть все підряд - має сенс записувати тільки те, що зацікавило, особливо сподобалося, зачепило, зачепило.

Радісні моменти в житті

Пишіть про все хороше, що з Вами сталося - можливо, це будуть найцінніші записи у Вашому щоденнику. Саме з таких радісних моментів і складається наше життя - то, що ми згодом згадуємо з задоволенням.

Спогади про таких приємних життєвих моментах, можливо, вбереже нас від необачних кроків, які здатні в один момент зруйнувати все те, що вже зроблено, і відкинути назад, після чого доводиться починати все спочатку.

щоденник Успіху

Основне правило ведення Щоденника Успіху - записувати не менше п'яти приємних моментів, які відбулися за минулий день. Якщо не виходить, тоді доведеться створювати ці моменти самостійно. Це можуть бути якісь дрібниці, головне, щоб вони принесли Вам хвилини радості і задоволення. Згодом, коли Ви будете відчувати себе погано, самотньо, незатишно - розкрийте свій особистий щоденник, і перечитайте записи. Вони наповнять Вас упевненістю, зарядять Вас енергією.

Людина так влаштована, що він зауважує більше не свої досягнення, а свої провали. Але ж, на що ми більше звертаємо увагу, то і збувається.

Помічено, що коли люди починають вести Щоденник Успіху, у них в житті з'являється набагато більше радісних і щасливих моментів, ніж раніше.

Навіть в негативних подіях можна знайти хороші сторони, використовуючи техніку «зате». наприклад:

  • Мене не взяли на роботу, зате я зможу більше часу приділяти вивченню можливостей заробітку в Інтернеті.

Практично всі люди, які досягли значних висот у житті, вели особисті щоденники Практично всі люди, які досягли значних висот у житті, вели особисті щоденники. Причому вести вони їх почали набагато раніше, ніж домоглися успіху.

Успіх багато в чому залежить від мотивації і самооцінки. Подивіться відео Бодо Шефера на тему ведення Щоденника Успіху. Він стверджує, що ведення щоденника збільшує дохід, як мінімум. в два рази. Спробуйте з'ясувати на своєму досвіді, чи це так.

Відео Бодо Шефера про ведення особистого щоденника

Більш докладні відомості Ви можете отримати в розділах "Всі курси" і "Корисністю", в які можна перейти через верхнє меню сайту. У цих розділах статті згруповані за тематиками в блоки, які містять максимально розгорнуту (наскільки це було можливо) інформацію з різних тем.

Також Ви можете підписатися на блог, і дізнаватися про всі нові статтях.
Це не займе багато часу. Просто натисніть на посилання нижче:
Підписатися на блог: Дорога до Бізнесу за Комп'ютером

Проголосуйте та поділіться з друзями анонсом статті на Facebook:

Як же все-таки вести особистий щоденник?
Що в нього варто записувати?

Новости