Як встановлювати зв'язки за допомогою соціальних мереж

  1. Майте уявлення про соціальні каналах
  2. Будьте активні в Інтернеті
  3. Підтримуйте професійні відносини
  4. Виявляйте лідерів і організації
  5. слово застереження
  6. Прочитайте також і інші статті про встановлення зв'язків через соціальні мережі:
  7. відгук

Соціальні мережі дуже популярні в наші дні. Фактично, це один з кращих доступних вам інструментів для встановлення зв'язків. згідно Центру досліджень П'ю , 74 відсотки дорослих, які регулярно використовують Інтернет, користуються сайтами соціальних мереж. Більшість потенційних роботодавців входять в ці 74 відсотки, так що використання соціальних мереж для встановлення зв'язків - в ваших інтересах.

Завдяки соціальним мережам люди можуть зв'язуватися з вами і дізнаватися про вас таким чином, який недоступний традиційним резюме (це, звичайно, не скасовує традиційні резюме !). Вони можуть допомогти вам побачити наші зв'язки з компаніями, в яких ви, можливо, хотіли б працювати.

У зв'язку з цим, ось кілька порад, які допоможуть вам більш ефективно встановлювати зв'язки за допомогою соціальних мереж.

Майте уявлення про соціальні каналах

Число способів, за допомогою яких можна встановлювати зв'язки в Інтернеті, неухильно зростає, і їх часто називають каналами. У кожного з каналів - своє призначення, і з їх допомогою можна встановлювати зв'язки зі своєю мережею різними способами. Ось короткий огляд деяких нинішніх соціальних каналів, щоб ви могли виявити найбільш корисні для вас. (Для ширшого огляду ви можете переглянути Керівництво для початківців користувачів соціальних мереж .)

LinkedIn - сайт соціальних мереж, створений для професійного взаємодії. Тут ви можете додавати своїх колег і викладачів, а також однокурсників і друзів. Ви можете представити свій досвід роботи і портфоліо, а ваші зв'язку можуть підтвердити ваші навички. LinkedIn дозволяє вам викласти свою професійну історію як ніяка інша соціальна мережа, тому вона незамінна для будь-яких і всіх професіоналів.

Facebook - сервіс соціальних мереж, що дозволяє вам ділитися повідомленнями, посиланнями і відеосюжетами з сім'єю, друзями та іншими контактами. Facebook часто використовують для особистих контактів і знайомих. Багато взаємодії на Facebook більш невимушені, що робить його підходящим місцем для зв'язку з колишніми однокласниками, друзями і членами вашого приходу. Кажуть, що багато фахівців з підбору кадрів визнаються у використанні Facebook для пошуку потенційних співробітників, тому стежте за тим, щоб доступна широкому загалу інформація виглядала професійно і була доречна.

Twitter призначений для відправки та отримання коротких повідомлень і зображень, які називаються твітами. Ви можете підписуватися на скільки завгодно людей: друзів, колег, компаній, організацій і керівників у вашій галузі. Налаштування за замовчуванням в Twitter на увазі, що твіти доступні широкому загалу, т. Е. Їх можуть бачити всі. У зв'язку з цим, аудиторія потенційного охоплення дуже велика. За допомогою Twitter ви можете продемонструвати, що йдете в ногу з часом у своїй професійній області і є в ній фахівцем, навіть якщо зараз у вас немає роботи.

Google+ - соціальна мережа, підтримувана компанією Google. Ваші публікації можуть бути видні більш широкої аудиторії, як і в Twitter, але їх перегляд можна також обмежувати певними групами, званими колами. Оскільки Google+ прив'язаний до всіх інших продуктів компанії Google, включаючи YouTube і Google Search, наявність профілю, в якому вказані ваші основні навички та досвід роботи, має стати важливою частиною вашого пошуку роботи в Інтернеті і особистого іміджу.

Блоги - це що знаходяться в особистому володінні Інтернет-простору, де люди діляться довгими, як газетні статті, коментарями на різні теми. Для ведення блогу немає якогось одного сайту, але серед популярних варіантів можна відзначити Tumblr , WordPress і Blogger .

Будьте активні в Інтернеті

Для кого-то це може здатися цілком очевидним, але якщо ви хочете встановити корисні зв'язки в Інтернеті, вам потрібно бути активними хоча б на одному каналі соціальних мереж, а краще на декількох. Відповідайте на твіти людей, їх посади в Facebook і поновлення в LinkedIn. Залишайте коментарі, надсилайте твіти та вільно діліться інформацією, щоб показати, що ви в курсі того, що відбувається і причетні до нього. Вам потрібно і самим публікувати інформацію, але пам'ятайте, що все опубліковане залишає свій слід. За загальним правилом, дотримуйтесь порад старійшини Девіда А. Беднар бути щирими і послідовними, наставляти і піднімати, поважати інтелектуальну власність і бути мудрими і пильними в спілкуванні в соціальних мережах (див. " Промайнути по Землі як потопом ").

Підтримуйте професійні відносини

Одне з головних достоїнств встановлення зв'язків з допомогою соціальних мереж полягає в тому, що для підтримки професійних відносин не обов'язково жити поруч з вашими контактами. Наприклад, якщо ви знайомитеся з людьми на конференції, ви можете залишатися з ними на зв'язку за допомогою LinkedIn або Twitter. Підтримка зв'язку з людьми у вашій галузі - невід'ємна частина розширення вашої мережі.

Не скупіться - натискайте на кнопку "Мені подобається" для доречних публікацій, надсилайте твіти та діліться тим, що опублікували інші люди. Ви також можете підтверджувати ваші контакти, особливо на LinkedIn, звернувши увагу на певний навик, або написати для колеги рекомендацію. Не соромтеся висловлювати людям вдячність за добре зроблену роботу.

Виявляйте лідерів і організації

У будь-якій галузі серед людей і організацій можна виділити кращих і найбільш яскравих. Для створення мережі, яка може стати для вас джерелом великих можливостей, встановлюйте зв'язку з лідерами у вашій галузі. Це можна зробити, зв'язавшись з ними безпосередньо. Як правило, краще за все для цього підійде LinkedIn. Або ви можете знайти спільних друзів, які познайомлять вас в Інтернеті. Намагаючись встановлювати зв'язки на LinkedIn, Facebook або Twitter, обов'язково дайте ясно зрозуміти, навіщо ви це робите. Далі поділіться чимось хорошим і цікавим, що читачі, які стосуються вашої галузі, знайдуть корисним і доречним.

слово застереження

Незважаючи на свою популярність, соціальні мережі містять в собі певний ризик. Перед тим як щось публікувати, завжди читайте положення та умови і майте уявлення про налаштуваннях приватності. Навіть якщо налаштування приватності досить суворі, будьте обережні, ділячись інформацією в Інтернеті. Одна непрофесійна публікація може відлякати потенційного роботодавця, тому будьте розсудливі при користуванні соціальними мережами.

Прочитайте також і інші статті про встановлення зв'язків через соціальні мережі:

П'ять речей, які можна зробити сьогодні в соціальних мережах, щоб знайти роботу

Керівництво для початківців користувачів соціальних мереж

Як використовувати соціальні мережі для просування по кар'єрних сходах

відгук

Чи було це корисно?

Новости