Як вести себе в новому колективі?

Нічого так не радує будь-якого з нас, як улюблена, довгоочікувана робота. Часто в пошуках цієї самої роботи доводиться прощатися з колишньою роботою і знову стикатися з входженням в новий колектив ...

Безсумнівно, це лякає. І настає так званої психологами період адаптації на новому робочому місці , Коли основним завданням для новачка є встановлення контакту з колегами.

Природно, під час налагодження спілкування з новими людьми не варто відразу ж ділитися з ними своїми потаємними думками і секретами, щоб втертися їм у довіру, також не підійдуть душевні розмови. При цьому є ризик бути неправильно зрозумілим і сприйнятим людьми на новому місці.

Крім того, небажано відразу звалювати на себе всю роботу в прагненні всім догодити, або ж намагатися виконати будь-яке доручення, яке тільки прийде в голову колегам по роботі. Ці дії зовсім не додадуть очок поваги в їхніх очах.

Найкращий спосіб спростити входження в новий колектив - розбити цей процес на кілька частин.

Нічого так не радує будь-якого з нас, як улюблена, довгоочікувана робота

Як вести себе

Крок перший - співробітники по новій роботі неодмінно позитивно оцінять привітне і позитивне ставлення до себе при першій зустрічі.

Крок другий - важливо пам'ятати, що «зі своїм статутом у чужий монастир не ходять», поки не відбудеться повне вплив в нове середовище, не варто нав'язувати в ній свій порядок і виражати претензії до оточуючих, тим більше що у цих людей вже склалися певні взаємовідносини і правила поведінки.

Крок третій - знайти спільну мову з людьми буде набагато простіше, якщо поділитися з ними своїми захопленнями і смаками, можливо навіть зав'яжуться дружні стосунки.

Крок четвертий - керівництво, безсумнівно, оцінити правильно виставлену лінію поведінки і постанови перед собою завдань в роботі, а якщо для цього буде потрібна допомога колеги, не потрібно боятися про це попросити.

У пошуках взаємин в колективі, головне, не втратити себе і не забувати про основну мету приходу на роботу, виконувати її якісно і вчасно. Все це також допоможе знайти своє місце в новій обстановці ...

-----

Сподобалася стаття? Будь ласка, поділіться з друзями. Дякуємо :)




Сподобалася стаття?

Новости